Michael praat over een rare brief die hij heeft ontvangen. ~ Utopia Gekte

3/04/2016

Michael praat over een rare brief die hij heeft ontvangen.

Hij kan er niks mee.

De middag gaat net als vanochtend langzaam voorbij. Er gebeurt weinig in Utopia tot nu toe. We zien vooral veel bewoners luieren en eten. Bas, Dominique en Michael zitten alle drie op de bank in de woonkamer. Do merkt op dat Bas nogal wat modder op zijn gezicht heeft zitten. Ze hebben net in de sneeuw liggen stoeien samen met Rob. Bas veegt het een en ander van zijn gezicht af zonder de moeite te nemen om even zijn gezicht te wassen. Rob heeft ondertussen een plekje gevonden achter de computer. Ivan zit achter de andere. Aan de picknicktafel waar de bewoners eten zien we Cemal zitten. Hij heeft de oortjes van een MP3 spelen in zijn oren. Terwijl hij in de camera kijkt doet hij een voorzichtig dansje. Tussendoor eet hij zijn opgewarmde stamppot(?) op. Ook Bronno schuift niet veel later aan met een vol bord stamppot. Hij weet dat ze straks pasta gaan eten, maar dit gaat er - net als bij Cemal - ook nog wel bij in. Meneer van de financiƫn komt Cemal ondertussen zakgeld brengen. Hij kijkt enigszins verbaasd als hij 20 euro in zijn handen gedrukt krijgt. Hij wist niet dat medicijnen door de groep betaald worden. Hij hoeft straks alleen nog 2 euro terug te geven aan Cees vanwege een stuk chocolade en een tandenborstel. Dit liet Cemal zelf weten. Na de voedzame maaltijd wandelt Cemal via het door sneeuw bedekte weiland naar de gym. Daar gaat de muziek op luid volume aan en zet hij van alles klaar.

Als we even terug gaan naar de woonkamer zien we Michael, Do en Bas nog steeds zitten. Michael heeft zijn oude post er bij gehaald en laat van alles zien. Onder andere een kaart van zijn ex. Maar die is minder bijzonder dan de volgende brief waar hij over begint. ''Ik heb ook brieven gehad die ik misschien liever niet had willen hebben. Niet over hier, maar over vriendschap. Waar ik niet veel mee kan'', aldus Michael. ''Ja, schrijf dan gewoon lekker niks. Je hebt er niks aan. Het is niet van toegevoegde waarde'', vult Dominique aan. Zij heeft er al het een en ander over gehoord van Michael. Hij geeft de brief aan Bas die hem ook mag lezen. ''Het is heel raar om zo'n brief te krijgen. Je kan niks''.

''Wat een wispelturige vrouw is dat'', zegt Do zodra zij de brief ook leest. 'Ja, is toch raar? Kan ik helemaal niks mee. Ik kon er echt niks mee en snap het ook gewoon echt niet'', aldus Michael. Do noemt het een nare 'claimerige' manier van schrijven. Michael schijnt zijn vrienden opdracht te hebben gegeven om zijn spullen op te halen daar. Het schijnt over een armbandje te gaan die Michael niet om had toen hij Utopia in ging. Bas is verbaasd dat er zulke doemscenario's in de brief staan waarom hij het bandje niet om zou hebben. ''Had terug geschreven; Had mij een beter armbandje gegeven dan b*tch'', zegt Do lachend. ''Hier kan ik toch niks mee? Ik dacht zal ik wel terug schrijven of niet? Ik heb het maar niet gedaan. Mijn vrienden schreven al dat zij het af zouden handelen. Ik vind dat ik mezelf niet hoef te verdedigen'', zegt Michael over de 9-jarige vriendschap die plots over is gegaan. Hij weet niet zo goed meer wat te doen.
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.