''O o o wat kreeg ik op mijn donder'' ~ Utopia Gekte

3/19/2016

''O o o wat kreeg ik op mijn donder''

''Potverdorie laat je handen nou eens wapperen''

Om vijf voor half elf komen we weer in een gesprek van Cees terecht. Dit keer klaagt hij bij Cemal over hoe zwaar hij het wel niet heeft. ''Zeven dagen in de week ben ik gewoon aan het werk joh''. Cees wil weer eens mooie foto's gaan maken buiten. Vogels fotograferen. Cemal vind dat Cees ook echt aan zichzelf moet denken. ''Ik zeg weer ja, maar doe het niet'', aldus Cees. ''Pak een weekje wellness zodat je uit kan slapen'', oppert Cemal. ''Normaal ben ik de stilte zo gewend. Ik woon een beetje in de natuur. Je hoort niks, nog geen auto door de straat. Niks. Geen doorgaand verkeer'', aldus Cees. En ook over slapen in de wellness kan Cees lekker mopperen. ''Iedereen ging het doen, maar ik mocht niet niet. [...] In het begin. Ik kon helemaal niet slapen dus ging in de wellness. Toen stond er nog niet eens een bed in. Ik lag met een matras op de grond en kreeg de hele groep over me heen. Ik onttrok me aan het groepsgedrag en als ik niet op de slaapkamer sliep dan miste ik het groepsproces. Wat voor groepsproces. [...] Wat lullen jullie nou. [...] Toen zaten er nog andere mensen, maar o o o wat kreeg ik op mijn donder''. Volgens Cees was Gina er fel tegen en Rob ook. Er werd zelfs nog gezegd dat B&B gasten dan niet meer wilden komen. ''Gewoon doen'', is Cemal van mening. ''Ik denk dat men nu heel anders zou reageren, maar toen. O men'', aldus Cees. ''Als je je rust nodig hebt heb je rust nodig. Dan komen ze maar naar mij toe. [...] Niemand hoeft zeven dagen te werken. Dat is belachelijk'', aldus Cemal. ''Er zijn er nog steeds die niks doen'', reageert Cees.

Cees denkt dat Cemal buiten heel populair is. Cemal weet het niet. Hij weet alleen wel dat hij zichzelf is. Er volgt een streamlock. Na de streamlock vraagt Cemal of hij een kacheltje in de wellness moet zetten zodat Cees er vannacht al kan gaan slapen. ''Misschien van de week een keer, maar laat me vannacht nog maar hier'', reageert Cees. ''Je moet echt rust nemen'', is Cemal van mening. ''Je hebt ook gelijk. Ik moet het veel meer doen. Ik krijg het ook van mijn kids, signalen in mijn post. 'Pa geniet nou eens een keer'. [...] Ik erger me altijd dood dat ze het niet doen. Potverdorie laat je handen nou eens wapperen'', aldus Cees. Hij heeft in december een mooi boekje van zijn dochter gekregen, maar heeft er nog geen bladzijde in gelezen. Het is een heel interessant boek volgens Cees. Ook krijgt hij binnenkort weer post, terwijl hij zelf nog steeds post terug moet schrijven. Cemal laat weten volgende week ook post te krijgen. Zijn eerste post moment sinds hij in Utopia zit. Woensdag denkt hij post te ontvangen.1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.