''Jongens, het is echt van de gekke. Van de ratten besnuffeld'' ~ Utopia Gekte

3/30/2016

''Jongens, het is echt van de gekke. Van de ratten besnuffeld''

De laatste voorbereidingen

Om kwart voor zeven zien we Ramona toi-toitjes uitdelen. Dominique bedankt Ramona. Ze is er heel blij mee. Bronno zien we om vijf voor zeven nog altijd op de schommelbank bij de vijver zitten, Gert-Jan is dingen aan het verven in de studio en Rowena en Cemal zien we naar de koeien gaan. Als ze daar aankomen ziet Rowena dat de koeien een zak voer open hebben gekregen. ''Hoe krijg je dat nou weer voor elkaar? Ze zijn fucking slim. Dan staat het gewoon weer te dichtbij, ongelofelijk met jullie. Verdorie ze vreten zo de hele zak leeg hoor'', aldus Rowena. Snel haalt ze de zak voer weg. Cees horen we om tien voor half acht weer mopperen. ''Jongens, het is echt van de gekke. Van de ratten besnuffeld''. Romy zien we op datzelfde moment avond eten. Eerder op de avond was ze er niet bij. ''Het is gewoon een hele heftige plek'', laat Rowena weten. ''Het word ook wel minder, maar ik zit gewoon even in een achtbaantje nu'', antwoord Romy. ''Het komt goed. We zullen heel goed voor je zorgen'', aldus Rowena.

''Komen jullie erbij. De bezoekers komen zo binnen'', laat Ramona om vijf over half acht weten. Ramona vraagt of Romy zo de theatervloer nog snel schoon wil maken als de spelers achter het doek staan. ''Dames en heren het is zover. Als Bjorn zit is het zover. Ik heb jullie concentratie nodig bij deze. Het is zover See us. Eindelijk staat hij er vanavond''. Ramona is supertrots op iedereen. De eerste voorstelling die ze vandaag hebben gespeeld ging kut. De tweede ging top en volgens Ramona is dat eigenlijk altijd zo. Ramona wil ze vragen om alle energie die ze hebben. Dat ze net zo alert blijven als ze de laatste keer hebben gedaan want dan gaan ze knallen. Ramona is trots op ze dat ze dit willen doen. ''Dus laten we knallen. Het tempo was top de vorige voorstelling en het volume ook. Niet te snel, neem de tijd voor je verhaal. Laat je verhaal overbrengen op het publiek. Ik heb er heel veel zin in. Voor we achter gaan staan wil ik even een oefening met jullie doen. Kom even op de vloer staan in een cirkeltje'', aldus Ramona. Ze gaan zo tot dertig tellen. Doen hun ogen dicht en niemand mag tegelijkertijd een cijfer noemen. Als twee mensen bijvoorbeeld ''1'' noemen dan beginnen ze weer opnieuw. Ze moeten van 1 tot 30 tellen.

Als die oefening gelukt is is het tijd voor de volgende en laatste oefening. Een energieke. Ramona legt de oefening uit, maar het is nogal onduidelijk. Na de oefening zien we Romy nog snel de theatervloer dweilen. Zodra Ramona een check krijgt moeten ze achter het doek. Ze kunnen dus nog snel even roken.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.