''Veel mensen kunnen veel van je leren'' ~ Utopia Gekte

3/07/2016

''Veel mensen kunnen veel van je leren''

''Als je een proces start kan je niet meer terug''

Het gesprek in de caravan gaat nog even verder. ''Gina heeft me sinds het conflict niet meer aangekeken. Ik voel me zo schuldig, ik weet niet wat ik verkeerd heb gedaan. Ik probeer met haar te praten, maar ze praat niet of heel fel'', aldus Dominique. ''Dat is de manier waarop je blijft denken'', laat Victoria weten. ''Waarom gebeurd het dan'', vraagt Dominique zich af. ''Omdat je er op focust. Het is helemaal niet belangrijk'', aldus Victoria. Dominique probeert zichzelf nuttig te maken, maar ze loopt de hele tijd rond als een kip zonder kop op zoek om iets te doen. ''Dat is vermoeiend, ik wil gewoon even zijn''. Victoria vraagt wat Dominique zou helpen. Wat ze zou willen doen. ''Even niet nadenken'', antwoord Dominique. Victoria lacht. ''Kijk niet zo om je heen. Zoek je veiligheid hier. De reden dat ik zo makkelijk kan praten is omdat ik het weet'', aldus Victoria. Dominique heeft het idee dat ze het nooit meer kan oplossen. Ze zit zichzelf zo in de weg. ''Als je een proces start kan je niet meer terug. Je haalt er op den duur zo'n grote krachtbron uit. Dan ben je zo trots dat je echt stappen aan het maken bent'', aldus Victoria. ''Misschien is het voor nu even voldoende'', laat Dominique weten. ''Nee dat is het niet. Dat praat je jezelf aan, dat zit hier, het is niet zo. Als het echt op zou zijn en ik zou dat voelen, maar dat heb ik niet. Het is gewoon onderdeel van. Als je hier doorheen gaat gaat het goed komen. Je moet stoppen met horen wat anderen misschien wel gedacht zouden hebben. Ga opschrijven wat je voelt'', aldus Victoria. Dominique wil niet huilen. Ze kan het niet. ''Je denkt dat je het niet kan'', reageert Victoria. ''Oké ik wil het niet. Zou jij je proces hier willen doen'', vraagt Dominique. ''Met de wetenschap die ik nu heb zeker. Met de wetenschap wat je er aan over houd. Ja zou ik het zeker hier doorgaan omdat er niks anders is wat je proces gaat remmen'', reageert Victoria. ''Maar ik heb zoveel werk aan mezelf. Zoveel. Ik moet er ook voor Utopia zijn, een film maken voor de markt, aanwezig zijn. Ik heb de energie er niet voor. Ik heb een te grote kluif aan mezelf'', aldus Dominique.

''Je pusht, je moet ook waardering voor jezelf uitspreken anders ga je inderdaad je reserves in. [...] Je moet doseren voor jezelf en accepteren dat het er bij hoort en dat het niet uitmaakt en dat de rest daar helemaal niet belangrijk in is. Je eigen proces is de eerste investering. Het is helemaal niet erg'', aldus Victoria. ''Zeg je dit omdat je wil dat ik er mee verder ga of omdat je wil dat ik hier blijf? Er staat ook iemand hier buiten te springen om naar binnen te gaan'', aldus Dominique. ''Daar heb ik niks mee te maken. Ik ben hier met jou, niet met iemand anders'', antwoord Victoria. Ze vind dit heel belangrijk, Dominique heel belangrijk. Ze weet hoe ze zich voelt en hoe belangrijk het is. Al is het er maar één die er voor haar is. ''Laat die tranen gaan, het is zo'n opluchting. Ik ben hier ook, ik kan je ook steunen en helpen'', aldus Victoria. ''Dat weet ik, het ligt ook niet aan jou. Het ligt aan de setting'', laat Dominique weten. ''Ik weet dat het soms heel benauwd is, ik leef hier ook'', antwoord Victoria. ''Ik weet gewoon niet waar ik het zoeken moet snap je'', reageert Dominique. ''Dat snap ik zeker, maar dit is al wat je zoekt. Het moet er gewoon uit en omdat je dat nooit hebt toegelaten krijg je het nu in een grote golf over je heen. Veel mensen kunnen veel van je leren. Ik hoop dat je dat beseft. Veel mensen zitten met dit soort problematiek en blijven vluchten. [...] Je hebt de kans om dit voor jezelf op te lossen. De setting is lastig, maar ook buiten. Daar heb je uitvluchten en dat weet je. Hier heb je ruimte en tijd om er mee bezig te zijn'', aldus Victoria. ''Dat heb ik buiten ook'', antwoord Dominique. ''Buiten zijn er ook ogen, mensen die voelen wat er aan de hand is'', laat Victoria weten. ''Niet in mijn wereld'', antwoord Dominique. Victoria was ook in een hoekje gedoken, maar op een gegeven moment ben je zelf degene die er mee rond loopt.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.