''Hij denkt echt dat hij here Jezus is in zijn leren jasje'' ~ Utopia Gekte

3/25/2016

''Hij denkt echt dat hij here Jezus is in zijn leren jasje''

''Dat hele zwembad ken me getieft worden''

Om kwart voor drie zien we dat de boodschappen ook weer afgeleverd zijn. Bronno gedraagt zich ondertussen als een tweede Cees. Hij gaat medebewoner na medebewoner af om zijn verhaal te doen over zijn woordenwisseling met Rob. Om tien over half vier doet hij zijn verhaal bij Bas. ''Wat zet je je eigen te kak. Heerlijk. Ik dacht echt 'hoe durf je'''. Bronno vertelt dat hij expres ''dictatuur'' heeft geroepen op een toon zo hard dat Rob het zeker moest horen. Rowena komt het gesprek onderbreken door te vragen of Bas met haar in de hot tub gaat. Vervolgens doet Bronno zijn verhaal dus maar bij de volgende medebewoner. Cemal dit keer. ''Hij zei tot drie keer toe 'niet meer doen' tegen mij. Ik moest echt lachen. Wat is hij aan het doen? Leidertje. 'Dictator gaat weer naar buiten'. Hij denkt echt dat hij here Jezus is in zijn leren jasje. Wat mooi is... Ze willen samen de kar trekken, maar ze overleggen dus niet. Dat is het stomme. Hij krijgt het vandaag pas te horen van zijn eigen collega en ik word op mijn vingers getikt'', aldus Bronno. ''Hun moeten op de vingers getikt worden'', antwoord Cemal. ''Jij was laks met je mail naar mij toe, maar dat terzijde. Het lag al een week bij hun. Het gaat er om dat hun met zijn tweeën die zaak moeten regelen. Heerlijk! Hoge bomen veel wind'', aldus Bronno.

''Dat hele zwembad ken me getieft worden als het zo gaat. Denk je dat ik het uit elkaar ga schroeven? Hij gaat het nu toch regelen. Dat zegt hij niet, maar maak ik er van. Die troep is lek, het moet uit elkaar. Wie gaat het doen?''. Bronno weet naar eigen zeggen alles precies waar het zit. Hij was er al mee bezig. Hij moet vaseline vrij zuur hebben. ''Maar rustig aan. Ik mag me er toch niet meer mee bemoeien, anders geef ik dadelijk weer twee euro uit'', aldus Bronno sarcastisch. Cemal zegt dat het wel uit moet want nu kost het teveel water. ''Nee, laat maar leeg lopen. [...] Degene die het hardst blaffen gebeurd het minst aan. Ik sta de hele dag aardappels te poetsen, gewoon doorgaan en dan word je aangesproken op zoiets. Dan ga ik toch ook een beetje hangen'', aldus Bronno. ''Rob zenderkamer'', klinkt het. ''Weet je wat ik denk? Dat we op moeten passen met wat we zeggen'', aldus Bronno. ''Nee joh'', reageert Cemal. ''Dit is de tweede of derde keer dat dat gebeurd'', laat Bronno weten. ''Ik ben niet bang'', reageert Cemal. ''Ik ook niet'', aldus Bronno.

Voor de rest is het al de hele dag weer enorm rustig in Utopia. Om vijf voor vier zien we Dominique weer druk bezig in de keuken. Ze is samen met Gina begonnen om broodjes te maken voor de markt van morgen en aan de picknicktafel in de loods zien we Gabriëlle en Cemal om half vijf druk bezig met de cover foto van Rowena's single in de cd hoesjes te doen.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.