Ook Rowena doet haar verhaal tijdens de drugs academie ~ Utopia Gekte

3/05/2016

Ook Rowena doet haar verhaal tijdens de drugs academie

Waarom Rowena Gebed zonder end heeft geschreven

Nadat Benjamin en Michael hun persoonlijke verhaal hebben vertelt omtrent drugs verslaving is Rowena aan de beurt. ''Hoi, ik vind het ook spannend. Ik wil eerst Benjamin en Michael bedankt voor hun verhaal''. Dat betekent heel veel voor Rowena en vind ze dapper. Rowena wou dat zij zo open kon zijn, maar ze heeft belooft aan een bepaald iemand, want het gaat niet over haar om er niet te diep op in te gaan. Ze heeft een liedje geschreven en dat was eigenlijk de motivatie om naar Utopia te komen en om zo'n avond als dit te organiseren. Omdat drugs inderdaad heel gevaarlijk is en jet het veel ziet gebeuren. Ze heeft een stem als muziek maker en wil die gebruiken. Ze wil mensen bereiken met een verhaal en woorden om na te denken over wat de gevolgen zijn. Rowena heeft wel wat geschreven. Gebed zonder end is ontstaan nadat iemand die haar heel dierbaar was verslaafd was geraakt aan GHB, speed, pillen, coke, wiet en noem maar op. Dat nummer schrijven was een therapie voor Rowena. Zo raakte ze opgekropte emoties kwijt na jaren lang voorgelogen en bedrogen te zijn. ''Je geeft het voordeel van de twijfel, maar omdat je houd van diegene trap je er weer in omdat je wil geloven dat het goed gaat''. Woede, onbegrip, angst, verdriet en machteloosheid waren gevoelens die ze volde. Ze wilde het liefst diegene opsluiten. ''Je gaat nergens meer naar toe'', maar die keuze is niet aan haar geweest.

Jarenlang had verslaving de overhand in de familie. ''Als iemand verslaafd is gaat dat te koste van meerdere mensen'', en in Rowena's geval, haar familie. Ze hebben veel dingen geprobeerd. Hulp bij professionals, instanties et cetera en het leek er op dat niks ging helpen, maar diegene is sinds vorig jaar tot zover bekend ''clean'' en dat vind Rowena heel grappig. Rowena geloofde altijd dat het goed ging en hoopte dat totdat ze wist dat het niet goed ging. ''Je maakt mijn leven kapot, ik kan niet meer functioneren. Ik lag huilend in bed, begreep dingen niet. Ik heb gezegd 'als jij zo doorgaat besta ik niet meer voor jou. Dan hoef je me niet meer te bellen. Ik ga je niet meer helpen''. Dat was één van de moeilijkste keuzes die ze kon maken, want Rowena was altijd degene die er als eerste was als er iets was. ''Om die keuze te maken 'van zoek het maar uit als je me nodig hebt' was heel moeilijk, maar heeft geholpen. Laat dat een les zijn. Laat weten dat je het niet accepteert''. Tot overmaat van ramp stierf de beste vriend van diegene. Die stierf indirect aan de gevolgen van drugs. ''GHB, heel verslavend en gevaarlijk. Speelt een grote rol onder jongeren en volwassenen. Sommigen komen er niet meer vanaf. Gelukkig ook een hoop die er wel vanaf komen'', aldus Rowena. Haar boodschap is dat er een andere kant van de medaille is. Rappers promoten drugs gebruik en dat verontrust Rowena. Als er maar één iemand geïnspireerd raakt of het probleem herkent is het doel van het schrijven van gebed zonder end bereikt. Veel mensen zijn in Utopia naar haar toegekomen dat ze zich herkennen in het liedje of dat ze een soortgelijk verhaal hebben. Dat betekent dat het delen van het nummer en door haar woorden, het voor mensen makkelijker is om hun verhaal ook te delen. Dat is juist zo mooi. Straks gaat ze het nummer voordragen. Rowena wil ook nog even melden dat ze trots is op die dierbare en dat ze diegene mist. Ze houd van diegene en zal er altijd voor diegene zijn. Er klinkt weer een luid applaus.

Het is tien voor negen als ze besluiten even een pauze te houden. Medebewoners gaan meteen naar Benjamin en Michael toe om te zeggen dat ze trots zijn. Cees zegt dat hij dingen nu beter begrijpt. ''Je hebt me laten huilen'', aldus Gabriëlle.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.