Het drama centraal van 3 maart 2016. ~ Utopia Gekte

3/03/2016

Het drama centraal van 3 maart 2016.

De belangrijkste punten.

Het centraal van 3 maart is van start gegaan. Ivan begint als eerst en het gaat over de badkamer. ''Het stinkt heel erg en ik ben bang dat de badkamer in gaat zakken. Het is zaak dat er snel verandering in gaat komen. Er zijn jongens langs geweest en die hebben een tekening gemaakt. Ze hebben een aanbod gedaan die we niet kunnen weigeren. Ik geef het papiertje door zodat je weet wat de prijs is. Op korte termijn kunnen ze alles leveren. We moeten wel snel akkoord gaan geven. Als alles volgens planning loopt kunnen we begin volgende week beginnen met de sloop en de nieuwe badkamer. Zolang de badkamer weg is hebben we geen douche en toiletten'', vertelt Ivan. Er ontstaat al meteen paniek en vooral de dames willen graag weten hoe lang het gaat duren. Volgens Rob kan het 22 maart klaar zijn als ze een strakke planning maken. ''Maar dan moeten we niet voor verrassingen komen te staan'', benadrukt Ivan. Bjorn vertelt dat ze buiten eventueel met warm water nog wel kunnen douchen. En de hottub kan warm worden gehouden. Prijzen worden dus niet genoemd, maar het zal duizenden euro's zijn. Iedereen is het eens met de verbouwing.  Er is een bouwteam van zo'n 5 mannen samengesteld die zich alleen nog maar bezig houden met de badkamer. Gina wil ook wel helpen waar mogelijk.

Cemal meldt zich af voor het helpen met de stenen lostrekken uit het terrein. Hij is het er niet mee eens dat Ivan een bepaald stuk los heeft getrokken omdat het minder mooi oogt. Ook zou er geen rekening zijn gehouden met invaliden. Cemal gaat zich vanaf nu bezig houden met de badkamer. Ivan reageert laconiek en sarcastisch. ''Een flauwe flauwe kutsmoes, maar goed'', aldus Ivan. ''Het is geen smoes. Jij hebt alles er uit getrokken. De akker had je beter eerst kunnen aanpakken. Nu zit je met twee grote projecten'', laat Cemal weten.  Ivan vraagt zich af wat Cemal nou dan moet gaan doen in Utopia. Ook zouden mensen volgens hem prima over het gras kunnen lopen als de zaden zijn uitgekomen. De paden zijn nu te smal volgens Cemal, maar Ivan ziet het probleem dus niet. Ivan baalt er van dat iedereen nu opeens een mening heeft terwijl hij er al maanden mee bezig was en nooit vragen kreeg. Uiteindelijk krijgt Cemal steeds meer bijval van onder andere Bjorn en Rob. ''Waar gaat het over, Jezus'', lacht Rowena. Ivan vraagt of er nog mensen zijn die willen helpen met de stenen. Gina, Benjamin, Rob, Victoria, Rowena en Gabriëlle helpen. Bas wil ook wel helpen alleen vind hij het onzinnig om de stenen telkens van de ene naar de andere plek te slepen. Zonder dat er een doelbestemming is voor de stenen. Ivan negeert Bas compleet en praat er overheen. ''Dankjewel jongens, dan mag de rest straks genieten van het mooie uitzicht, het is ook jullie Utopia'', zegt Ivan sarcastisch. Ramona vind de manier waarop Ivan reageert niet netjes richting Cemal toe. ''Het zit mij even dwars, nu ook dat het zo doorgezet wordt'', laat Ramona weten. Ivan praat er wederom overheen en kan duidelijk niet tegen de kritiek. Rowena neemt het op voor Ivan en zegt dat ze dit buiten het centraal kunnen bespreken. Victoria sluit zich daar bij aan. ''Waarom? Deze opmerking wordt toch nu gemaakt?! Dus dan moet ik het buiten het centraal bespreken'', zegt Ramona verbouwereerd. ''Als er iets zakelijk wordt besproken vind ik het vervelend dat er persoonlijke opmerkingen terug komen. Het gaat er niet om dat Cemal niet wil helpen, maar dat hij er niet achter staat. Als je dan zegt dat hij zichzelf maar kan verkopen vind ik dat niet chill'', vult ze verder aan. Ivan zegt het voor Utopia en een ieder hier te doen en niet omdat het zijn Utopia zou zijn. ''Als ik alles bepaal had het er hier heel anders uit gezien''.

Bjorn maakt wat reclame voor alle evenementen die plaats gaan vinden in Utopia de komende tijd. Alle info en kaarten staan op de webshop van de bewoners.De Marktplaats advertentie van het bed van Bronno is trouwens weer verwijderd door 'achter'.

