''Jullie houden geen rekening met anderen, alleen met jezelf'' ~ Utopia Gekte

3/03/2016

''Jullie houden geen rekening met anderen, alleen met jezelf''

''Ze denken alleen aan zichzelf''

Terwijl Ramona dus uit bed is gestapt om te gaan dweilen zien we Rowena en Gabriëlle op de vide. Gabriëlle vind dat 'ik, ik ik, mijn dingen'' op moet houden. ''Precies'', reageert Rowena. ''Ze denken alleen aan zichzelf'', aldus Gabriëlle. Beneden zien we Ramona met de dweil aankomen. ''Het is geen drama. Het is dat iemand een opmerking maakt waar ik het niet mee eens ben. 'Haal je toch een dweiltje er over heen'', aldus Ramona. ''Is dat een probleem dan'', vraagt Bjorn. ''Wel de manier waarop'', laat Ramona weten. Ramona is dus aan het dweilen en Cemal was al bezig het stof weg te vegen. Nog geen vijf minuten nadat Ramona haar bed uit is gekomen stapt ze er al weer in en ook het gesprek tussen haar en Michael gaat dan weer verder. ''Kunstenaars worden heel snel achter geschoven'', aldus Ramona. Zij ziet zichzelf als een kunstenaar en Michael weet hoe het is want die is naar eigen zeggen ook een kunstenaar. ''Je hebt veel mensen die achter je staan. [...] Ik ben ook heel trots op je. Eén iemands wil is wet en als die iets in zijn hoofd heeft dan is het zo. Nou ik kan je één ding zeggen, mij niet gezien. Ik distantieer mezelf en ga mijn eigen dingen doen en dat doe jij ook. Lekker je theater doen'', aldus Michael. ''Soms gaat het goed, vandaag ook de hele dag en dan voel ik die sfeer. [...] Dan komt alles er uit'', laat Ramona weten. ''Jullie houden geen rekening met anderen, alleen met jezelf. Ze denken alleen maar aan hun zelf en hun totaal plaatje, we moeten dit en dit en dit. We moeten niks. Hou eens rekening met iedereen in plaats van alleen je eigen ding doordrammen. Je hebt gelijk en denk aan jezelf. Je doet het echt goed en ga ervoor'', aldus Michael.

''De markt gaat voor, dat gaat voor. Ik vind de theater voorstelling heel belangrijk. Opeens begrijp je Do op een heel andere manier'', aldus Ramona. Het is allemaal heel lacherig en dat vind Ramona irritant. Als het zo is dat ze gewoon over haar spullen heen lopen en zeggen 'dan moet je maar dweilen'. ''Dat doet mij pijn hoor. Allemaal mensen lekker in hun kontje, mensen in hun kontje. Ik kan zo alle namen opnoemen die in hun kontje zitten'', laat Ramona weten. ''Kan je het naast je neerleggen'', vraagt Michael. ''Natuurlijk'', reageert Ramona. ''Je bent hier voor jezelf, maar natuurlijk willen we mee helpen aan hun dingen'', aldus Michael. ''Ik ben hier niet om een mooie Utopia tuin te maken. Ik vind dat andere dingen belangrijker zijn dan materialistische dingen zoals die tuin'', aldus Ramona. Hij heeft niet eens één keer geprobeerd met haar workshop mee te doen, hoe kan hij dan verwachten dat ze elke keer in die tuin gaat staan. Er volgt een streamlock. ''Ze zitten bier te drinken terwijl we zo een repetitie hebben. Er is toch repetitie'', aldus Ramona. ''Ja schat, dan moet je niet bij mij wezen'', reageert Michael. Michael vind het mooi geweest. Als hij zich nou echt met alles moet gaan bemoeien. Dan komt Cemal ook nog de kamer binnen met ''lig je alweer op bed''. Ramona is gewoon gefrustreerd. ''Dat mag ook, gooi het er uit'', reageert Michael. ''Het liefst ga ik vandaag alleen werken met drie mensen maar'', aldus Ramona. Ramona moet volgens Michael nu gewoon weer even in de rol van juf gaan. ''Je kan het, ga ervoor'', aldus Michael. ''Daarom strijd ik. Je begrijpt het wel'', reageert Ramona. Michael begrijpt het zeker. Hij komt zelf uit dat wereldje. ''Poeh poeh''. En er is nog iemand waar Ramona niet mee kan. ''Die ook, tot zover die ook'', laat ze weten.

''Jij bent hier ook met een doel, ik ook'', aldus Michael. Hij weet dat het frustrerend is. ''Benjamin, Gabriëlle en ... kunnen komen. Die nemen het tenminste serieus. En Rowena en Gina'', laat Ramona weten. ''Ga je even klaar maken'', reageert Michael. Ramona zeg even te gaan douchen, maar blijft vervolgens gewoon op bed liggen. ''Ik ben trots op je'', laat Michael weten. Niet veel later begint Michael over iets anders. ''Ik vraag me weleens af hoe het geweest zou zijn als ik bij hun opgegroeid was. Wie zou ik dan zijn. Ik vind dat altijd wel heel moeilijk. Hoe ouder ik word hoe meer ik me afvraag 'wat zou er van me terecht zijn gekomen als ik bij een andere familie was opgegroeid'. Ik heb een fantastische jeugd gehad hoor. [...] Zoveel vragen die ik nog wil stellen, maar niet meer kan'', aldus Michael. Ramona snapt het heel goed. Even later stapt Ramona dan toch maar weer haar bed uit. ''Ik ben woest'', laat ze nog maar eens weten. Gevolgd door een streamlock.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.