''Je denkt toch niet dat we achterlijk zijn?'' ~ Utopia Gekte

3/08/2016

''Je denkt toch niet dat we achterlijk zijn?''

Dominique weer in tranen.

Ook in een gesprek met Rowena barst Dominique weer in tranen uit. Nou ja... Tranen.. Haar ogen worden waterig en er druppelt een druppeltje naar beneden. Vooral wanneer Rowena zegt te zien dat Dominique het zwaar heeft komt er nog meer traanvocht. Dominique weet niet of ze haar proces wel in Utopia verder wil ondergaan. ''Ik voel me gewoon verstikt wist je dat, als ik je zo zie. Ik heb gewoon geen adem. Vertel wat er is. Waar ben je bang voor? Wat is er waardoor je dit gevoel hebt? Ik moet er ook van huilen meid'', vertelt Rowena. Dominique begint nog meer te snikken en zegt het niet te weten. ''Blijf ademen, dat is het enige wat je hoeft te doen. De rest komt echt wel op zijn pootjes terecht'', snikt Rowena mee. Do klaagt niet te weten wat ze in Utopia doet, wat ze er moet doen, wie ze is en ga zo maar door. Rowena geeft meteen aan dat ze Dominique is en dat ze onwijs veel goede kwaliteiten heeft. Ook zou ze haar onzekerheid moeten omarmen.

''Mijn moeder is in shock, die is kilo's kwijt. Ze wil niet meer naar mij kijken. Hoe moet het voor haar zijn om mij hier zo te zien'', vraagt Do zich af. De post van Do was niet voldoende. Ze kan er maar één dag mee tegenaan in plaats van een maand. Het was gewoon niet genoeg in haar ogen. ''Ik vind mezelf alleen leuk als anderen mij leuk vinden. Ik heb geen idee wie ik moet zijn. Geen idee'', moppert Do. Volgens Rowena moet ze gewoon zichzelf zijn. Ook vertelt Do dat haar moeder niet geloofd dat er niks is gebeurd in de caravan. Daarmee doelt ze waarschijnlijk op de intimiteit tussen haar en Bas... Goh... ;-) ''Je denkt toch niet dat we achterlijk zijn'', schreef haar moeder. Dominique vind dat het voor haar ook een proces is. Haar gevoel is om te luisteren naar haar moeder. Maar aan de andere kant vind ze dat ze naar zichzelf moet luisteren. En dus wel in de caravan moet blijven. Ze denkt er over na om het af te gaan wisselen. Vanavond ligt ze wel op de vide. ''Wat ik van mijzelf vind, is wat jullie van mij vinden. Ik ben afhankelijk van meningen van anderen. Ongrijpbaar hé? Heel eigenzinnig'', Laat Do weten.

Ze wil nog meer zeggen, maar dat kan, durft of wil ze niet. Ze kan het niet hardop uitspreken. Rowena ziet dat er iets uit moet. En aan dat gevoel moet ze van Rowena gaan werken. Ze hoeft het niet per se uit te spreken, als ze er maar aan werkt. Desnoods schrijft ze het op. Er is veel woede, wrok, schudgevoel en schaamte volgens Do. Door iets uit haar verleden. Ze schrijft het op voor Rowena. Destijds was ze 17 jaar/weken(?). ''Er is gewoon nog heel veel wat ik een plek moet geven'', aldus Do. Ze had nooit de tijd of een kans daarvoor. Opeens zat ze in Utopia en toen dacht ze 'oh, oeps'. Het lijkt om een zwangerschap/miskraam/abortus te gaan, maar goed... Dat is nogal wat om met onzekerheid te zeggen. Wie weet is het iets heel anders wat tijdens haar 17e levensjaar gebeurd is. Dat is echter lastig want ze vertelde dat het gebeurd is vlak voordat ze Utopia in ging. Er lijkt in ieder geval een academie aan te komen want Rowena blijft aansturen op het doen voor haar verhaal voor anderen. Het laatste advies van Rowena is het te verwerken en het niet meer te laten gebeuren. Volgens Dominique zelf is er al progressie. Rowena stopt het gesprek uiteindelijk omdat ze een afspraak heeft met Bas. Hij is dan ook boos wanneer Rowena zichzelf eindelijk laat zien.   0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.