Ook Michael vertelt zijn persoonlijke verhaal tijdens de drugs academie ~ Utopia Gekte

3/05/2016

Ook Michael vertelt zijn persoonlijke verhaal tijdens de drugs academie

Verslaafd geboren

Nadat Benjamin zijn persoonlijke verhaal gedaan heeft is Michael aan de beurt om ook zijn verhaal te vertellen over zijn verleden met drugs. Het is dan half negen. Michael is al meteen erg emotioneel. Zijn vrienden weten wel een beetje, maar niet alles. Veel puzzelstukjes zullen gaan passen nu. Ook hoe hij soms kan reageren, ook voor thuis. Hij noemt dit verhaal. Zijn levensverhaal: ''kind van de rekening van drugs''. Hij wil niemand kwetsen van zijn familie. Zijn pleegouders, broers, zussen, vrienden, zijn eigen vriend, maar hij heeft nu de kans om zijn verhaal te delen en hoopt dat mensen kracht en steun zullen hebben uit zijn verhaal. Zijn levensverhaal draagt hij op aan alle kinderen die de rekening betalen voor hun ouders. Michael veegt een traantje weg. Het begon allemaal voor zijn geboorte. Zijn oma, de moeder van zijn vader overleed aan de gevolgen van een ziekte. Zijn vader heeft daar veel verdriet van gehad, was nog heel jong. Hij heeft geen besef van wat er zich toen afspeelde want de verhalen komen beetje bij beetje. Zijn vader ging aan de drugs. Hoe weet Michael niet, maar van het een kwam het ander. Zijn moeder werd verliefd op zijn vader en voor ze het wisten waren ze allebei verslaafd aan drugs. Zijn moeder was op jonge leeftijd zwanger van zijn zus. Toen was ze al wel verslaafd. Tussen Michael en zijn zus werd de drugs steeds meer aanwezig. Ze ging toen ook aan de hard drugs. Er zit vijf jaar verschil tussen Michael en zijn zus. Er is toen zoveel veranderd in de thuis situatie. Meerdere klinieken hebben ze gezien, maar steeds kwam het terug. Het was de drugs die de familie uit elkaar zou trekken. 23 augustus was voor zijn ouder de dag om een nieuwe start te maken. Ze zijn zus was vijf en Michael werd geboren. De dag waarvan ze achten dat het hun leven voorgoed zou veranderen. Ze hoopten de drugs achter zich te kunnen laten, maar het werd een dag die hun leven voorgoed zou veranderen want Michael is drugs verslaafd geboren. Zijn moeder zat aan de heroïne en zijn vader was verslaafd aan cocaïne en heroïne. Michael moest meteen de couveuse in om af te kicken van de drugs. Hij kreeg de naam Michael, vernoemd naar Michael Jackson. Zijn ouders waren daar fan van. Michael is blij met zijn naam en draagt hem met trots.

