Rowena's releaseparty en Bas en Dominique krijgen privacy ~ Utopia Gekte

3/23/2016

Rowena's releaseparty en Bas en Dominique krijgen privacy

Dominique wil Gert-Jan beter leren kennen

Goedemorgen op dag 813 van het Utopia avontuur. We gaan eerst nog even terug naar gister avond want toen is er nog van alles gebeurd. Om tien over zes zagen we Dominique een wandeling maken met Gert-Jan. Het zit haar namelijk dwars dat Gert-Jan zegt dat hij denkt geen post te krijgen. Volgens Dominique is er dan wel wat meer. ''Oh wat erg, staan mensen wel achter je beslissing dat je in Utopia zit?''. Dominique moet het weten zodat ze er rekening mee kan houden. Dan is er namelijk meer dan alleen de positieve Gert-Jan. ''Why so serious'', reageert Gert-Jan. Het is absoluut niet serieus bedoeld. Ze wil iedereen beter leren kennen. Vooral de kern vind ze bijzonder. Als ze hem ziet, ziet ze alleen een glimlach en dan zegt hij zoiets. Dan zit er toch diepgang in hem. ''Ik hou van positiviteit. Het heeft misschien met mijn verleden te maken'', vertelt Gert-Jan. Hij wil mensen het graag naar de zin maken. Er volgt een lang gesprek waar we niet veel van mee kunnen typen. Hij vertelt onder andere dat zijn dochtertje uit een gezellig avondje is gekomen. Met zijn ex heeft hij veel meegemaakt. Mooie, maar ook zware dingen. Op den duur is het uitgegaan en dat kwam ook door hem. Ze praten nog een lange tijd door. Dominique wilde weten wat er nog meer speelt. Zo vraagt ze ook of hij liefdesverdriet heeft. Om tien voor half zeven is het tijd om te eten. Dominique en Gert-Jan zitten dan nog te kletsen op de schommelbank en gaan pas tien minuten later terug naar de loods.

Om half acht zien we Dominique en Bas stoeien en knuffelen in de caravan en om kwart voor negen gaat de muziek aan in de loods. Gert-Jan gaat meteen helemaal los met dansen en ook Cemal en Ramona laten wat pasjes zien. Om negen uur begint Bjorn met presenteren. Hij mag de releaseparty avond namelijk presenteren van Rowena. Ze gaat straks haar single zingen en ook de CD versie laten horen. Cees is er als enigste niet bij. Die ligt gewoon te slapen. Tja dat kan natuurlijk ook. Bjorn laat weten dat de eerste twintig mensen die een cd kopen een gouden versie krijgen. De Utopiaanse backstreetboys gaan voor de Utopianen optreden. Ramona, Cemal en Gert-Jan maken er een hele show van. Na afloop klinkt er dan ook luid applaus. ''Dat belooft wat jongens, twee april'', laat Bjorn na afloop weten. Vervolgens stapt Rowena het podium op. Het betekent veel voor haar om daar te staan. Ze is heel dankbaar want zonder hun en zonder Utopia was het niet gelukt. Dan had ze geen gebed zonder end kunnen uitbrengen. Rowena laat de cd zien. ''Dit is hem''. Er zijn momenteel vierhonderd stuks. Ze zijn allemaal handgeschreven en hand gedrukt. De cover word nog gedrukt, maar zodra die geleverd word kan die ook in het hoesje. Rowena rapt vervolgens haar liedje Vastberadenheid. Cemal en Gert-Jan dansen naast haar met ontbloot bovenlichaam. Na afloop klinkt er applaus. Daarna zingt ze nog een andere rap en nog een rap samen met Ramona. Rowena wil ook even stilstaan bij de aanslagen in Brussel. Dat er zulke dramatische dingen gebeuren op de wereld. Ze wil liefde en steun betuiging uitspreken naar iedereen die het nodig heeft want het is wel heel erg dichtbij. Ze raakte naar eigen zeggen geïnspireerd en voelde de pijn van al de omstanders die mensen zijn kwijtgeraakt. Ze heeft een tekst geschreven en wil die met de anderen delen.

Victoria vertelt vervolgens ook iets. En nog wat. Daarna wil Rowena een momentje stilte houden. En ze zijn dus ook stil. ''Dankjewel'', zegt Rowena na afloop. ''En met de nabestaanden leven wij mee''. Gebed zonder end is waarom ze er staat. Ze wil mensen bedanken. Mensen die haar geïnspireerd hebben en gemotiveerd hebben om haar droom daar voort te zetten. Haar ouders. ''Papa, mama ik hou van jullie''. Haar grootste inspiratie haar zus. ''Sherien ik hou van je. Je bent mijn alles dat weet je. Ik zal er voor je zijn. En mijn grote liefde voor alles wat hij voor me doet en nog veel meer. Dankjewel. Alleen maar freaking liefde''. Vervolgens zingt ze het liedje ''Gebed zonder end''. Daarna word ook nog de cd versie opgezet. Rowena is emotioneel en pinkt een traantje weg. Na afloop hebben Ramona en Gabriëlle nog een verrassing voor haar, maar Bjorn vraagt eerst nog een groot applaus. Ramona en Gabriëlle overhandigen vervolgens een schilderij. Vanuit de hele groep gemaakt, maar gemaakt door Gabriëlle op de vide. ''Awh Gabsie'', reageert Rowena. Ze hebben het gemaakt omdat ze het haar gunnen. ''Deze shit''. Gabriëlle is ook heel trots op haar. ''Dit is eigenlijk een Plaatina''. Rowena gilt van vreugde en neemt het cadeau natuurlijk aan. Ze is sprakeloos. Dit is die ''Utopia ding''. Ze houd ervan. Ze is ze super dankbaar en dat schilderij gaat thuis gewoon opgehangen worden. Ze had het niet zonder hun gekund. ''Dus heel erg bedankt''. Om tien voor tien is er een feestje met muziek gaande waar natuurlijk bij word gedanst.

Om elf uur zien we Bas en Dominique al weer een tijdje in de caravan liggen. Of nou ja zien. Ze hebben een gordijn in de caravan opgehangen waardoor ze niet te zien zijn en om de een of andere reden keurt de regie dat goed. Ook filmen ze om de een of andere reden niet achter dat doek terwijl er boven het bed ook gewoon camera's hangen. We horen vreemde geluiden, maar alles klinkt natuurlijk opeens raar als je er geen beeld bij hebt. Uiteindelijk krijgen we zelfs een soundlock wat nog raarder doet vermoeden. Als we heel kort geluid krijgen horen we dat er ''hevig'' gezoend word. Maar dan word het geluid meteen veranderd naar fluitende vogeltjes. We krijgen pas na lange tijd weer geluid in de caravan. Er zal vast een reden zijn waarom het geluid uitgeschakeld werd en waarom we heel de nacht naar een gordijn hebben mogen kijken.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.