Michael gaat Dominique zijn ongenuanceerde mening geven. ~ Utopia Gekte

3/01/2016

Michael gaat Dominique zijn ongenuanceerde mening geven.

Michael ventileert even door.

Met veel gepuf en geklaag loopt Michael samen met Ramona naar de studio. Blijkbaar is Michael toch nog niet uitgesproken over zijn gesprek met Dominique. Nog lang niet zelfs! ''Wat is er schatje'', vraagt Ramona. ''Ik moet even rustig worden en met je praten. Ik ben niet faja, laat dat even heel duidelijk zijn. Ik ben gefrustreerd dat zij elke keer er overheen praat en niet ziet wat ik bedoel. Ik leg uit over de onzekerheid en dit en dat. Dat van vroeger, dat geloof ik. Maar ze ligt wel op de bank helemaal te bekken. Snap je? Je zit voor een raam, waar wij met zijn allen langsliepen, helemaal te tongen. Het water spatte er van af, dat heb jij ook gezien. Waar is dan je grens? Is dat onzeker? Ik zeg waarom ben je niet naar mij toe gekomen. Zij begon al van ik hou het kort en krachtig. En dat ik die uitspraak van 'ik trek dat niet' niet in de groep had moeten doen. Do hebben we al voor evenementen en de markt en dingen. Twee Do's trek ik niet, ze lijken best wel op elkaar. Dus ik zeg dat zo, dan had ze toch naar mij toe kunnen komen. Zegt ze dat ze daar te onzeker voor is. Maar na de stemming komt ze wel direct achter mij aan terwijl ze haar vriendje had moeten steunen. Blijf rustig dacht ik. Ik werd niet boos, maar legde telkens uit wat ik er van vond. Ze snapt het niet, ze praat er gewoon overheen. Uiteindelijk zeg ik letterlijk zal ik het voor je opschrijven? Alles. Dan kan ze het lezen, vragen stellen en er over praten. Was eerst goed, doe ik tien stappen terug en genuanceerd. Zegt ze dat ik het niet meer hoef op te schrijven. Nou weet je, dan doe ik het toch niet. Ze kwam naar me toe en zegt echt zo het hoeft niet lang te duren. Heel duidelijk, zulke ogen. En over die opmerkingen. Daarna wilde ze eigenlijk alweer weg gaan. Ik dacht nu je hier toch zit kunnen we meteen verder praten. Zij wilde hem meteen peren. Dan denk ik lieve schat, dan zitten we hier eindelijk, kunnen we meteen het hele plaatje compleet maken''.

Ramona denkt alleen maar 'nou sorry. Nou sorry'. Ze heeft er dus eigenlijk geen woorden voor. Michael gaat verder en zegt haar helemaal niet 4 dagen te hebben genegeerd. Hij had gewoon wat tijd voor zichzelf nodig en heeft haar een beetje ontweken. Ramona snapt niet waarom Michael zich zo zit te verantwoorden. Hij moet er wat haar betreft niet zo mee zitten. ''Denk je dat ze een beetje dommig is? Dat ze het niet begrijpt? Is ze zo dom of juist super slim? Is het superslimheid om mensen zo pijn te doen'', vraagt Ramona. Michael denkt dat ze het misschien niet eens doorheeft. ''Ze gaat op mijn gevoel spelen, dat ze de oude Michael terug wil enzo''.

Ook vertelt Michael over wat Dominique zei over het niet terug zeggen van welterusten: ''Ik zie hier mensen een week soms niet! Zei ik ook. [...] Daar was ik f*cking helemaal niet bij, ik was de hele tijd druk. Je moet niet dingen er bij gaan verzinnen wat er niet is. En dan pakt ze mij op mijn gevoel. Ze weet dat ik een hartje heb en om haar geef. Ze ligt hier op een bank met een naveltruitje te bekken. Van mij hoeft dat niet zo'', vind Michael. Ook Ramona twijfelt aan haar onzekerheid. ''Voor de rest vind ik het een enige meid, echt serieus. Maar ik steek liever mijn energie in iets wat wel werkt. Niet in wat niet werkt. Ik laat mij sowieso niet wegpesten, door niemand niet. En ik ga ook niet zeggen dat ik niet met haar in een samenleving kan wonen. Het is groot zat'', vertelt Michael. Ramona merkt dat het Michael wel wat doet.... En de regie wisselt even naar andere bewoners. ''Het doet mij zeker wat. Zij rekent mij op iets af wat zij zelf ook doet. Ik was allang weer in mijn emotie voordat ik dit uit kon leggen. Ze zat zo met dat vingertje, dat moet je vooral bij mij doen. Ik ga nog naar haar toe en dan ga ik heel rustig vertellen wat ik er van vind. En dan moet ik dat genuanceerd doen, maar dat genuanceerde gaat er nu natuurlijk ook vanaf. Ik persoonlijk trek dat niet, twee mensen met hetzelfde doel die dezelfde kant op gaan. Ik had ook kunnen zeggen twee van die rotmokkels. Niet dat ik dat vind, maar ik had het ook op een andere manier kunnen zeggen. Zeg ik het nog op zo'n chique nette manier, en nog is het niet goed. Met die grote ogen en dat vingertje, het klopt niet meer. En als je mijn laatste stukje mezelf af wil pakken?! Ik ben al 10 stappen terug gegaan. Snap je?! Ik geef haar geen stem want ik sta boven dat meisje. En ik gun het haar om haar doel te geven. Zegt ze met de nationale pestdag bezig te zijn, dat is in fcking april! Ik wil niet iemand in mijn Utopia die 4 maanden wacht tot ze iets gaat doen! Ik heb het ook zo gezegd he, dat ik het al 3x heb vertelt. Zou ik het opschrijven? Zeg ik je moet het lezen, lezen en lezen. Niet gelijk komen. Ze snapte het niet. Ik kom niet voor dit soort dingen''. Ramona blijft lachen en zegt het erg te vinden. ''En dan voel ik mij kut, omdat ik niet eerlijk en direct ben geweest. En zij loopt foto's te schieten. Ik weet zeker dat het niet meer genuanceerd mijn mond uit komt. Ik weet niet. Meid, als je er gelukkig van wordt. Als jij niet een vrouw kan zijn om het hele verhaal aan te horen. Je komt alleen even zeggen dat je dit soort dingen niet accepteert. Loopt vervolgens weg. Dat zegt meer over jou dan over mij. Ze zet zichzelf te kakken. Iedereen praat over haar, maar niemand trekt de mond open. Alleen maar liefde. Ik houdt niet van alleen maar liefde. Je moet relativeren, eerlijk en direct zijn om door te gaan met een goede samenleving. Als je 10 jaar samenwoont zonder ruzie dan klopt er iets niet''.

Michael is blij net rustig te zijn gebleven. Zijn hart ging tekeer en zijn stem ging wel omhoog. Hij zegt misschien waar iedereen bij is een keer de waarheid te moeten zeggen. Of en wanneer dat gaat gebeuren... Is nog even afwachten... Eerst ventileert Michael hetzelfde verhaal nog even bij Bjorn in de keuken...       


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.