Liveblog: Ivan verlaat Utopia. ~ Utopia Gekte

3/16/2016

Liveblog: Ivan verlaat Utopia.

Einde Utopia voor Ivan.

Het is al enige tijd aangekondigd, en vandaag is het zover: Ivan gaat Utopia verlaten. De verwachting is dat hij rond 12:00 met zijn kist de poort uit loopt. En dan is zijn 22 maanden durende verblijf in Utopia definitief tot een einde gekomen. In dit liveblog plaatsen wij updates van nu helemaal tot en met wanneer Ivan afscheid heeft genomen van zijn medebewoners. Vergeet dus niet dit bericht regelmatig te vernieuwen om geen updates te missen.

- Begin liveblog - 

11:06.  Ivan rookt nog even een sigaret met Rob in het zonnetje. Op de andere stream geven Bronno en Gabriëlle elkaar een knuffel. Hun ruzie'tje om een uitspraak van Bronno is weer vergeven.

11:09. Gina loopt naar Rob en Ivan toe om te vragen of hij het spannend vind. En het antwoord op die vraag is natuurlijk 'ja'.

11:10. Gina wandelt met Ivan weer de loods in. ''Je weet dat ik het heel erg moeilijk ga krijgen en je ga missen'', vertelt ze. In de loods werken Cemal en Bas nog steeds door aan de nieuwe badkamer. In de keuken wast Ivan zijn haren nog even onder de kraan. Gina gaat de haren van Ivan mooi in model brengen. Cees vraagt haar nog naar de post die ze heeft gekregen. ''Alleen maar leuk nieuws!''

11:20. Cees en Bronno gaan koffie en taart verzorgen voor de groep. Terwijl Gina de haren van Ivan doet vraagt ze hardop of hij nog wat gaat zeggen of gewoon aan het denken is. Dat laatste is het geval.

11:26. Gina vertelt tijdens het stylen van Ivan zijn haren dat er veel mooie dingen op hem wachten. Victoria komt langslopen, geeft Ivan een kus op zijn wang en verdwijnt weer zonder iets te zeggen.

11:29. Ivan doet nog wat spul in zijn baard, kamt zijn baard en bedankt Gina. Vervolgens loopt hij de vide op waar Rowena bezig is voor de spiegel. Ze knuffelen en huilen. Ze vraagt of Ivan nog even een petje van Rowena wil signeren. Ze wil alle handtekeningen verzamelen.

11:35. De hele groep zit bij elkaar op de banken. Bronno opent en zegt het vandaag luchtig en zoet te willen houden. Ze genieten allemaal van hun stukje Limburgse vlaai. We horen ook een aantal keer dat Ivan alleen met zijn kist naar buiten loopt in plaats van een kar vol spullen. ''Zo kan het dus ook''.

11:44. ''Jongens, ik wil jullie onwijs bedanken voor alles. Ik ben jullie onwijs dankbaar.  En ook alle voorgaande inwoners die mij geholpen hebben in mijn ontwikkeling. Ik heb veel kennis gekregen, dus dankjulliewel. Ik waardeer het heel erg. Ik wil deze gelegenheid ook gelijk gebruiken om mijn familie te bedanken. Ze zijn er altijd voor mij geweest met onvoorwaardelijke liefde. Het is gewoon doen hier, niet volhouden. Anders ga je het heel zwaar krijgen. Daarnaast wil ik ook iedereen bedanken die mij gesteund hebben zoals mijn fans...'' Streamlock.

11:47. Cees heeft diep respect voor Ivan die tot het laatste moment keihard door werkt en ondersteund. Hij bedankt Cees namens iedereen, waaronder de kijkers die van hem genoten hebben.

11:49. Ivan zegt één persoon te zijn vergeten om specifiek te bedanken. Dat is Floor van Yes we care. ''Zij heeft een grote bijdrage geleverd''. Verder benadrukt Ivan dat ze door de moeilijke tijden heen moeten bijten en moeten genieten. ''Ik ga jullie missen'', zegt Ivan met tranen in zijn ogen.

11:55. Ivan gaat nog even een plasje en een peukje doen en dan lopen ze naar de poort.

11:56. Ivan rent naar buiten, spuugt zijn welbekende rochel uit en rent voorbij het toilet. Hij besluit om nog eenmalig wild te plassen. Bas en Dominique zien het toevallig. Bas wil er naar blijven kijken en Dominique kijkt weg. ''Nog even je territorium afbakenen'', roept Bas.

12:06. ''Ik zei net, ik hou niet van afscheid nemen van mensen waar ik om geef'', zegt een eigenwijze Bronno die binnen blijft. ''Dit is Ivan zijn moment hé'', roept Bas. Ze willen dat Bronno opschiet.

12:08. Ze staan allemaal bij de poort voor een laatste groepsfoto met Ivan.

12:10. Ivan: ''Jongens, alles is gezegd. Alles is gedaan. Succes''. Onder luid bavianen gejoel begeleiden ze Ivan naar de laatste poort.

12:14.  Er volgen nog meer laatste knuffels en kussen. Victoria fluistert wat, kust hem op de wang en geeft nog wat in een envelop.

12:18. Ivan is de poort uit gelopen. Veel bewoners proberen door het hek heen nog te spieken naar wat er gebeurt. Victoria valt huilend in de armen van Benjamin. Bronno raced terug naar de loods in zijn karretje. Cemal, Dominique en Bas lopen ook weer terug.

12:22. Ook Benjamin en Victoria lopen huilend terug naar de loods. Utopia zonder Ivan is begonnen. En dit liveblog is gesloten.  


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.