Honderden euro's minder verdiend met foto's maken ~ Utopia Gekte

3/26/2016

Honderden euro's minder verdiend met foto's maken

''Ze was druk met zichzelf, niet met de business''

Om vijf voor zes zien we Bas en Dominique nog druk bezig met opruimen op het terrein. Ze helpen standhouders inruimen en zetten vuilnisbakken weg. Gina, Bjorn en Benjamin zien we achter de computer zitten. Gina wil 2000 frietzakjes bestellen zodat ze er nooit te weinig hebben. Cees laat weten dat hij Dominique niet gezien heeft vandaag. Er wilden allemaal kinderen op de foto met de paashaas en hij heeft haar gewoon niet gezien. Gina en Gabriëlle zien we even wat eten als Cemal aan komt lopen om Gina een compliment te geven. ''Goed je best gedaan vandaag. Mensen waren heel tevreden over je patatjes'', aldus Cemal. Gabriëlle vraagt niet veel later aan Gert-Jan of hij zijn eerste markt leuk vond. ''Ja superleuk'', antwoord hij. We zien hem vervolgens lekkere hapjes uitdelen en Gabriëlle en Gina duiken de Luifel in om snacks te maken. Cees was heel serieus vandaag. Ramona vond het echt heel top hoe hij het heeft gedaan. ''Hebben we goed gedraaid'', vraagt Ramona, maar daar krijgt ze geen antwoord op. Cees laat weten dat Dominique haar omzet niet geteld heeft. Ze heeft het gewoon neergegooid en Cees weet dus niet wat hij wat hoort. Bas zegt het haar te gaan vragen. Gert-Jan zien we ondertussen ook opruimen buiten. We zien hem met boxen slepen.

Om tien over zes zien we Dominique aan komen lopen in het kantoor. Ze zegt haar muntjes te gaan tellen. ''263 x 1,50 = 394,50'', rekent ze. Er komt nog wat bij en dan komt ze uit op een opbrengst van 406,50. ''Een stuk minder dan vorige keer'', zegt Cees. Dominique laat weten dat Bas niet op een vaste plek stond en dat ze denkt dat het daar door komt. Veel mensen waren hem aan het zoeken en zelf kon ze hem ook niet vinden. Als Dominique weer weg is begint Cees weer lekker te mopperen ''Heeft geen reet met Bas te maken''. Bjorn is het met hem eens. ''Het hele programma gaat om Bas anders hadden we thuis gezeten'', mompelt hij sarcastisch. ''Nee, het slaat nergens op. Ze was druk met zichzelf, niet met de business. Ik heb haar niet gezien, wat een gelul zeg'', aldus Cees. Bjorn laat weten dat Magiwirosti 35% inkoop is. ''Dat is veel hoor''. Om kwart over zes zien we sommige standhouders weer vertrekken. Cees denkt zelf ook minder opgehaald te hebben met de rondleidingen. Mensen zijn dit keer gewoon naar binnen gehobbeld. Ze duwden het hek gewoon aan de kant. ''Ja we hadden een lek'', reageert Bjorn. De merchandise deed het wel goed volgens Bjorn. Op een briefje zien we staan dat er 1998,50 met de merchandise verdiend is en qua merchandise 180 euro voor de foundation. ''Vooralsnog beter dan vorige maand. Meer bezoekers'', laat Bjorn weten. Hij denkt dat ze qua totaal uitkomen op zo'n 7500 euro.

Ze stoppen even met tellen om op de foto te gaan met zijn allen. Daarna gaat Cees gewoon weer verder met mopperen over Dominique. Nogmaals benadrukt hij dat er honderden euro's minder zijn verdiend met foto's maken vergeleken met vorige maand. De bar is verdubbelt qua omzet horen we van Victoria. ''Ik heb haar ook niet gezien. Ik weet niet wat ze gedaan heeft'', gaat Cees verder. ''Ik ben twee keer op de foto geweest'', laat Victoria weten. ''Ik als Paashaas niet één keer, maar er was wel veel vraag naar'', aldus Cees. Victoria laat weten dat ze straks centraal gaan voor een evaluatie. Cees komt er wat betreft de Luifel opbrengst ook niet helemaal uit. Ergens staat 1800 euro, maar ergens anders staat weer een ander bedrag. Hij snapt er geen zak van. Gina zien we ondertussen schoonmaken in de Luifel.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.