Vervelend bericht voor Bjorn in zijn post. ~ Utopia Gekte

3/14/2016

Vervelend bericht voor Bjorn in zijn post.

Wakker worden!

En nu gaan we echt door met de nieuwe dag! Het is op het moment van schrijven precies 9 uur 's ochtends. En zoals we gewend zijn is het nog rustig in de loods rond dit tijdstip. Ramona is de eerste die haar bed uit kwam. Dit omdat zij deze ochtend de koeien verzorgd. Pas 10 minuten geleden kwam de tweede Utopiaan uit bed en dat was Cees. Hij doet zoals altijd wat rek en strekoefeningen alvorens hij aan de nieuwe dag begint. Ramona ligt ondertussen alweer in bed na haar klus te hebben gedaan in het weiland. In de caravan zien we dat Bas vandaag een prima start van de dag ervaart. Hij krijgt op dit moment namelijk een rugmassage van Dominique. Niet veel later liggen ze toch weer te slapen. Hoewel er enkele bewoners wakker zijn krijgen we op dit moment (09:12) alleen maar slapende bewoners in beeld.

Terwijl Cees een shaggie rolt en likt wandelt hij naar de brievenbus. Hij haalt een flinke stapel brieven uit de bus en door de loods klink keihard 'accuwissel'. Ook de regie vind het nu tijd om op te staan. Cees wandelt met de stapel post en de krant naar binnen toe. Bjorn is de eerste die flink wat post in zijn handen gedrukt krijgt. ''Nou, daar leg ik de krant wel even voor weg hoor Cees. Wat een feest!''

Benjamin - die nog in bed ligt te luieren - krijgt zijn post op bed. Compleet met accu voor de zender. ''Dan kan je gelijk genieten jongen'', aldus Cees. Of Benjamin daadwerkelijk geniet krijgen we niet te zien. Wel zien we een Bjorn die zichzelf aan het opvreten is door zijn post. Hij geeft bepaalde blikken die alles zeggen. ''Ik had zo'n gevoel. Ik had zo'n gevoel'', zegt Bjorn uiteindelijk teleurgesteld. Hij zegt een iets minder bericht te hebben. Zo zijn bijvoorbeeld spullen van zijn vader gejat uit een bus. Zijn gehoorapparaat is gestolen terwijl hij door een motorongeluk van 20 jaar geleden niet meer goed kan horen. Ook zijn er andere dure dingen gestolen zoals een navigatieapparaat. Zijn vader is niet verzekerd ''dus het kost ook gewoon keiharde knaken'', zegt Bjorn verontwaardigd. Benjamin - die nu ook op de bank zit - zien we zijn post wel met een glimlach lezen. Ook Bjorn kan soms gelukkig nog lachen om wat er in zijn post staat. Details krijgen we (nog) niet te horen. 
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.