Victoria en Dominique maken zich zorgen om Bronno ~ Utopia Gekte

3/14/2016

Victoria en Dominique maken zich zorgen om Bronno

''Hij voelt zich buiten spel gezet''

Het gesprek tussen Victoria en Dominique gaat nog even verder alleen over een ander onderwerp. Bronno. Volgens Victoria gaat het niet goed met Bronno. Ze weet dat Dominique een paar keer met hem gesproken heeft en vraagt dus aan haar of ze meer weet. ''Bronno voelt zich in de gaten gehouden. Hij probeert aansluiting te krijgen'', aldus Dominique. Hij voelt zich buiten spel gezet en Dominique snapt dat ook wel want hij blijft maar lullen. Ze weet dat Bronno het ontzettend moeilijk heeft. Hij heeft geen maatje. Ja zijn flesje wijn, maar daar word hij ook op afgerekend. ''Het is ook echt een koppige boer. Hij doet het voornamelijk zelf'', aldus Dominique. Ook moet hij gewoon dingen in het centraal gooien. Dan zegt hij 'nee ik heb het al één keer geprobeerd, ga het niet nog een keer proberen'. Dominique vind het wel verdrietig dat hij geen maatje heeft. Hij loopt nu met iedereen ruzie te maken omdat hij gefrustreerd is volgens Dominique. Victoria wist al dat hij een heel zwaar proces tegemoet zou gaan. Ze heeft ook geen zin in een interventie in zijn proces want hij zit in de 'ja, maar'' fase volgens Victoria. ''Ook hij moet kunnen ventileren'', vind Dominique. Ze vind het fijn dat hij het dan met haar deelt.

Victoria zegt niet de persoon te zijn om op hem af te stappen en te vragen wat er aan de hand is. Ze ziet hem en ziet de dingen die gebeuren. ''Dit gaat uit de hand lopen. Uit de hand lopen voor hem als hij niet zelf de schakel maakt hoe kan ik dit voor mezelf omdraaien. Hij pusht nu op knoppen bij mensen. Niet doen'', aldus Victoria. Sarcastisch gedoe in het centraal. ''Praat erover. Niet 'we hebben het er straks wel over'. Ventileer, maak dingen transparant. De groep is welwillend. Je moet ook jezelf een stukje laten zien. Alles is te bereiken als we de krachten bundelen, achter elkaar gaan staan'', aldus Victoria. Dominique denkt dat Bronno het gewoon niet gewend is, net zoals dat zij het niet gewend is. Victoria en Dominique gaan weer terug naar de loods. Victoria wilde weten of Dominique meer wist omdat ze met hem gepraat had. ''Niemand mag zich eenzaam voelen'', vind Dominique en ze ziet dat Bronno zich eenzaam voelt. Dominique wil het eigenlijk niet aanhoren want het vergiftigt haar, maar ze wil hem ook niet in zijn eentje laten tobben met die emotie. Dan zou ze Dominique niet zijn. Vervolgens zien we Dominique bij Bas en Cemal in de zon gaan zitten. Tijd voor een sigaretje.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.