Ivan vloekt door pijn van spijker. ~ Utopia Gekte

3/09/2016

Ivan vloekt door pijn van spijker.

Help, mijn man is klusser.

Deze ochtend zien we dat Rob en Ivan samen verder werken aan de badkamer. Dat gaat niet zonder slag of stoot, want er moeten loodzware platen los worden gehaald van de vloer. En die zitten ook nog eens vast met flink wat spijkers. Met wat bruut geweld komt de eerste grote plaat los van de vloer. Deze is dus loodzwaar en het kost wat moeite om grip te krijgen. Ivan struikelt een soort van en komt met zijn been tegen de plaat aan. ''Auw, godverdomme! Tyfus!'', schreeuwt hij door de loods. Er kwam een spijker in zijn been dus dat was een logische reactie. De bikkel van Utopia laat zich niet van zijn stuk brengen en sjouwt samen met Rob de plaat naar buiten. Het is wel typisch dat degene die het meeste op de veiligheid let nu zelf stomme pech heeft.

In de loods blijft een gapend gat achter, bedekt door plastic/isolatie(?). Ze snijden dat weg voor het geval iemand denkt daar op te kunnen lopen. Bij de volgende plaat laat Ivan het niet weer gebeuren dat iemand gewond raakt door een spijker. Er zit er eentje die flink uitsteekt in het midden van de plaat. Hij neemt er lang de tijd voor om deze weg te werken. Daarna gaat de plaat uit de vloer en helpen ook Benjamin en Cemal met het naar buiten sjouwen. Bij de derde plaat zit Cemal met zijn trui vast in een spijker. Dat is gelukkig voor hem niet pijnlijk voor zijn lichaam. De mannen werken hard door en zullen ongetwijfeld op schema liggen. Ik doe het ze niet na in zo'n tempo. Alle platen rotten overigens weg dus het is hoog tijd voor vervanging. De loods is wellicht ook niet gebouwd om zo lang mee te gaan. ''Het is een pittig klusje hoor, dit'', geeft Ivan aan.

Tussendoor hebben we ook nog een kleine update over het hondenhok project voor Bronno zijn scootmobiel. Cees heeft er even over gepraat met hem. En aangegeven dat hij zo'n hok geen gezicht vind bij de ingang van de loods. Voor Bronno hoeft het allemaal niet meer nu het verplaatst moet worden naar de achterkant. Hij wilde er een kunstproject van maken, maar lijkt nu geen motivatie meer te hebben. In de keuken praat hij met Bas verder over wat hij na Utopia wil doen. Bas geeft aan waar hij al eerder over heeft gesproken. Met een of andere (veganistische) foodtruck langs festivals en evenementen gaan. Werken in een veganistisch restaurant of er zelf een opzetten ziet Bas ook wel zitten.

Bjorn is ondertussen rond gaan bellen in verband met dixie toiletten voor de bezoekers. Er komen mooie, grotere en luxe dixies. Zo kunnen bezoekers, bijvoorbeeld van de markt, fijn naar het toilet. En ook nog eens hun handen wassen. Het kost iets meer, maar Bjorn vind het de investering waard. Met BTW kwam het uit op zo'n 190 euro per maand. En dan worden ze ook nog tweemaal per maand schoongemaakt. Dit is een prima oplossing voor bezoekers en de Utopianen zelf. Zo gaan er ook geen bezoekers meer op hun eigen toiletten voor een behoefte. Iedereen lijkt het er over eens te zijn dat deze dixies er moeten komen.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.