Victoria: ''Ze is echt goed de weg kwijt'' ~ Utopia Gekte

3/07/2016

Victoria: ''Ze is echt goed de weg kwijt''

''Ze moet hulp gaan zoeken buiten''

Om vijf voor half vier is er weer een streamlock. Verrassend :D. En na die streamlock gaat het gesprek weer over Dominique. ''Het komt van heel diep en dat het geen fake show is'', horen we Victoria zeggen. Victoria zaagt het door en gaat er dwars in. ''Het is heel diep geworteld en ze heeft het gevoel dat ze hier niet veilig is'', aldus Victoria. Gina vind het raar. ''Ze durft wel in haar eentje naar Blanes, dan is dit veel makkelijker'', aldus Gina. ''Deze dingen werken ook mee'', reageert Victoria. ''Ik denk dat Utopia wel iets heel moeilijks is als je zoiets hebt meegemaakt. Dan moet je keihard vallen'', aldus Gabriëlle. ''Het gaat een tijdje goed en dan is er ineens een hele crash. En dan het gevoel dat je alleen bent dat is echt heel zwaar'', laat Victoria weten. ''Ze moet hulp gaan zoeken buiten'', vind Gabriëlle. Victoria wil als groep een bepaalde ondersteuning bieden. Dominique heeft het gevoel dat mensen haar niet supporten. Gina vind het apart. Ze ziet Dominique wel heel erg dansen en Rob een knuffel geven. Gina kan niet meer constant met haar mee praten, dingen zeggen die mensen willen horen. Gina heeft gezegd 'kom er bij zitten', maar ze loopt nog steeds alleen naar Bas en Victoria toe. ''In Spanje kan je toch ook niet alleen naar twee mensen toe lopen'', aldus Gina. ''Je kan daar janken in je eigen bed zonder dat iedereen daar bij is. Ze heeft een groot schaamtebeeld. 'Iedereen ziet me janken'. Wat kunnen wij nog eventueel als extra'', vraagt Victoria zich af. Er volgt een streamlock. ''Het komt van heel ver'', aldus Victoria.

''Het is niet in alle tijden. Soms denk ik er staat een heel sterk meisje'', laat Gina weten. Victoria zag daarnet ook de omschakeling. Het masker toen Bas binnen kwam lopen. ''Het hoeft niet, laat het eruit. Ze heeft meer steun nodig dan één vertrouwenspersoon'', aldus Victoria. Victoria denkt dat ze de potentie wel heeft om het daar aan te gaan. Volgens Gabriëlle is het een hele leuke meid. Ze vraagt zich alleen af of Dominique het voor zichzelf doet of omdat een ander haar leuk moet vinden. ''Ze zit er tussenin. Ze kan nog niks voor zichzelf doen'', antwoord Victoria. ''Dus wij moeten kijken hoe we ons kunnen aanpassen naar haar om haar te helpen'', vraagt Gabriëlle. ''Nee, de mensen bij elkaar zetten. Haar echt voor het blok zetten. 'We willen je helpen'', aldus Victoria. ''Een interventie'', reageert Gabriëlle. ''Ben je niet bang dat je haar dan verder weg duwt'', vraagt Gina. ''Nee, dat is een stap die ze niet zelf kan zetten'', reageert Victoria. Gabriëlle weet niet of ze dat wel wil. Ze heeft meerdere gesprekken met Dominique gehad. Gabriëlle weet niet of ze wel zover wil gaan als ze al heel lang open heeft gestaan en Dominique toch niet komt. ''Als ze niet in staat is om te komen'', reageert Victoria. ''Ik geloof dat niet, naar mij toe geloof ik dat niet. Ik wil wel graag helpen'', aldus Gabriëlle. Weer volgt er een streamlock. ''Best wel van 'oké', pittige woorden van.... Kom dan naar mij toe en vertel het eerlijk tegen mij'', horen we Gina zeggen. Gabriëlle snapt wel dat het heftig is als er net een heftige discussie heeft plaatsgevonden. ''Het was niet heftig. Zij maakte het heftig en ging woorden verdraaien. Ik krijg ook meningen van anderen op een markt dat mensen zeggen van joh. Ik ga even op een afstandje. Als meerdere mensen zeggen 'er klopt iets niet' dan ga je kijken. Van de week, ik zie twee totaal andere... Ik kan haar niet meer plaatsen. Dan moet ik haar wel weer gaan voelen. Ik voel haar niet meer heel erg als persoon. Dat vind ik rot en had ik eerst totaal niet. Ik dacht eerst 'lief meisje, die kunnen we een grote groei laten maken'. Ik probeerde het laatst ook weer. Sleutelhangers maken. Er zitten zoveel kanten dat ik haar niet meer... Ze heeft ook toegegeven dat ze op zoek is naar zichzelf. Ik kan haar niet meer voelen'', aldus Gina.

''Ze is echt goed de weg kwijt'', laat Victoria weten. ''Omring je ook met positieve mensen'', vind Gina. Victoria zegt te weten hoe het voelt als je zo van jezelf weg bent. Er volgt weer een streamlock. Victoria kan het zeggen alleen, maar ze zit al in de save zoné. Nog één keer duidelijk maken dat het in haar hoofd zit. Als het niet lukt weten ze dat dit niet haar reis is. Nu de drempel naar buiten binnen handbereik is wil ze haar nog één keer een handvat geven. ''Dat speelde in mijn hoofd. Ik dacht laat ik het even delen. Dominique zit heel erg op de reserve. Ze wilde nu haar 24 uur aanvragen omdat ze niet meer kan'', aldus Victoria. Er volgt weer een streamlock. Na de streamlock is Rowena er ook bij. ''Het is niet alleen maar investeren. Zij vat het zo op hoe zij het opvat dat wij denken. Ze is ons niet tot last, we waarderen alleen de ruimte. Als het nu al zo'n groot ding is. Er is één keer over gesproken. Het houd op een gegeven moment gewoon op. Het is aan jou wat je ermee doet'', aldus Rowena. ''Het moet voor ons geen last worden dat we niet meer weten wat we mogen zeggen. Confrontatie is nodig. 'Hou op met dit gedrag. We zijn er voor jou ongeacht wat er is, maar ga ook die stappen zetten nu. Als je het niet kan dragen is het ook oké, maar het is niet dat je de veiligheid niet bij ons kan vinden'. Het is meer gewoon een laatste poging, laat me even peilen en dan zien we het wel. Het is niet de bedoeling dat we mensen op sleeptouw moeten nemen. We hebben genoeg aan onze eigen ontwikkeling'', aldus Victoria.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.