''Hij heeft al bijna geen tekst en dan was hij het nog kwijt ook'' ~ Utopia Gekte

3/29/2016

''Hij heeft al bijna geen tekst en dan was hij het nog kwijt ook''

Repeteren

Om kwart over twee zien we Ramona, Dominique en Bas op het rokersbankje zitten. Ramona is van mening dat Bas zichzelf wegcijfert. Niet veel later horen we Romy praten. Romy denkt dat ze het goed doet. Ze is aan het aftasten. Rustig praten met iedereen. Ze was zenuwachtig voor het centraal, maar dat is dus goed gegaan. Ze wil beauty dagen gaan organiseren samen met Ramona en Gina. Bas zien we om half drie even met de eend knuffelen. Als hij hem weer loslaat zien we de eend lopen. Hij loopt een stuk beter dan eerst. Hij loopt nog wel voorzichtig, maar valt veel minder om dan eerst het geval was. Bas voert zijn beestjes. Veegt de kas schoon en verplaatst twee kippen naar de ren naast de stal. Even later horen we hem tegen Bronno vertellen dat de kuikens er ook nog heen gaan. Dan kunnen ze alvast wennen aan de omgeving zonder dat de andere kippen er bij zitten en uiteindelijk kan hopelijk alles bij elkaar. Om tien voor drie zien we Bronno schoonmaken in de horeca keuken. Cees moppert weer over boodschappen die niet weg geruimd zijn en over dure lekkernijen die zijn aangeschaft. Om kwart over drie zien we Bas ook de kuikens naar de ren naast de stal verplaatsen. Ramona is ondertussen binnen de theatervloer aan het dweilen.

Om tien voor vier beginnen de repetities. Ramona vertelt dat ze de eerste twee scenes doen in de ''uitvergroot kleding''. Ze spelen de hele voorstelling en tussendoor geeft Ramona aanwijzingen en verbeterpunten. Om tien voor half zes is het oefenen weer voorbij. ''Ik weet niet of iedereen het snapt hoor'', mompelt Cees. Ramona laat weten dat morgen om tien uur iedereen samen moet komen. Dan gaan ze meteen alles doorspelen. Generale repetitie. Ook benadrukt ze dat er nog kaartjes te koop zijn. ''Applaus voor Ramona'', vraagt Rowena. Om kwart voor zes zien we Cees en Rowena in de zon zitten voor de studio. De zenders haperen de hele tijd waardoor hun gesprek slecht te volgen is. Cees vraagt zich af of degene die naar de voorstelling kijkt de boodschap wel snapt. ''In mijn ogen wel hoe het word uitgelegd'', reageert Rowena. ''Nu zie je het met allemaal onderbrekingen. Het is nog geen vloeiend verhaal'', aldus Cees, maar Rowena heeft er wel vertrouwen in. ''Zorgen dat Bjorn op tijd klaar is. Hij heeft al bijna geen tekst en dan was hij het nog kwijt ook die woorden. Het is een figuur'', aldus Cees.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.