Michael en Dominique botsen wederom. ~ Utopia Gekte

3/01/2016

Michael en Dominique botsen wederom.

Dominique distantieert zichzelf van Michael.

De twee rivalen van Utopia treffen elkaar weer. Ditmaal in de keuken. De Michael en Dominique show begin weer van voor af aan. We vallen midden in het gesprek. ''Nou ik kan mijzelf best wel van mijn andere kant laten zien, alleen dat wil ik niet meer. Dus ik vond mezelf best wel netjes. Ik heb het nu drie keer uitgelegd en je snapt het nog steeds niet. En dan zeg je dat ik geen brief meer hoef te schrijven'', zegt Michael. Dominique zegt dat dit niet klopt. Hij mag best een brief schrijven, maar zonder de voorbeelden waarvan hij denkt dat ze niet onzeker is. Ze kibbelen wederom over en weer. Michael zegt Dominique te hebben ontweken omdat hij geen negatieve energie wilde. Zij geeft op haar beurt aan dat hij haar wel negeerde. We vallen weer constant in herhaling omdat beide bewoners constant hetzelfde zeggen als in het eerdere gesprek. ''Ik denk dat dit gesprek verder niet heel veel zin heeft. Ik wil je alleen vragen om respectvoller met mij om te gaan. En als jij dan nee zegt omdat je Michael dan niet bent, dan zal ik daar mee moeten dealen''.

De ongenuanceerde Michael blijft achterwege en het gesprek stopt. Deze ruzie lijkt voorlopig nog niet over te zijn. En een verbetering in de verstandhouding is ook nog ver weg. Dominique laat tijdens het roken zelfs aan Bas weten zich volledig van Michael te distantiëren. ''Je bent gewoon vals. Als Ivan er is beamen, maar als je eigen clubje er is toch nog even zeggen... Ik heb het geprobeerd, maar ik distantieer mij nu echt van hem. Ik heb hier gewoon geen zin in. Hij wilde voorbeelden opschrijven, ik zei dat hoeft niet. Ik hoef mijn onzekerheid niet te verdedigen. Ik sla de plank mis en ik weet niet waarom. Volgens mijzelf. En ik vraag mij af waarom niet. Het enige wat ik vraag is om op een respectvolle manier met elkaar om te gaan. Zonder die opmerkingen. En dan krijg ik te horen dat hij al netjes is voor zijn doen. Het heeft geen toegevoegde waarde. Maar ik heb het geprobeerd, drie keer nu. Genoeg. Ben ik nou blind? Ik zie echt niet waar ik het mis doe''.

Dominique vind deze hele situatie wel een massage waard. Ze krijgt een kusje van Bas en beiden gaan zich omkleden. Tussen alle drama door wordt er ook nog gewerkt door de overige bewoners. Michael is bezig met het eten samen met onder andere Cemal. Buiten zijn een aantal personen stenen los aan het halen. Ze gaan het een en ander veranderen aan het terrein en de kasteeltuin is ook nog verre van af. Gina heeft de haren van Bronno een wasbeurt gegeven. Tijdens en na het wassen hebben ze een lang en goed gesprek gehad waarin ze elkaar beter hebben leren kennen. We konden dat alleen niet echt volgen vanwege alle toestanden tussen Do en Michael.
1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.