Is Bronno de nieuwe Rolf? ~ Utopia Gekte

3/02/2016

Is Bronno de nieuwe Rolf?

Weer iemand die zich anders voordoet

Om vijf over half drie zien we Rob en Bas buiten bij de scootmobiel van Bronno staan. ''Slopen is kopen'', horen we Rob zeggen. De mannen zijn blijkbaar van plan om er iets mee uit te halen. ''De wielen kunnen er volgens mij wel makkelijk af'', laat Rob weten. Hij denkt er over om hem op vier blokken te zetten. ''Of leeg'', reageert Bas. De heren gaan vervolgens weer verder met iets anders. Het is een rustige middag dus er valt weinig te schrijven. Victoria en Michael hebben een lang gesprek gehad over missie en visie, maar hebben het blijkbaar ook nog over Dominique gehad. Om half vier zijn ze in ieder geval weer uitgepraat. ''Jij praat even met Do hé'', vraagt Michael na afloop. ''Ja doe ik. En ik ben echt trots op je'', reageert Victoria. Om tien over half vier zien we Victoria en Dominique in de horeca keuken. ''Ik heb net een heel goed gesprek met Michael gehad. Ook over jou en daar wil ik het straks met je over hebben. Ook namens hem. [...] Heel positief'', laat Victoria weten. Dominique is benieuwd. ''Echt echt heel mooi'', aldus Victoria. Om kwart voor zes zijn veel bewoners nog druk aan het werk op het terrein zoals onder andere Ivan, Gina en Bas. Rowena en Rob zien we om half half vijf een potje darten en tijdens een streamlock zien we dat de dieren aan het uitrusten zijn in de stal. We zien er niet alleen de koeien, maar ook de kippen en de kalkoentjes. Als we weer beeld krijgen zien we Bjorn muziek draaien in de studio en om kwart over vijf zien we Gabriëlle koken in de horeca keuken.

Naast al die kleine gebeurtenissen gebeurd er om half zes toch ook eindelijk weer iets interessants. Bjorn en Cees staan bij de douches te praten/roddelen over nieuwkomer Bronno. Dat Bronno zichzelf fantastische vind en eigenlijk niks doet. Dat hij van alles zegt, maar nergens verstand van heeft. Dat ze op moeten passen dat het geen Rolf word of al is. Hij zegt alles te kunnen, maar heeft nergens verstand van volgens de heren. Bjorn vind het maar een flapdrol. ''Hielen likken bij Ivan'', vult Cees aan. ''Hij praat met alle winden mee. Als hij met jou praat vind hij dat allemaal. Dan weer met een ander. Onvoorstelbaar. Ik ga heel slecht, maar dat heb jij ook'', aldus Bjorn. Bjorn wilde weten wat Cees van die eerste vijf dagen vond. Bronno praat heel veel, maar het gaat ook alleen maar over hem zelf. ''Autobiografisch luisteren. Hij kan helemaal niet luisteren'', aldus Cees. ''Dat test ik ook wel eens'', reageert Bjorn. Cees voerde eerder een gesprek met Bronno en zag dat hij niet luisterde. ''Onvoorstelbaar. Alles behalve wat hij zegt dat hij is'', reageert Bjorn. ''Alleen maar'', vult Cees aan. Volgens Bjorn kan het best een toffe peer zijn, maar hij moet zijn masker af doen en zichzelf gaan zijn. Hij is nu één grote poppenkast volgens Bjorn. En als hij wil komen om op de bank te liggen dan moet hij dat gewoon zeggen. ''Hij zei dat hij niet kwam voor de camera's, maar dat is bullshit'', vind Cees. Volgens hem komt iedereen daarvoor. ''Hij zegt dat, maar aan de andere kant heeft hij al twintig duizend keer het woord fan in zijn mond gehad. Dat hij zoveel fans heeft'', aldus Bjorn. Bjorn kan dat woord zelf niet uit zijn strot krijgen. Hij vind het een apart woord, heel raar. Bjorn heeft in al die tijd dat hij er zit nog nooit zoveel het woord fan gebruikt als dat Bronno het in twee dagen doet. ''Hij is alleen maar met buiten bezig. Hoe fantastisch mensen hem vinden. Hoe kan hij nou zeggen dat het hem niet om mensen buiten gaat. Hij wil een fonds op zetten om geld op te halen om kattenkwaad uit te halen voor de mensen thuis. Je bent alleen maar bezig met buiten. Ik zit hier en heb me nog geen seconde druk gemaakt om buiten. [...] Waar ben je er dan voor. Kom aan wees dan eerlijk! Ik zeg 'Bronno je hebt geen één keer gevraagd waarom ik hier ben. Waar haal je dat vandaan dan'. Echt wat een stel'', aldus Bjorn.

Dat was de avond dat Bjorn brieven aan het schrijven was. Cees had het toen echt even te doen met Bjorn. ''Nu loop ik gewoon weg'', laat Bjorn weten. Hij wilde daarnet weten hoe het met Ivan ging met stenen sjouwen en vroeg toen aan Bronno of hij ook hard gewerkt had. Cees moet lachen om die opmerking. Toen begon iemand over de CO en dacht Bjorn mooi dat is mij cue. Cees denkt er hetzelfde over. ''Ik heb zo'n vermoeden dat er wel meer mensen zo over denken. Ik krijg meer signalen van mensen'', laat Bjorn weten. ''Do vind het niks'', aldus Cees. ''En Rob die heeft hetzelfde. Die zie je ook af en toe kijken als hij weer iets zegt. Ik wil ook Rob wel even spreken'', laat Bjorn weten. Volgens Cees moet er nu ook een fles wijn op tafel. Gister stond er ook wijn op tafel. ''We moeten een wijnkelder aanschaffen voor hem. Hij heeft al zes flessen op sinds hij er is hoor'', laat Bjorn weten. Er volgt een streamlock. Daarna lijkt iemand Cees een nieuwe batterij te geven. ''Er zijn er wel meer die er zo over denken'', laat Bjorn weten. ''Dat denk ik wel, maar niemand spreekt dat uit. Tegen Rob heb ik hetzelfde gezegd als dat ik tegen jou zeg'', reageert Cees. ''Ik ben benieuwd. De tijd zal het leren'', aldus Bjorn. ''Anders krijgt hij het heel lastig. Dit soort dingen duren meestal niet zo lang'', denkt Cees. ''Als dit zo blijft is het heel makkelijk met stemmen. Weer iemand die zich anders voordoet dan dat hij is bij binnenkomst'', aldus Bjorn. ''Terwijl hij zegt 'ik ben mezelf'', vult Cees aan. ''Ik hoop het niet voor hem. Kut persoonlijkheid. We gaan het meemaken. Vanochtend werd Rob wakker. Helemaal gek, 'weer die stem ik word helemaal niet goed''. Zelf werd Bjorn ook wakker. ''Hou toch op, niet normaal man. Je word er mee wakker en gaat er mee naar bed''.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.