''Ik ben mijn verdriet al aan het weg eten'' ~ Utopia Gekte

3/16/2016

''Ik ben mijn verdriet al aan het weg eten''

Naomi gaat een modellenbureau beginnen?

Om vijf over half één zien we Victoria op de vide op bed liggen. Dominique steunt haar. Als ze wat voor Victoria kan doen vandaag moet ze het laten weten. Rob komt ook even kijken. ''Dankjewel Do'', aldus Victoria. ''Ik ben mijn verdriet al aan het weg eten'', laat Gina weten met een bord eten in haar hand. Rob lag even bij Victoria in bed, maar zegt de badkamer te moeten verbouwen. Hij gaat dus weer. ''Daar doe je ons ook een plezier mee'', laat Victoria weten. Gina vraagt of Victoria ook iets te eten wil. ''Nee, dankje. Bij mij werkt het tegendeel'', reageert ze. Gina is inmiddels weer met haar post en de post van Gabriëlle bezig. ''Hoe gaat het met Naomi, is het modellenbureau nog wat geworden'', vraagt Gina.  ''Ja, het heet MONV'', reageert Gabriëlle. Ze legt uit waar de letters voor staan. ''Milou Oudenaarde'', en de andere twee staan dan vast voor Naomi van Verseveld. Gina bekijkt samen met Benjamin haar post en foto's uit de post en laat langzamerhand weer wat dingen los over de inhoud. ''Super dat je nu op plek twee staat in de favolijst'', schrijft haar nichtje.

Rob die net de vide verliet en zei aan de badkamer te gaan werken zien we iets totaal anders doen. Hij zit namelijk op de schommelbank bij de akker samen met Bronno te kletsen en relaxen. Het gesprek lijkt niet zo interessant dus blijven we op de andere stream totdat we om acht over één opmerken dat er een discussie gaande is. Rob en Bronno hebben een discussie over of Bronno wel of niet luistert. Bronno zelf vind van wel. Rob vind van niet. Bronno heeft niet het idee dat hij niet lekker in de groep ligt, maar Rob zegt andere signalen waar te hebben genomen. Hoe Bronno soms kijkt bijvoorbeeld. Bronno zegt dat hij vaak pijn heeft en dat er een badkamer word gebouwd die zijn ondergang word. Rob vind dat onzin. Ze maken nu een betere douche dan die er daarvoor was. Hij snapt het niet want eigenlijk wilde hij een bulldozer laten komen en alles opnieuw opbouwen, maar de douche word zijn ondergang. ''Dat klinkt niet logisch toch'', aldus Rob. ''Nee, dat snap ik'', laat Bronno weten. Bronno leeft daar al met een stuk meer hindernissen dan buiten. Daar heeft hij voor gekozen en dat het ten koste gaat van zijn eigen leefstijl, daar heeft hij ook voor gekozen. Waar een wil is is een weg, maar in het gewone heel dagelijkse leven is hij toevallig geboren met een vader die een bouwbedrijf had. ''Ik zag dit probleem aankomen. Ik vroeg mag ik er bij betrokken worden. Het eerste uur 'ja'', het tweede uur 'nee''. Bronno dacht dat het te maken had met sponsoring, maar werd niet betrokken bij de bouw tekening. Een invalide toilet houd volgens hem in dat je het toilet binnen rijd en dat je daar verlamd vanaf de rolstoel de zijkant er af moet halen en je dan opdrukt op een toilet. ''Hier kan geen rolstoel het toilet in. Dit heeft niks met invalide te maken. Mensen slecht ter been is wat anders''. Bronno is beiden. ''Je laat je door niks of niemand tegenhouden, maar hebt het nog steeds over die f*cking badkamer. Dat word toch niet je ondergang'', aldus Rob. Hij vind het maar tegenstrijdig.

Waar Rob dus niet aan het helpen is met de badkamer zien we Cemal en Bas wel nog altijd druk aan het werk aan de badkamer. Ook Benjamin zien we er regelmatig bij staan om te helpen. Om half twee is het gesprek tussen Bronno en Rob blijkbaar weer voorbij. Dan zien we Rob er ook bij staan. Met de nadruk op ''staan''. Hij houd iets vast terwijl de andere drie heren aan het werk zijn.


Rob staat er bij en kijkt er naar.

0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.