Het markt centraal van 26 maart: 7650 euro winst. ~ Utopia Gekte

3/27/2016

Het markt centraal van 26 maart: 7650 euro winst.

Bronno is er niet bij

Om acht uur is het tijd voor het centraal. Het was even wachten tot Ramona klaar was bij de koeien, maar inmiddels zitten ze er ''allemaal'' klaar voor. ''Bronno komt niet. Hij heeft niet het idee dat het zin heeft wat hij zegt'', laat Benjamin weten. ''Daar heeft hij gelijk in'', reageert Bjorn. Volgens Benjamin wil hij een statement maken. ''Wat een flapdrol zeg. Hij maakt een statement dat hij een keer zijn mond houd? Tjongejongejonge'', aldus Bjorn. Bas vraagt vervolgens een applaus voor Cees, waardoor Cees meteen met een lach op zijn gezicht zit. Rowena moest telkens lachen als hij langs kwam. ''Ik hou zo van die man''. Het staartje deed het hem volgens Victoria. Zij heeft er echt van genoten. Volgens Gina zijn veel mensen ook nog gekomen omdat ze zagen dat het slecht ging met de kaartverkoop. Rob is blij dat ze toch nog de gun factor hebben. ''We hebben leuk publiek'', reageert Gert-Jan. Met genoegen deelt Cees vervolgens mede. De opbrengst per business unit:

  • Le Luifel: 1817 euro.
  • De merchandise: 2000 euro. 1998,- om precies te zijn.
  • De broodjes van Gina: 296 euro. Na anderhalf uur waren ze al uitverkocht benadrukt Gina.
  • De bar: 2122 euro. Een nieuw record is het volgens Bjorn.
  • De rondleidingen: 721 euro.
  • De foto's: 407 euro.
Dat brengt ze op een totaal van 12.000 euro omzet met de standhouders huur en kaartverkoop er bij. Als ze daar de inkoop, btw enzovoort van af halen houden ze ongeveer 7650 euro winst over. ''Hartstikke mooi'', vind Cees. Rowena laat weten dat ze 76 cd's verkocht heeft. ''Een applausje jongens'', vraagt Benjamin. Rowena laat weten dat de single morgen om twee uur ook op de webshop online gaat. Ook als ze hem via de webshop kopen krijgen ze hem gesigneerd. Victoria zegt onwijs trots te zijn op haar. Ze zag haar buiten staan. De zon scheen, mensen er om heen. Het plaatje klopte gewoon. Victoria moest er om huilen. Ze was intens blij. Hard werken en een droom verwezenlijken samen met de Utopianen. Een mooi voorbeeld van wat ze kunnen bewerkstelligen vind Victoria. ''Love you guys'', reageert Rowena. Dominique wilde graag spiegeltjes verkopen voor het goede doel met een boodschap erbij. ''Kijk in de spiegel, ben wie je ben''. Voor de nationale anti pest dag die er aan gaat komen. Voor de foundation. Een geniaal idee vind Bjorn. Mensen hebben muntjes over en Bjorn heeft de spiegeltjes bij de entree gehad. Als mensen dan muntjes over hadden vroeg hij of ze het erg vonden als hij twee muntjes daarvan doneert aan de foundation. En eigenlijk iedereen zei dan ''Natuurlijk, geen enkel idee''. Dan kregen de mensen vervolgens uit dank voor hun donatie een spiegeltje met een verhaal erbij. Dat heeft 321 euro opgeleverd vertelt Bjorn. ''Een applaus voor de bezoekers. Bedankt bezoekers'', reageert Gert-Jan. Ook is er heel veel in de gouden pot gedaan. Van de merchandise is er 280 euro voor de foundation en in totaal is er zo'n 601 euro opgehaald voor de foundation, maar daar gaat nog iets vanaf. Zo kunnen ze de foundation zelfstandig maken. ''Dominique, jij bedankt voor het hele goede idee'', aldus Cemal.

