Bronno: ''Ik word afgescheept als alcoholist'' ~ Utopia Gekte

3/04/2016

Bronno: ''Ik word afgescheept als alcoholist''

''Dat gaan aanvaringen worden''

Om half elf zien we Bronno nog steeds bij de koeien zitten. Bas en Dominique gaan op datzelfde moment op weg naar de gym om te sporten en komen dus Bronno tegen. ''Wat doe je hier'', vraagt Dominique. ''Kijken wie het wint. Staar contest''. Bronno aait ook de geit nog even. ''Hoe gaat het'', vraagt Bas vervolgens. ''Prima'', reageert Bronno. ''Zeker'', vraagt Dominique verder. Bronno praat er overheen. Hij praat tegen de geit en vraagt de geit om een kusje. ''Doet ze niet snel hoor'', laat Bas weten. Volgens hem zijn de geitjes meestal schuw. ''Ik zit hier al een tijdje hoor. Je moest eens weten. Die koeien ook'', laat Bronno weten. De koeien hebben hem ook al kusjes (lebbers) en knuffels gegeven. ''Is er iets gebeurd Bronno? Dat je hier buiten bent gaan zitten'', vraagt Dominique. ''Ja'', antwoord Bronno. ''Wil je er over praten'', vraagt Dominique. ''Heeft het nut'', vraagt hij. ''Dan ben je het kwijt'', laat Dominique weten. ''Heb ik al gedaan, jullie lullen het niet door toch'', aldus Bronno tegen de koeien. ''Het is toch anders dan tegen mensen'', laat Dominique weten. Bronno heeft een aanvaring gehad en is de tweede aanvaring ontweken. Dat zou weer een aanvaring met Cees zijn. ''Het houd een keer op hé'', laat hij weten. ''Wat'', vraagt Dominique geïnteresseerd. ''Dat ik zo rustig blijf'', laat Bronno weten. ''Ik begrijp beter wat je bedoeld als ik weet wat er gebeurd is'', reageert Dominique. ''Ik word afgescheept als alcoholist'', laat Bronno weten. Cees deed alsof hij het heel goed wist. ''Iemand die alle dagen drinkt...''. Bronno legt uit wat er allemaal gezegd is, maar dan volgt er een streamlock.

''Dan gaat hij de boekhouder uithangen en.... [...] Dan gaat het bij mij al borrelen. Dan gaat hij er nog op door ook. Weet je op een gegeven moment heb ik me omgedraaid. Hier heb ik geen zin in'', aldus Bronno. Toen is hij op bed gaan liggen en hij hoorde dat Ivan en Cees er nog even over verder hebben gepraat. ''Dat betweterige heb ik helemaal geprobeerd om te draaien, maar het gaat me niet lukken denk ik en daar baal ik van, dus dat gaan aanvaringen worden'', laat Bronno weten. Omdat Bronno verder de enigste oudere is word hij de hele dag door Cees aangesproken. Alles wat de anderen fout doen word hij op gewezen. Er volgt een streamlock. Bronno zegt een open boek te zijn en nu komt hij er achter dat hij met veel dingen beter zijn waffel kan houden, maar dat wil hij niet. Bronno heeft eerder vandaag gezegd dat hij er over na zit te denken om al snel weer te vertrekken. ''Ik ben ook nog lang niet weg hoor, maar ben er wel achter dat het tijd voor veranderingen is. Ik wil gewoon observeren. [...] Dan krijg je van Bjorn te horen dat je de hele dag op de bank hebt gelegen. Ik verga van de pijn. Ik heb een hele hoge pijngrens, dat word niet gezien'', aldus Bronno. Het is ook altijd ''hij doet iets niet'' en niet ''waarom doe hij iets niet'', laat Bas weten. ''Dat is ook de maatschappij. Het feit is gewoon dat ik pijn heb'', aldus Bronno. Van de medicijnen die hij gebruikt word hij eerst moe en je kan er ook neerslachtig van worden. Er volgt een streamlock. Bronno weet nog niet wat hij wil gaan doen. Bronno is ook een grote denker en dat vergeten mensen weleens omdat hij een praatjesmaker en druktemaker is. ''Dat word niet ingeschat, maar dat maakt ook niet uit''.

Om tien voor elf komt er een einde aan het gesprek omdat Bas en Dominique naar de gym gaan om te gaan sporten. ''Vervelend dat hij zich zo voelt hé. Herkenbaar ook. Die eerste periode dat je hier in gaat en nog geen eigen ding hebt. Frustrerend ook'', laat Dominique weten. Terwijl Dominique en Bas aan het sporten zijn zien we Bronno om elf uur weer in de loods, waar hij met Ivan praat in de slaapkamer. ''Als ik dan na één flesje wijn in mijn schoenen geschoven krijg dat ik een alcoholist ben''. Sinds Bronno er is word er volgens hem door Cees naar elk glaasje gekeken. ''Dat mag, maar dan komt Bronno ook. [...] Daarom liep ik nu ook weg'', laat hij weten. Er volgt een streamlock. Na de streamlock zijn de heren weer uit beeld en zien we alleen Dominique en Bas nog die aan het sporten zijn in de gym en Cees die in stilte achter de computer zit. Om tien over half twaalf zien we dat Bjorn in de studio nog muziek aan het draaien is. En om vijf voor twaalf zien we Bas en Dominique in de caravan waar Dominique Bas een massage geeft. Dominique ziet dat de Utopianen aan Bronno moeten wennen en dat Bronno aan de Utopianen moet wennen. Ook denkt ze dat sommigen Bronno proberen te ontlopen en Michael zit niet zo lekker in zijn vel denkt ze. ''Bronno word zo'n Cees verhaal. Dat iedereen moet wennen aan hem'', laat Bas weten. Dominique vind Bronno alleen geen zeurpiet en dat is Cees wel. Bas ziet wel veel raakvlakken. ''Cees is een beetje onzeker over Bronno'', laat Dominique weten. Cees komt elke keer als ze een gesprek met Bronno heeft gehad peilen hoe haar irritatie gehalte naar Bronno is. Dan komt hij haar woorden in de mond schuiven. Dominique laat uiteindelijk ook aan Bas weten dat Bronno telkens met s*ksueel getinte opmerkingen naar haar toe komt. Maar ze is wel duidelijk geweest en de laatste paar dagen maakt hij dat soort opmerkingen ook niet meer. Ze vond het bijvoorbeeld raar dat hij vroeg of ze verliefd op hem kon worden. Dominique vraagt aan Bas of hij denkt dat Bronno zich anders voor heeft gedaan dan dat hij is. Of dat hij spijt heeft dat hij is gekomen. Bas denkt het niet. ''Hij moet gewoon iets om handen hebben'', aldus Bas.2 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.