Michael bied zijn excuses aan aan Cees ~ Utopia Gekte

3/08/2016

Michael bied zijn excuses aan aan Cees

''Ik word hier toch schijt en schijtziek van''

Om vijf over half twee zijn Rob en Ivan buiten voor het Cordwood druk bezig met allemaal aarde. Cees zien we zijn kamer in lopen, tegen de kast leunen en hardop tegen zichzelf praten. ''Oh oh, die jongelui. Oh jongens mijn rug. Knak'', aldus Cees. Michael besluit buiten te gaan douchen en Ramona wil zo ook nog douchen. ''Ik heb al gepoept, zo vreselijk. Die deur stond open, ik keek naar beneden en ik zag allemaal kak. Ga maar er in, kijk maar in die gat'', aldus Ramona. Gabriëlle gaat ook poepen, maar ze is niet van plan om in het gat te kijken. Benjamin zien we buiten mee helpen bij Rob en Ivan en Michael is binnen een paar minuten al weer onder de buiten douche vandaan. ''Ik word hier toch schijt en schijtziek van. Alles wat ik neer leg. Nu heeft weer iemand mijn handdoek gepakt'', aldus Ramona die ook wil gaan douchen. Cemal zien we ondertussen op bed liggen. Die neemt blijkbaar even zijn rust.

Rond twee uur zien we Cees en Michael met elkaar praten in de open kapsalon vanwege de ruzie die ze gisteren hebben gehad. ''Daar hoort het woord vriend niet thuis in. Ik weet schreeuwen is onmacht, dat weet ik ook dus ik wou wel zeggen excuus voor het schreeuwen, maar als iemand ook zijn grens aangeeft heel duidelijk. Ik was er zeker wel op terug gekomen, maar drie dingen gingen tegelijk. Ik hoop dat je wel mijn grens accepteert dan even. [...] Ik wou toch wel mijn excuus aanbieden voor het gillen... [...] Ik heb ook Ivan gehad die zei hee vriend. Ik ga het in het centraal gooien. Als iemand dat zegt kan je dit verwachten want dat vind ik heel neerbuigend. Terwijl ik juist op een goede lijn zit met u van normen en waarden en ik wil die gewoon houden. Daarom bied ik mijn excuus aan met schreeuwen. [...] Als iemand hee vriend gebruikt in de context van gisteren. Ik ben wel je vriend, maar in zo'n context vind ik het niet netjes. Dan vind ik het niet netjes'', aldus Michael. Cees laat weten dat het zeker niet zo bedoeld is. Het was meer van luister eens even. ''Maar je kan het op verschillende manieren interpreteren en als dat zo is overgekomen, dat is zeker niet bedoeld zo'', aldus Cees. Hij probeerde gewoon simpel iets uit te leggen, wat nou de situatie was. Ze gingen koken en de andijvie was nog niet binnen. Het leek Cees verstandig om toch nog even te wachten. Er volgt een streamlock. ''Ik hoop ook wel dat als ik het aangeef, mijn persoonlijke grens. Dat je dat dan accepteert en we er later op terug kunnen komen. Op dat moment wat het een samen hangsel van meerdere omstandigheden waarvan dit de druppel was. Ik hoop wel dat je dat beseft. Dat vriend heb ik dan verkeerd geïnterpreteerd. Ik associeer dat zeker met iets anders wat niet leuk is'', aldus Michael.

Cees bedoelde het echt niet kwaad. ''Ik zal er rekening mee houden''. Michael laat weten dat ze op 90% van de dingen op één lijn liggen. Dus Michael komt nog even terug. ''Zeker geen probleem'', laat Cees weten. Michael heeft dat vriend verkeerd in zijn hoofd gehad en hoopt dat Cees dat accepteert. ''Natuurlijk, het zat mij ook niet lekker'', reageert Cees. Ze omhelzen elkaar. Michael stond zelfs te huilen dat Cees zijn dochters daar stonden (aan het hek). ''Het was prachtig''. Er volgt een streamlock. ''Om al mijn normen en waarden en principes en gevoel van waardigheid. Mijn besluit staat vast, ik laat het los. Zeker niet makkelijk, maar beter voor mij. Mijn focus gaat weer terug naar wat er echt toe doet. Familie, gezin, werk. [...] Je hebt zeker een keuze, ik schrijf je nog wel. Komen doe ik niet meer. Het is niet mijn Utopia en ik wil geen deel uitmaken van dat circus'', leest Cees voor uit zijn post. Het is een brief van zijn dochter Sharon. ''Ja heftig briefje. 'Soms voelt het alsof je opgesloten zit in de gevangenis. Je moet je tijd uitzitten met alle gevolgen van dien'. Het is pittig. Het is voor de achterban net zo zwaar als voor ons'', aldus Cees. Michael merkte dat ook al in zijn post en Cees hoorde het ook van Dominique hoe zwaar haar moeder het heeft met het gemis van. Dat zijn dingen die je eerst niet op je netvlies hebt. ''Cees zendercheck'', klinkt er. ''Wat is er nou weer? Zeg ik al weer teveel? Dat soort dingen. Ook mijn kleinkinderen schrijven dat. Dat meisje is tien. 'Vind je het nog leuk? Wil je al naar huis? Heb je al een betere band met je huisgenoten?' Die stond dus ook aan het hek. 'Ik hoop dat je snel terug komt! Mis je ons? We missen je met zijn allen heel erg'', vertelt Cees verder. Er volgt een stream wissel.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.