''Ik heet Ramona, maar ik had ook Dominique kunnen zijn'' ~ Utopia Gekte

3/01/2016

''Ik heet Ramona, maar ik had ook Dominique kunnen zijn''

Een vos op het terrein

Om kwart voor negen besluit Ramona Michael wakker te maken die op bed ligt. Het is namelijk tijd voor haar theater workshop. Ze zegt het zielig te vinden om hem wakker te maken, maar doet het wel. ''Doornroosje. We gaan even een uurtje repeteren'', laat ze weten. Zo'n tien minuten later gaat de workshop van start. Ramona heeft al opdrachten en scenes in haar hoofd voor sommigen. Na een uur lang repeteren hebben de bewoners die mee hebben gedaan met elkaar in groepjes een scene bedacht. Dominique werkte dit keer samen met Ramona en vind dat ze een heel mooi stuk hebben bedacht. Ramona dacht 'dit moet ik met Do doen'. Ramona is blij dat ze het samen doen en Dominique ook. ''Het gaat ook wel goed tussen ons'', laat Ramona weten. ''Ja'', reageert Dominique. Om vijf voor tien laten ze groepje voor groepje het stuk zien dat ze met elkaar bedacht hebben. Gina, Rowena en Cemal beginnen en Ramona geeft na afloop haar mening. Ze vind het een goeie scene, maar het kan iets compacter. Na een streamlock laten ook Gabriëlle, Bjorn en Benjamin hun scene zien. En na hun zijn Bas en Michael aan de beurt. ''Markie i love you'', gilt Gina nog even vlug voordat ze van start gaan. Het is namelijk al weer tien uur geweest. Na het stuk van Bas en Michael klinkt er applaus. ''Mooi, we kunnen het uitbreiden met meer woorden. Misschien moet iedereen dit doen'', reageert Ramona. Ze vond het net iets te kort.

Vervolgens zijn ook Ramona en Dominique aan de beurt. Ze hebben een scene geschreven waarin ze hun onzekerheid laten zien. Ze lopen eerst onzeker naar elkaar toe. Trekken hun shirt uit. Schrijven dan ''labels'' op hun lichaam met eyeliner. Labels zoals ''lelijk, dik, onzeker'' en dergelijke. Dingen die ze weleens te horen hebben gekregen. Vervolgens trekken ze elkaars shirt aan. Het shirt van Ramona is natuurlijk te groot voor Dominique en het shirt van Dominique te klein voor Ramona. Daarna spreken ze wat overeenkomsten naar elkaar uit zoals bijvoorbeeld ''Ik ben onzeker. Ik ben ook onzeker''. En vervolgens keren ze zich naar het publiek toe om af te sluiten met ''Ik heet Ramona, maar ik had ook Dominique kunnen zijn'' en ''Ik heet Dominique, maar ik had ook Ramona kunnen zijn''. Na de scene klinkt er luid applaus. ''Fucking gruwelijk. Wauw'', zijn dingen die er worden geroepen. Bjorn had kippenvel laat hij weten en Gabriëlle vind het top dat ze het durft. (In haar BH staan) en dat ze zich zo kwetsbaar durft op te stellen. Heel goed gedaan vind de groep. ''Gedurfd, maar heel mooi'', vind Cemal. ''We voelden hem. Je kon een speld horen vallen'', aldus Bjorn. ''De aandacht was boem ineens daar. Niet over de top. Jullie hadden gelijk onze aandacht, onze focus. Heel mooi'', vind Rowena. Benjamin vind het confronterend dat voor Dominique en Ramona beiden hetzelfde geld. Ramona gaat nu niet meer monteren, daar is het te laat voor, maar er zijn wel scenes die ze kunnen gebruiken. ''30 maart See us voorstelling. Bedankt voor deze repetitie en tot de volgende'', aldus Ramona. Cemal komt met het idee om morgen meteen een promo filmpje te maken. Ramona heeft ook al een flyer bestelt. De kaartjes zijn een tientje, maar ze gaat minder kaartjes verkopen dan gepland. Het moet namelijk een intieme voorstelling worden.

Voor de rest van de avond blijft het ''rustig'' in Utopia. Sommige mannen zien we darten en Ramona, Michael en Cemal zien we een gesprek voeren in de slaapkamer. Om half één zien we een vos over het terrein lopen. Hij pakt eieren bij Baas Beach en loopt heen en weer door de wei. Soms kijkt hij even goed om zich heen of er niks aan komt en ook lijkt het even alsof hij de eieren aan het verstoppen is in de grond. Binnen hebben Bronno, Bas en Dominique het door. Vanaf binnen kunnen ze de vos blijkbaar ook zien lopen. ''Maak je je geen zorgen om de geitjes'', vraagt Dominique als ze met Bas naar de caravan loopt. ''Nee, die zijn hier bijna een jaar'', laat Bas weten. En in dat jaar is er nog niks mee gebeurd. ''Ik maak me meer zorgen om de konijnen'', laat Bas weten. ''Die zijn er zoveel'', reageert Dominique. Ze gaan dus gewoon de caravan in waar ze weer lange tijd liggen te knuffelen, stoeien en lachen voordat ze ook echt daadwerkelijk zullen gaan slapen.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.