Cees en de financiën. Ten opzichte van de €10.000,- reserve die ze hebben afgesproken staan ze 2600 euro in de min. ''Als daar straks de badkamer van af gaat dan wordt het allemaal heel spannend''. Ook is Cees benieuwd wat het allemaal kost om buiten aan te pakken. Volgens Ivan kost dat allemaal niks. Volgens een formule om de gezondheid van de BV te bepalen staan ze er niet goed voor. Ook vertelt Cees over de betalingen die worden afgeschreven. ''In de normale mensenwereld gaat er een incasso achteraan'', is de eerste gedachte van Bronno. Dat gaan ze dus niet doen. Rob legt uit dat het allemaal niet goed is bijgehouden vorig jaar. De schuldige daarvan kan niemand anders zijn dan Mark? Rob zegt dat ze gewoon genoeg geld binnen moeten harken. Minstens 7000 euro per maand en alles daarboven is mooi meegenomen.

Gina vraagt zich af waarom ze over zoveel onderwerpen constant in herhaling vallen. Cees is het daar mee eens, veel dingen heeft hij maandag ook al gehoord. Hij oppert wekelijks centraal te gaan alleen dat feestje gaat niet door. ''Ik was verder eigenlijk wel klaar, zou blij zijn als het één keer in de week is'', laat Gina weten.

Ramona vertelt over anderhalf uur samen met Dominique een high-tea(????) te hebben. Ze gaan samen stukken regisseren over pesten en daar komen straks audities voor. 7 acteurs in totaal en daar is Dominique trots op. Vanavond gaan ze nog wat anders repeteren. Ramona hoopt dat ze eerder kunnen stoppen met het centraal omdat er ook nog een balletvloer moet worden gelegd. Eerder daarmee beginnen of eerder opstaan kwam blijkbaar niet in haar op.

Benjamin laat weten dat er morgen een academie is. De nadruk zal liggen op drugsverslavingen. Michael, Rowena en Benjamin gaan zelf ook persoonlijke verhalen vertellen. Maandag komt Marianne Thieme eindelijk naar Utopia nadat ze een aantal keren de datum heeft verplaatst.

Victoria is van mening dat de markt goed loopt. Er zijn 17 standhouders die vast staan. En ze zoekt nog naar iemand met mannenkleding.

Bronno zucht. ''Ik ben hier nog niet zo lang en ik probeer zo lang mogelijk te observeren. Ik heb maar 1 vraag. Als mensen mij om hulp vragen sta ik overal voor open. Maar ik weet niet hoe mensen er tegenover staan dat ik nog in de observatiestand sta. Dat was het. Als ik ergens mee kan helpen, vraag het. Nee heb je en ja kun je krijgen'', aldus Bronno. ''Je vertelt een hoop. Doe het weet je. Stilzitten en een hoop zeggen kunnen we allemaal. Laat het zien. Dan kan je 2 maanden gaan zitten maar je hebt alleen jezelf er mee'', reageert Bjorn. Ivan valt Bjorn aan terwijl hij zijn eigen mening geeft over hoe hij er over denkt. Precies waar Bronno om vroeg. ''Hij vraagt en ik geef mijn mening. Dat is het enige. En een tip, ik denk dat je alleen jezelf er mee hebt'', zegt Bjorn. Bronno: ''Je hebt mij absoluut geen 2 maanden in de mond horen nemen en het viel mij op dat jij de enige bent die mij gisteren aansprak. Daarom vraag ik nu aan de hele groep hoe zij er over denken''.

Cemal gaat een lijstje maken en ophangen met alle namen. Bewoners kunnen aangeven of ze fotoshoots met Utopia fans willen. En hij ging nog wat andere dingen doen, maar het ging allemaal even te snel.

Michael gaat vandaag bezig met de drugs academie van morgen. Hij heeft 2 uurtjes nodig op de computer zonder gestoord te worden. Het is een heftig verhaal en hij wil niemand kwetsen van zijn achterban. Ook vertelt hij nogmaals bezig te zijn om Ellie Lust naar Utopia te krijgen om te praten over Roze in het Blauw. De vlag die de bewoners vanavond ophijsen gaat hij vandaag ook af maken. De eerste bevestiging van de make-up workshop is ook al binnen dus dat gaat echt gebeuren.

Bjorn was nog iets vergeten. Gisteren hebben ze blijkbaar de DJ set binnen gekregen. Daar is hij heel blij mee. En er komt dus ook weer een nieuwe workshop. Alleen Ivan en Gabriëlle willen niet meedoen. Ivan zegt er geen tijd voor te hebben waarop Bjorn zegt dat hij gisteravond ook gewoon in bed lag. In plaats van stenen te sjouwen. En die workshop is ook in de avond. ''Je hoeft niet mee te doen, maar het mag''.

Rowena en Gabriëlle vertelden net nog even over hun bruidsfeest. Kaarten via de webshop.

Cees hoopt dat ze zich meer aan de normen en waarden gaan houden die ze allemaal belangrijk vinden. 


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.