Victoria heeft geen geld en macht nodig. ~ Utopia Gekte

3/07/2016

Victoria heeft geen geld en macht nodig.

Napraten over bezoek Marianne Thieme.

(Het volledige bezoek van Marianne Thieme komt straks in een bericht. We lopen nogal wat achter dus publiceren eerst andere berichten)

Terwijl Benjamin nog even een rondleiding geeft aan Marianne Thieme, praten andere bewoners binnen in de loods na over de Aarde. Althans, Victoria en Bronno praten nog even na. Niet per se over het eten van vlees of de bio-industrie. Bijvoorbeeld ook over het oneindige consumeren van ons, de mens. Victoria denkt dat er een verandering in ons bewustzijn komt door de evolutie. Momenteel zouden we 'plekken' opvullen met materie, maar volgens Victoria worden de ogen van mensen langzaamaan geopend. En zouden we dus het geluk in andere dingen gaan zoeken dan spullen. Ook denkt Victoria dat de nieuwe generatie kinderen veel meer bewust zullen zijn met dieren en de omgeving. Het komt er in ieder geval op neer dat ergens ooit heel ver weg in de toekomst misschien wellicht eens een verandering zou gaan kunnen plaatsvinden bij de mensen. Over hoe wij omgaan met alles. Ze weet wel zeker dat we terug moeten gaan naar de basis van wat het leven op aarde eigenlijk in houdt. ''Is dat wel de verrijking in materie of de verrijking van kennis en het samenzijn? Als je er naar kijkt worden we toch het meest gelukkig van het samen zijn en dingen bereiken, terwijl we er helemaal geen materie aan overhouden'', vertelt Victoria. Enfin... Ze praten heel veel, maar gaan straks gewoon weer verder met de dagelijkse sleur. Net als ieder ander mens.

Benjamin heeft inmiddels al afscheid genomen van Marianne. Binnen in de loods is hij met Cees in gesprek over de politiek. Benjamin stemt tegenwoordig op de Partij van de Dieren. Voorheen stemde hij weleens op GroenLinks, maar dat was meer omdat hij Femke Halsema sympathiek vond. Cees is een fervent VVD stemmer. We hebben wel even genoeg serieuze gesprekken aangehoord dus we schakelen snel over. In de keuken zien we Ramona, Michael en Cemal met zijn drietjes koken. Vanavond gaan Michael en Ramona weer ''een nieuwe aflevering'' opnemen van 'in bed met'. Cemal is degene die bij ze in bed mag kruipen in een pyjama voor een goed gesprek. Ook wil Ramona straks nog gaan sporten. Tussen het koken door zingen ze ook nog gezellig liedjes van de Backstreet Boys. Het is dus erg gezellig in de keuken rond half 6! Heel wat anders dan Bronno en Victoria die nog steeds over het einde van de wereld praten. We zijn met zijn allen de ozonlaag aan het 'verneuken' volgens Bronno. En zo komen er nog ontelbare dingen voorbij die wij allen verkeerd doen in het leven. Gelukkig hebben we de planeet alleen maar even tijdelijk te leen volgens Victoria. En er kan ook altijd nog een komeet op de Aarde ploffen die alles en iedereen wegvaagt. Ben je mooi klaar mee als net alles op milieuvriendelijke stroom draait...

Precies om 6 uur 's avonds zitten Victoria en Bronno nog altijd in een diepgaand gesprek over het leven. Er worden ontelbare dingen gezegd, vertelt, uitgelegd en gedaan waar we ontelbare berichten mee kunnen vullen. Maar ik pas. :-) Een korte samenvatting kan er nog wel vanaf: Victoria vraagt zich af waarom we niet content kunnen zijn met wat we nu op dit moment al hebben in het leven. Waarom we alles steeds moeten door blijven ontwikkelen en steeds meer willen. Zij zegt geen geld of macht nodig te hebben, maar tegelijkertijd zegt ze ook zich nu in te laten zetten voor een hoger doel. Daarmee doelt ze op haar verblijf in Utopia. Wat dus in feite ook macht betekent, want honderdduizenden mensen kunnen en willen naar haar luisteren zonder iets terug te zeggen. Ook is liefde de enige essentie die er is in de ogen van Victoria. Een ander dingetje.. Stel dat iemand 'ik haat jou' tegen Victoria zou zeggen, dan houdt diegene niet volledig van zichzelf. En... Het leven wat wij leven is op sommige vlakken een illusie. We zitten in een tussenreis die je meepikt op je totale spirituele groei. En... De beperking van het menselijke brein is dat wij alles tastbaar willen hebben. En... In hoeverre is de technologische verrijking de verrijking die wij als mensen moeten doorlopen? Vragen, vragen en nog eens vragen. ''Waarom is het nodig om alles te verklaren? Waarom kun je niet dat accepteren wat er al is'', vraagt Victoria zich ook nog af. Half zeven praten ze nog altijd...


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.