Zijn moeder was niet in staat om Michael en zijn zus allebei op te voeden en zijn vader ging snel de gevangenis in. Zijn moeder was erg verslaafd en besefte niet dat ze nog een baby in huis had. Michael is verteld dat zijn zus hem vaak de fles en aandacht gaf. Zijn oma, opa en tante vonden het mooi geweest en hebben hem weggehaald bij zijn moeder en hun eigen dochter. Zijn zus woonde al bij opa en oma en Michael ging naar zijn tante waar zijn moeder hem kon zien en bezoeken. Tot hij twee en een half was heeft hij bij zijn familie gewoond, tot oma en opa het genoeg vonden. Ze waren bereid om zijn zus op te voeden, maar te oud om ook Michael op te voeden. Zeker één die veel schade op had gelopen. Zijn zus heeft het meeste meegekregen omdat ze ouder en bewuster was. Ze hebben uiteindelijk een heel mooi iets gedaan. Iets gedaan waar anderen soms geen besef van hebben. Hoe ze zich hebben gevoeld. Zijn opa, oma, tante, oom en moeder hebben toen de kinderbescherming er bij gehaald. Hij is toen naar een pleeggezin gegaan die hem zou opvoeden en als het goed zou gaan kon Michael terug. Hij kwam toen bij een tussen gezin terecht en vervolgens bij het gezin waar hij de rest van zijn leven bij zou gaan wonen. Een warmer gezin kon hij niet bedenken. Hij woonde bij Maastricht, maar zijn pleegouders kregen een andere baan dus toen verhuisden ze en gingen Michael en zijn biologische ouders uit elkaar. Zijn pleegouders ziet hij als zijn echte ouders. Hij wilde zijn biologische ouders nooit leren kennen, had daar geen behoefte aan totdat hij een jaar of twaalf was en op de één of andere dag zijn moeder voor hem stond. Die dag zal hij nooit vergeten en veranderde zijn leven. Toen wilde hij zijn ouders leren kennen. Die waren nog steeds verslaafd, maar hij kreeg een betere band met ze en leerde ze kennen. Hij begon te wennen aan dat ze verslaafd waren, maar dat ze hun hart op de goede plek hadden zitten. Toen hij zeventien was werd zijn moeder 40 jaar. Een mooie leeftijd en ze was zelfs al oma. Maandag 21 november weet hij nog goed. Hij was in Amsterdam op zijn stage aan het werk. Het was twee maanden nadat zijn moeder 40 was geworden en de telefoon ging. Kwart voor negen in de ochtend en het bericht kwam via zijn zus. Zijn moeder was gestorven die ochtend aan het gevolg van drugs gebruik. Zijn pleeg ouders stonden binnen no-time op de stoep. Michael was er kapot van. Hij wilde nog zoveel vragen en weten over vroeger.

Hij is toen afgereisd naar Maastricht om met zijn zus, opa en vader de begrafenis te gaan regelen. Zijn vader was er kapot van dus hebben Michael en zijn zus veel geregeld. Het was een bijzondere dag. Eindelijk zag hij een vrouw die rust uitstraalde. Ze was knap en het leek wel of na 28 jaar drugs gebruiken de rust terug kwam en dat ze vrede had gevonden. Michael en zijn zus hebben haar haren nog in een paardenstaart gedaan want zo kenden ze haar. Het moment dat ze de kist dicht deden zullen ze nooit vergeten. Die dag raakte zijn vader zijn geliefde kwijt. De vrouw waarmee hij liefde en leed had gehad. Hij is vanaf die dag verslaafder geworden om zijn verdriet te kunnen vergeten en heeft na een jaar een nieuwe vriendin gekregen. Toen herhaalde de geschiedenis zich weer. Die vrouw heeft ook twee zoons die ook in een pleeggezin zitten ook omdat ze verslaafd is. Nu is het tien jaar verder en de vraag is nog altijd hoe lang zijn vader nog heeft. De angst als Michael een telefoontje krijgt is heel groot. Hij is altijd bang dat het afgelopen kan zijn. Ook al denkt Michael vaak dat het beter is. Dan vind hij zijn rust en kunnen ze het stukje leven verwerken wat heel zwaar is geweest. Hij praat er met zijn vader weleens over. Ze kunnen er zelfs over praten welke muziek hij op zijn begrafenis wil. Gelukkig heeft Michael goed contact nu en kunnen ze veel bespreken en delen. Helaas zal zijn moeder hem nooit gelukkig zien met zijn vriend. Dat vind hij heel lastig. Hij mag in zijn handen knijpen dat hij in een goed gezin terecht is gekomen, die hem de liefde hebben gegeven die hij te kort kwam. Als blijft het moeilijk het een plaats te geven. Hij kreeg daar veel liefde en had geen zorgen soms. Het was een gezin waarbij hij soms al zijn verdriet kon vergeten. Fantastische ouders. In zijn ogen heeft hij twee moeders en twee vaders. Als Michael zijn verhaal heeft gedaan klinkt er weer een groot applaus. Benjamin is de hele tijd naast Michael blijven staan voor wat steun. ''Goed gedaan man. Heftig. Drugs maakt meer kapot dan wat dan ook'', reageert hij.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.