''Mensen lopen naast hun schoenen'' ~ Utopia Gekte

3/26/2016

''Mensen lopen naast hun schoenen''

Victoria was trots en blij voor Rowena

Om vijf voor zeven zien we Ramona koken. Ze maakt salade en er was nog rijst. Ze gaat rijst met gehakt maken vertelt ze aan Cees. Bronno horen we zeggen dat ze in Utopia saamhorigheid missen. ''Mensen lopen naast hun schoenen''. Rob, Gert-Jan en Gina zien we ondertussen snacks bakken in Le Luifel. Gina laat vervolgens buiten aan Bjorn weten dat ze veel puntjes heeft en binnen zien we de eerste bewoners inmiddels al snacken. Gina vind dat de merchandise opbrengst tegenvalt, maar de bar is in ieder geval het dubbele. 1800 nog iets. Volgens Bjorn is er ook 310 euro aan spiegeltjes verkocht. Om tien over zeven zien we de bewoners binnen snacken terwijl Gina buiten nog druk aan het werk is. Ze is op dat moment de kratjes schoon aan het spuiten. Bjorn laat weten dat er teleurgestelde mensen waren die Rowena in een bunny pak hadden willen zien. Volgens Cees waren er dit keer ook veel bezoekers voor het eerst. ''Om half één was ik al uitverkocht met de broodjes'', laat Gert-Jan weten. Victoria en Rob zien we om tien voor half acht even buiten. Victoria denkt dat ze het even laat en als het afgelopen is dan gaat ze even een gesprek met Bronno aan. Eerst wil ze het aanzien en daarna anticiperen. Dat voelt beter.

Om vijf voor half acht zien we Gabriëlle en Victoria op de bank. Victoria heeft vraagtekens. Sommige dingen zijn niet oké. Ze hoort alles. Mensen komen naar haar toe om te bufferen. Ze is niet de enige die het voelt. ''Het zit je best wel hoog hé'', reageert Gabriëlle. ''Het heeft nu ook met vermoeidheid te maken'', laat Victoria weten. ''Het is gewoon even klaar. Ik laat het nu ook want het is nu niet in perspectief''. Verder is ze wel heel tevreden en blij. Ze hebben een leuke dag gehad en er zijn vet veel mensen geweest. ''Hoe ging het bij jullie'', vraagt Victoria. ''Eerst rustig, maar daarna is het goed gekomen. Leuke mensen, leuke gesprekken. Positieve mensen, leuke standhouders''. Gabriëlle kan niet wachten tot de volgende markt. Ze is blij dat het goed is gegaan. ''Ja ik ook'', laat Victoria weten. Met de bar hebben ze het dubbele omgezet ter aanzien van vorige maand. De foto's stukken minder, maar de bar echt verdubbelt dus dat is totaal gecompenseerd. Niet alle standhouders hebben goed gedraaid, maar ze hebben wel een leuke dag gehad. Victoria kreeg tranen toen Rowena ging optreden. Ze was zo trots en blij voor haar en vond het zo mooi wetende dat iemand er zo hard voor werkt. ''En dan zie je zoveel mensen om de rotonde. Het hele plaatje kloppend. Dat vond ik zo mooi, daar word ik intens gelukkig van''.

''Zie je wel dat het kan als je je hard genoeg er voor maakt'', laat Gabriëlle weten. ''En je blijft geloven. Ja dat vond ik echt heel mooi. Een mooie start van de dag. Lieve mensen gesproken. Perfect day, echt heel leuk'', aldus Victoria. En er zijn 5/6 boekjes ''gebundelde krachten'' verkocht. Van veel mensen kreeg ze te horen dat ze het zo mooi vonden. Ook heeft Victoria twee boekjes van zichzelf verkocht. Gabriëlle heeft maar zes of zeven sweaters verkocht en heeft er tachtig. Ze gaat ze dus op de webshop zetten. De shirtjes gingen wel snel. Ze gaat veel shirtjes bedrukken. Zo hebben ze geen extra kosten voor de volgende markt qua merchandise.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.