''Het is gewoon vermoeiend. Ik ben heel vermoeiend, ik ben Do moe'' ~ Utopia Gekte

3/07/2016

''Het is gewoon vermoeiend. Ik ben heel vermoeiend, ik ben Do moe''

''Cause you're worth it''

Om tien voor vier zien we Cees drummen in de studio en zo'n tien minuten later zien we Dominique en Bjorn bij het rokersbankje. ''O nee, Bas heeft hier absoluut niks mee te maken'', horen we Dominique zeggen. ''Ik besef me alleen hoeveel ik nog aan mezelf moet werken en hoe doodsbenauwd me dat maakt. Wil ik hier blijven? Moet ik het doen? Mezelf hier zo kwetsbaar opstellen? De hele dag ben ik eigenlijk bang en ik heb geen idee waarvoor. Ik ben heel de tijd bezig met anderen niet tot last zijn. Ik ben mezelf zo moe, echt. En waar je je beste vriend moet zijn ben ik mijn ergste vijand. Dus ja dat zie je'', laat Dominique weten. ''Je bent ons allemaal niet tot last'', reageert Bjorn. ''Dat hoor ik steeds vaker. Het is wat ik mezelf aan praat, maar dat is de aard van het beestje geworden'', aldus Dominique. ''Ik zag je net ook al zitten'', reageert Bjorn. ''Het gaat niet goed nee. Misschien kom ik er uit, misschien niet'', aldus Dominique. ''Zeker weten kom je er uit. Het is niet makkelijk, maar je gaat in de diepe dalen kunnen zien, meemaken dat heb je voor je gevoel nu...'' reageert Bjorn. Hij maakt zijn zin niet af. ''Ik wist niet dat het er nog zo diep zat. Had ik dat geweten dan had ik hier niet voor gekozen snap je. Dat ik nog zo met mezelf in de knoop zat. Dan had ik anderen niet het plezier gegund om te kijken hoe ik die rommel ga opruimen. Het is vast geen plezier om naar te kijken, maar ik ben me er wel bewust van waardoor ik meer bezig ben met dat dan mijn rommel opruimen. Misschien moet ik er niet meer over praten, want het zit me heel hoog'', laat Dominique weten. Ze barst weer in huilen uit. ''Kom eens hier'', reageert Bjorn en hij omhelst haar. ''Tijd om te roken, maar dankje dat je er naar vraagt. Heel lief'', aldus Dominique. ''Het is niet niks Utopia'', laat Bjorn weten.

''Het is typische Dominique om te zeggen 'ik ga weg'. Ik ben een ontzettende vluchter''. Dominique weet niet waar ze naar toe moet, ze kan daar niet vluchten. ''Veertien hartstikke lieve mensen die er voor je zijn'', laat Benjamin weten. ''Die ik niet wil belasten met mijn bullshit. Die zitten echt niet te wachten op je bullshit. Je negativiteit. Het is vermoeiend. Ik ben zo vermoeiend'', laat Dominique weten. ''Voor jezelf. Niemand ziet elkaar verdrietig hier het liefst. [...] Je loopt langs een spiegelwand. Dat maakt het lastig en confronterend'', reageert Bjorn. Dominique schrikt er van hoe donker het is in haar hoofd en hoe laat ze die schaduw achter. ''Weet je wat de kracht is. Om hem mee te nemen'', reageert Benjamin.  Hij knuffelt haar. ''Het is lastig in een omgeving waar je je niet veilig voelt en het is nergens veilig want ik draag mezelf altijd mee. Dus ik zit te struggelen. Dan vraagt Rob 'wil je een filmpje maken voor de markt?'. Ik wil wel, maar ik ben op, ik kan niet meer. Ik heb niks meer te geven vandaag omdat ik zo in gevecht met mezelf ben de hele tijd. Het is gewoon vermoeiend. Ik ben heel vermoeiend. Ik ben Do moe'', aldus Dominique. Er volgt een streamlock. ''Wij kunnen je helpen, maar je moet het ten alle tijden zelf doen'', reageert Bjorn. ''Wat is er schat'', vraagt Cees die er ook bij is komen staan. ''Ik zit gewoon heel erg in de knoop met mezelf. Dan zitten er mensen in de horeca keuken en denk ik 'ik ga zo wel, anders ben ik ze tot last''. Dan gaat ze in bed liggen. ''Dan ben ik niemand tot last, het is zo lastig. Ik wil gewoon niemand tot last zijn'', laat Dominique weten met tranen in haar ogen. ''Dat ben je niet. Echt niet'', reageert Bjorn.

''Een hele belangrijke is, denk niet voor een ander. Je haalt dingen in je hoofd die er helemaal niet zijn'', laat Cees weten. Dominique kan er niet mee stoppen. ''Je denkt voor een ander dat moet je niet doen'', aldus Cees. ''Misschien is het goed om terug te gaan naar de kleine Do en dat je van haar leert houden. Dat kan schat'', laat Benjamin weten. Dominique huilt weer en Benjamin omhelst haar. Op de achtergrond horen we Rowena rappen in de studio. ''Het komt goed schat. Weet je waarom? Cause you're worth it'', laat Benjamin weten. ''Ook omdat je hier bent. Je bent Utopiaan, dat ben je niet voor niks geworden en dat ben je met zijn allen'', aldus Bjorn. ''Ik wil niet van mijn probleem jullie probleem maken, maar ik kan jullie niet meer ontwijken'', aldus Dominique.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.