''Ik wil gewoon naar huis. [...] Ik pas hier gewoon niet tussen'' ~ Utopia Gekte

3/26/2016

''Ik wil gewoon naar huis. [...] Ik pas hier gewoon niet tussen''

''Heb gewoon geen zin meer om bekeken te worden''

Om kwart over acht zien we Rob, Gert-Jan en Bjorn een marktkraam een stukje verplaatsen. Een paar minuten later zien we Bas en Rowena de hot tub in gaan. Rowena heeft zelfs een biertje voor Bas meegenomen. ''Cheers mate op een hele gezellige avond''. Rowena vertelt om kwart voor negen dat over zes dagen haar bezoek komt en Dominique zien we op datzelfde moment de loods vegen. Een half uur lang is er weer niks te melden totdat we Cemal om kwart over negen ook in de hot tub zien zitten en we Ramona en Dominique naar het rokersbankje zien lopen. Dominique is duidelijk emotioneel. ''Ik heb gewoon geen zin meer om bekeken te worden. Bewust te zijn van wat ik wel kan zeggen en niet kan zeggen''. Er volgt een lange streamlock. ''Heb je het gevoel dat je de voorstelling nog mee kan maken'', vraagt Ramona. ''Ik kan er niet op wachten. Het duurt te lang. Ik heb dit gesprek vier weken geleden ook gehad en elke keer zeg ik 'ik werk naar 17 april toe'. Maar waarvoor snap je? Ik kan die stemming ook gewoon niet meer aan'', antwoord Dominique. Volgens Ramona heeft ze het ook ''fucking'' moeilijk gehad. ''Als iemand op een aparte manier naar me kijkt of Rob die sacherijnig en moe is en niet met me wil praten. Dan heb ik meteen het gevoel dat ik iets verkeerd heb gedaan. Ik ben mezelf zo beu en ik wil dat niet meer op camera. Iedereen is aan het strijden voor morgen en heeft er zin in. Natuurlijk vind ik het leuk, maar het is niet voldoende. Ik voel me ook gewoon vies en niet mezelf. Gewoon omdat het niet...''. Dominique maakt haar zin niet af. Ramona heeft dit gesprek ook met Michael gehad. Die zat er ook zo doorheen. ''Ik kan je alleen steunen. Ik zie dat je sterker bent geworden'', laat Ramona weten. ''Misschien is dat voldoende. Ik wil gewoon naar huis. Mijn moeder heeft een periode niet gekeken. Ze staat er absoluut niet achter dat ik nog met Bas in de caravan lig. Ik ben bang om de wind van voren te krijgen'', antwoord Dominique. ''Je moeder blijft je alles, maar je bent volwassen en maakt je eigen keuzes'', aldus Ramona. ''Ik pas hier gewoon niet tussen'', laat Dominique weten. ''Waarom niet'', vraagt Ramona. ''Omdat er iemand in mijn plaats kan komen die er beter tussen past. Ik voel me zo'n vreemde eend'', aldus Dominique.

Ramona benadrukt dat iedereen verschillend van elkaar is. ''Het is voor mij ontzettend pijnlijk dat ik dat dagelijks voel. Het ligt niet aan jullie, maar aan mij. Mijn veilige haven is thuis'', aldus Dominique. ''Je bent wel gekomen om uit die veilige haven te komen'', benadrukt Ramona. ''Dat is zeker waar. Het is ook zo, daar heb je ook gelijk in, maar wanneer is de grens bereikt dat het te vermoeiend word'', vraagt Dominique zich af. Ramona kan de grens niet bepalen, maar ziet wel dat Dominique heel veel pijn heeft. Er volgt een streamlock. ''Morgen kan het dan anders zijn? Heb je het gevoel dat je er doorheen kan komen of is het iets wat continu terug keert'', vraagt Ramona. ''Iets dat continu terug keert'', antwoord Dominique. De dag waarop Ramona en zij hun ruzie uitspraken is de meest positieve dag in Utopia geweest voor Dominique. Ramona zegt dat ze er ook weleens last van heeft. Rob maakt heel vaal grapjes naar haar en soms doen die grapjes ook pijn. Soms is het fijn om bevestiging te krijgen en soms vraagt ze zich ook weleens af of ze dan iets fout heeft gedaan. Volgens Ramona heeft iedereen dat. ''Wil ik dat? Het antwoord daarop is nee. Ik vind dat een onprettige manier van samenleven in een ideale samenleving en dat is wat je buiten niet hebt'', aldus Dominique. Ramona vraagt of Dominique zich nu ongelukkig voelt of dat ze in de tijd dat ze daar zit meer ongelukkig dan gelukkig is geweest. Toch wel het tweede zegt Dominique. Ze heeft Stefanie ook zo zien struggelen en herkent zichzelf ontzettend in haar. Er volgt weer een streamlock. ''Hoe makkelijk mensen conclusies trekken. Dan praat ik er maar niet over'', aldus Dominique. Ramona probeert juist altijd zo eerlijk mogelijk te zijn. Ze zegt altijd alles daarom is ze ook Dramona. Als Dominique aan thuis denkt dan krijgt ze een misselijk gevoel. Ze mist het. Ook als Bas andere dingen doet vermaakt ze zich prima. Ze heeft genoeg andere dingen te doen anders lijkt het alsof ze daar alleen maar voor Bas zit. Weer volgt er een streamlock.

''Heb je spijt'', vraagt Ramona als we weer beeld hebben. ''Ja, ja want ik zit in...'' En weer volgt er een streamlock. Na de streamlock is Dominique weg en zien we Ramona, Victoria en Rob bij het rokersbankje. Om kwart voor tien is Dominique er ook weer bij. Ze vraagt om een vuurtje. Ramona vraagt of Dominique straks mee de hot tub in gaat. ''Nee, ik ga lekker naar bed'', antwoord ze om vervolgens weer in huilen uit te barsten. ''Gooi het er maar uit'', reageert Victoria en Rob slaat zijn armen om Dominique heen. ''Je knuffelt fijn'', laat zij weten. Ze zit zich de hele dag al sterk te houden en uiteindelijk lukt dat niet meer. Rob vraagt of ze heimwee heeft. Dominique bevestigd dat. Vervolgens bedankt ze Ramona voor het gesprek dat ze zojuist gehad hebben.1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.