''Het is onvoorstelbaar. Echt onvoorstelbaar''. ~ Utopia Gekte

3/15/2016

''Het is onvoorstelbaar. Echt onvoorstelbaar''.

''Ik heb hier toch helemaal geen tijd voor''.

In de keuken zijn Bronno en Cees weer lekker bezig met elkaar. Wat betreft het mopperen hebben ze elkaar helemaal gevonden. Sinds de verbouwing van de badkamer moeten veel bewoners noodgedwongen met pannetjes water wassen en douchen. Dat irriteert Cees behoorlijk, want pannetjes schoonmaken ho maar. ''Ik heb vanochtend geprobeerd twee pannen schoon te maken. Ze nemen ze mee naar de douche. De zeepresten en het cement zit er nog in. Wij moeten met die pannen koken, we hebben ook teiltjes. Het is onvoorstelbaar. Echt onvoorstelbaar'', klaagt Cees. Bronno vind dat ze hoogopgeleide mensen nodig hebben. Wat er nu in zit komt volgens hem stuk voor stuk uit een studentenhuis. Verder krijgt hij steeds meer zin om meer te gaan koken in Utopia. Maar voorlopig blijft het met Bronno nog altijd bij praatjes. Het klaagminuutje is over en Cees gaat verder met de was. Na wat gedoe met de wasmachine besluit hij om te gaan vegen.

Binnen in de loods zijn Bas en Ivan al enige tijd aan het samenwerken. Met zijn tweeën zetten ze wat frames in elkaar. Rob zit er bij en kijkt toe met een bakje koffie. Je moet natuurlijk ook veiligheidstoezichthouders hebben.''Ik heb hier toch helemaal geen tijd voor'', fluistert Bas naar Rob toe. Uiteraard wanneer Ivan even uit het zicht is. Nee, dit klussen is niks voor Bas. Toch knap dat hij al zo lang bezig is deze ochtend, dat mag ook gezegd worden. Ik heb goed nieuws voor je Bas. Morgen is Ivan weg, dus dan hoef je niet meer met hem aan de badkamer te werken. En Rob wil ook niet met jou samenwerken aan de badkamer omdat je een 'koekenbakker' bent. Dus wie weet durft Rob dat morgen recht in je gezicht te zeggen. En dan kan je weer lekker met de vogels aan de slag. :-)

In de keuken treffen Bronno en Cees elkaar nogmaals. Nu gaat het weer over verdwenen en vuile emmers. ''Dan zijn ze vuil en te beroerd om ze schoon te maken en dan doen ze alsof ze niet weten waar ze zijn'', aldus Cees. ''Gewoon keihard boenen en dan kom je er wel. Het doet alleen zo zeer'', zegt Bronno die veel last heeft van pijn in zijn lichaam. Hij is al een tijdje aan het schrobben in de pan.   
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.