Benjamin laat weten dat morgen Levi, zijn moeder en Larissa komen. Een artieste uit Kerkrade. Hij wil weer een benefiet organiseren voor Levi. Het jongetje komt morgen mee. Hij is drie jaar en heeft een hele vervelende nare ziekte. Het huis moet aangepast worden en daar is veel geld voor nodig. Benjamin hoopt dat ze in Utopia het laatste zetje kunnen geven met die benefiet dag. Gina wil weten wie haar elke markt wil helpen 's ochtends. Het is niet leuk om het in je eentje te doen, kost veel tijd en energie en is voor hun allen. Ze werkt de dagen daarvoor ook tot laat door. ''Wie wil helpen op zaterdag of zondag om zes uur 's ochtends op de marktdag zelf''. Dominique wil heel graag helpen met voorbereidingen, alleen zes uur 's ochtends word voor haar ook te zwaar. Fotograferen is ook zwaar en de dag daarna heeft ze er ook nog werk aan. Victoria en Gert-Jan willen wel helpen en ook Bjorn wil met alle liefde helpen. Gina wil graag vaste mensen waar ze op kan rekenen. ''Ik help je sowieso'', reageert Victoria. ''Ik denk dat je aan ons een goeie hebt'', aldus Gert-Jan. Rob wil het Le luifel team en het Magiwirosti team gescheiden houden, maar Gina wil er bij zijn en wil beide doen. Snijden, smeren en het beleggen van de broodjes moet 's ochtends gebeuren. Rowena wil ook wel helpen. Ook is Gina van mening dat je non stop met drie mensen in de Luifel moet staan. Ramona en Bas zijn er ook even geweest, maar ze heeft iemand nodig die weet hoe het werkt. Dan hoeft ze het niet uit te leggen. Ramona stond zwaar in de weg. Niet persoonlijk bedoeld, maar Gina heeft geen tijd om het uit te leggen. Gert-Jan komt met het idee om voortaan mensen in te huren om in Le Luifel en achter de bar te staan zodat Gina en anderen meer tijd hebben voor de bezoekers. Bij de bar maakt het niet uit want mensen drinken toch wel. ''We kunnen het toch proberen'', is Cees van mening. Ramona vind het een top idee om uit te proberen. Wat haar is opgevallen. Met entertainment kunnen ze nog wat doen rondom de markt. Dit keer was er een spelletje, een liedje, de backstreetboys. Dat vinden mensen leuk. Ze wil met het team gaan zitten voor de volgende markt en daar zeker mee aan de slag gaan. ''Echt dat vinden ze gewoon fantastisch.

Gina heeft nog een puntje wat betreft Le Luifel. Ze hebben het daar altijd vrij druk en hebben in december een flinke miskoop gedaan, maar de oven is wel met een reden aangeschaft. Om ze te verlossen van patatjes en te zorgen dat het sneller gaat. De ovens zijn niet goed voor de markt zoals zij hem draaien en eentje ervan is ook kapot. Die valt gigantisch vaak uit. Vandaag heeft Gina er met Hiele over gesproken. In Duitsland kan ze een goede aanschaffen. ''Hebben we dan niet gelijk een koeling nodig'', vraagt Bas. Gina zegt dat ze ook een koelsysteem nodig hebben. Ze hebben geen plek voor 23 bakken friet binnen, dus daar moeten ze zeker ook aan gaan denken. Het is een grote kostenpost, maar ook iets wat het meeste oplevert. Ramona wil voor de aankomende maand dus een entertainment plan opstellen. Ook wil ze bij de volgende markt er weer een thema aan geven. De koningsmarkt. ''Dan ga ik in koningspak'', reageert Cees. De datum van de volgende markt staat nog niet vast want op 1 mei zijn veel standhouders weg. Bjorn wil Rob bedanken voor de battle. Dat was een top idee. ''Grandioos''. Als ze creatief zijn dan kunnen ze er gewoon wat van maken. Het is nu in een week gebeurd, maar kan ook de hele maand. Bjorn wil iedereen een compliment geven dat ze vandaag keihard gebikkeld hebben. ''Ja bedankt'', reageert Victoria. ''Kunnen we niet elke week...'', vraagt Rowena. Er volgt een streamlock. Waarna we Rob horen zeggen dat ze zich eerst moeten focussen op Live in de Loods. Bas vond het leuk om runner te zijn, maar aangezien het weer goed weer is lijkt het hem goed dat Baas Beach weer open gaat. Volgende maand wil hij dan in Baas Beach staan en hij zou graag Gabriëlle bij hem willen hebben. Gabriëlle vind dat een goed idee. Ze is er al bijna vijftien maanden, is één keer runner geweest en heeft altijd achter de merchandise gestaan. Het lijkt Gabriëlle goed om een keer ergens anders te staan. Baas Beach als hij opent. Le Luifel wil ze niet. Benjamin is wel van mening dat ze bij Baas Beach niet dezelfde producten moeten gaan verkopen. Bas zat te denken aan onder andere ijskoffie en ijs cappuccino. Bjorn heeft hetzelfde als Gabriëlle. Hij wil ook een keer wat anders en geen Le Luifel. Runner vind hij wel leuk en misschien de bar. ''Laat ik dan ook eens gek doen''.

Gina laat weten dat ze kei en keihard gewerkt hebben. ''Applaus voor jezelf. Trots op jullie, ik hou van jullie'', vult Bjorn aan. Gert-Jan laat weten dat hij een tekening heeft gehad net als Victoria en Dominique. Ramona zegt dat ze morgen wel uit kunnen slapen, maar dat het een belangrijke dag is. Om drie uur hebben ze namelijk een belangrijke repetitie voor de theater voorstelling See us omdat Bas de vorige keer niet kon. Vervolgens klinkt er gegil en gejoel en felicitaties. Waarschijnlijk vanwege Naomi die vandaag jarig is. Cees laat vervolgens weten dat Armanda gister jarig was. Als hij het goed heeft onthouden. Daarna is om kwart voor negen het centraal weer afgelopen. ''Je bent er niet eens meer met de volgende markt'', laat Rob aan Bjorn weten.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.