''Je bent echt de leukste van allemaal'' en paaseieren zoeken ~ Utopia Gekte

3/26/2016

''Je bent echt de leukste van allemaal'' en paaseieren zoeken

Scootmobiel racen

Om kwart over twaalf is de markt nog in volle gang. Bas zien we handtekeningen zetten en Cees doet een rondleiding in zijn Paashazen pak. Bas is runner en praat her en der met bezoekers. De mensen zeggen dat je nu pas ziet wat Ivan allemaal deed. Ze vinden het ook niks dat Rob en Victoria nu de leiding willen nemen. Bas stookt ze op dat ze naar Rob en Victoria moeten lopen en moeten zeggen ''goed hé hoe Bas nu de leiding neemt''. Volgens Bas worden ze dan helemaal gek. Om vijf voor half één loopt Ramona even naar Bas toe. Ze gaat zo het paasei spel beginnen en Bas moet de eieren dus nog snel verstoppen. Ergens in het bos zegt Ramona. ''Hoog in de boom zodat niemand het ziet. Kom mee, anders zien ze het. Ze mogen alleen in het bos, verder niet. Achter het Cordwood en ook een stukje achter bij Le luifel'', aldus Ramona. Bas zegt een paar minuutjes nodig te hebben. Bas praat ongemakkelijk tegen mensen die hij onderweg tegenkomt alsof hij bang is dat ze hem door hebben. Als hij de eieren verstopt volgt er een streamlock. ''We moeten zo beginnen want mensen streamen'', laat Ramona weten als Bas terug is. Hij vertelt haar waar hij de eieren verstopt heeft. Ongeveer achter het Cordwood bij een boom. In een band en de groene ligt achter de dixies. Ongeveer drie meter het bos in met naalden er over. ''Oké dan gaan we beginnen'', laat Ramona weten. Ze loopt naar Cemal en Bjorn toe die bij de entree en muntjes staan. Bjorn zegt dat Ramona moet stoppen met smileys tekenen. Ze doen hetzelfde wat betreft handtekeningen. Bjorn loopt met haar mee om de microfoon aan te sluiten. Dan kan Ramona het spel namelijk aankondigen.

Ramona vertelt vervolgens dat ze het paas eieren zoek spel gaan doen. Voor de kinderen zijn er al paaseitjes neergelegd en die zijn inmiddels weg. ''Dit spel is met prijzen voor volwassen mensen. Er liggen eieren in het bos verstopt. Drie eieren. Het is belangrijk dat je oppast waar je loopt. Niet duwen en trekken. Het zou maar zo een fiasco kunnen worden. Je mag een geel, groen en blauw ei zoeken. We hebben echt goede prijzen. Het gele ei is een B&B overnachting waard met alles er op en eraan. Een ontbijtje in de ochtend en met ons kletsen. Het blauwe ei is een sweater of t-shirt naar keuze in de shop. Of je mag kiezen voor een haar beurt bij Gina ter waarde van 50 euro. De groene is ook een leuke prijs. Een patatje en een snack bij Le Luifel''. Er volgt een streamlock. Ramona benadrukt dat ze niet bij de koeien moeten zoeken. Daar liggen de eieren niet en ook niet verder dan de schommelstoel. ''Als je hem gevonden hebt kom naar me toe. Dan gaan we checken of het eerlijk is gegaan''. Nog voordat Ramona echt uitgesproken is heeft iemand het groene ei al gevonden. Een patatje en snack bij Le Luifel. ''Die mag je bij Gina inleveren, gefeliciteerd''. Het gele ei is ook al snel gevonden en word terug gebracht door een klein meisje. Eén ei is nog niet gevonden. ''En nu gaat Ramona een liedje zingen'', grapt Bas, maar dat gaat Ramona niet doen. Om kwart voor één komt er een andere bezoekster om te klagen over hoe het gegaan is. De vrouw die de B&B overnachting zou hebben gewonnen was al aan het zoeken toen Ramona nog aan het praten was, toen ze nog niet mochten zoeken. ''Je hoort nu heel veel mensen. Dit is niet eerlijk'', aldus de bezoekster. Ramona gaat er niet echt op in en geeft een hint voor het laatste ei wat nog niet gevonden is. ''Het ligt in dat stukje bos en zit in iets wat onder een auto zit''.

Het blauwe ei is dan ook snel gevonden. Een klein jongetje komt er mee aan lopen. Ramona roept de winnaars bij haar om uitleg te geven over de prijzen. Eén van de winnaars kiest voor de haar behandeling van Gina en Ramona spreekt nog even de mensen aan die het gele ei hebben gevonden. Ze waren inderdaad al aan het zoeken toen Ramona nog aan het praten was, maar er stonden volgens die vrouw al veel meer mensen in het bos. Ramona spreekt af dat ze straks een afspraak mogen komen in plannen. Om kwart voor één zien we Gabriëlle met Ramona achter de merchandise stand staan en Rowena zingt haar single gebed zonder end. Dominique zet mensen op de foto en Gina, Benjamin en Bronno zien we in Le Luifel. Ook Utopidaantje is weer in Utopia. Om tien over één vangen we op dat de broodjes al uitverkocht zijn en Gert-Jan presenteert een scootmobiel race tussen Bronno en nog twee mensen in scootmobiel. Binnen zien we Rob en Victoria achter de bar en als de scootmobiel race afgelopen is zien we Gert-Jan samen met de beatboxer op het podium om te beatboxen. Ze geven een korte workshop. ''Je bent echt de leukste van allemaal'', horen we bezoekers om vijf voor half twee tegen Bas zeggen. De markt gaat ondertussen rustig verder. Om twee uur zien we Bas bij een man staan die een aantal papegaaien op zijn schouders heeft en Rowena doet om twee uur ook haar single weer.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.