''Je moet eens boven gaan kijken, daar is het ergste wat er is'' ~ Utopia Gekte

3/19/2016

''Je moet eens boven gaan kijken, daar is het ergste wat er is''

Cees moppert er op los bij Gert-Jan

Om kwart over zeven zien we Bronno en Cees al een tijdje in de keuken om te koken. Om tien over half acht kan er ook daadwerkelijk gegeten worden. Ook deze avond blijft het weer vrij rustig. Om kwart over acht zien we Rob en Bas in de hot tub zitten. Cemal komt er niet veel later ook bij en Dominique regelt drinken voor de mannen. ''Zo hoe was jullie dag'', grapt Bas. Een overbodige vraag want ook vandaag hebben ze weer de hele tijd aan de badkamer gewerkt. Dominique wast Bas zijn haren en doet daarna ook de haren van Cemal en de baard van Rob meteen maar even. Benjamin gaat om half negen ook de hot tub in. Binnen zien we Cees ondertussen weer klagen tegen nieuwkomer Gert-Jan. De nieuwkomer krijgt alles te horen waar Cees zich aan ergert. Geen ding word overgeslagen. Zo moppert Cees over Bronno en dat er wel meer mensen zijn die niks doen. Na een streamlock is hij nog steeds aan het klagen. ''Ik ben dan bezig en dat zit allemaal uren in dat ding. Ik lijk wel gek in mijn kop'', aldus Cees doelend op de mannen in de hot tub. Hij lijkt even te zijn vergeten dat ze al dagen de hele dag staan te werken aan de badkamer. ''Kijk eens na het eten. De glazen, ze staan er nog. Je kan ze gewoon meenemen hoor. Dat is helemaal niet zo moeilijk. Zo simpel als wat allemaal'', aldus Cees. Ook begint hij maar weer eens over de handdoeken die alleen hij schoonmaakt. Dat als hij het niet doet de kast leeg is.

Cees is ook voorstander van niet met lege handen lopen. 'Je komt altijd wel iets tegen. [...] Je moet eens boven gaan kijken, daar is het ergste wat er is. De vloer, daar staan glazen en kopjes dagenlang. Ze nemen het niet eens mee. Het gaat zo met de samenleving'', aldus Cees. ''Ja, daar moeten we toch wat aan gaan doen jongens. Maar hoe'', mompelt Gert-Jan tegen zichzelf als Cees weer weg is. Om tien voor negen gaat Cees gewoon nog even rustig verder met zijn klaag speech. ''Het is hier pakken wat je pakken kan en je hoeft met niemand rekening te houden. Dan liggen er bijvoorbeeld nog twee eieren. Pakt er eentje twee eieren. Dan zeg ik 'ik zou ook wel een eitje lusten'. Ja nou en'', aldus Cees. Gert-Jan zou dan echt tot tien moeten tellen. ''Dat ik twee eieren mag bepaal ik zelf wel'. Ja werkelijk waar'', aldus Cees. Als Cees niet veel later nog meer wil mopperen word er overgeschakeld naar de vide waar we Gabriëlle en Rowena op bed zien liggen. Rowena lijkt wat emotioneel. Ze veegt tranen weg, maar waarom ze emotioneel is is onduidelijk.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.