Het centraal van dinsdag 1 maart 2016 ~ Utopia Gekte

3/01/2016

Het centraal van dinsdag 1 maart 2016

''Even'' centraal

Om half één zitten de bewoners allemaal op de bank, klaar om centraal te gaan. Bronno heeft nog snel iets te eten voor zichzelf en Bas gemaakt en terwijl het centraal van start gaat krijgen wij al meteen een streamlock. Na de streamlock is Ivan blijkbaar al over de plannen van de badkamer aan het praten. Ivan is bang dat de hele badkamer gaat inzakken. Ze hebben geïnventariseerd wat er moet gebeuren. Partijen benaderd waarvan er één vandaag al langs is gekomen. Zij hadden zelf al aan de hand van de beelden die ze zagen een mooi design gemaakt van wat ze hier kunnen neerzetten. Het ziet er super vet uit vind Ivan. Twee douchecabines met mat glazen deuren er in. Drie toiletten en die willen ze ook gehandicapt vriendelijk maken. Drie wasbakken. Kastruimte voor handdoeken en make-up en zelfs een bad voor drie personen. ''Het ziet er super strak uit. Het ziet er super vet uit. We wachten de offerte af en dan kijken we wanneer we er aan kunnen beginnen'', aldus Ivan. ''Het is wel prioriteit, gaat boven alles'', laat Cemal weten. Ivan benadrukt dat ze dan een stukje van de kapsalon innemen. Die wordt wat kleiner. Dat zal ongeveer één derde zijn. Het is nu afwachten wanneer ze ermee aan de slag kunnen. ''O heerlijk'', reageert Dominique. ''Sexy'', vind Gabriëlle. ''Een bad voor drie personen. Dus ik kan er ook in'', grapt Ramona. Cemal laat weten dat er ook een stoeltje voor Bronno in de douche komt. En ze krijgen een waterval douche in plaats van een douche kraan. ''Het word een super deluxe badkamer waar overal rekening mee is gehouden'', laat Ivan weten. ''Ook betaalbaar'', vraagt Rowena. ''We krijgen een offerte toegestuurd en dan gaan we het in de groep bespreken'', laat Ivan weten. Vandaag gaat Ivan in de tuin verder. ''Bas we gaan vandaag je caravan verplaatsen. Volgende week beginnen we met de badkamer dus nu heb ik alle handen nodig in de tuin''. Als er niet meteen mensen reageren dat ze willen helpen begint Ivan te ''dreigen'' dat hij anders ook niet kan werken aan de badkamer. Dan gaat hij in de tuin werken als de badkamer komt.

Rob laat weten dat 26 maart de eerstvolgende markt is. Het stond eerst op de 27e (eerste paasdag) gepland, maar dat is een te groot risico. Ze gaan het wel in de geest van Pasen doen. Ze hebben leuke ideeën zoals eieren verstoppen. De standhouders gaan lekker. Zestien standhouders van de vorige markt zullen er sowieso bij zijn. ''Het word een super vette markt'', aldus Rob. Rowena wil wat eigen nummers doen. Dat trekt ook mensen en er word ook telkens naar gevraagd. ''Kan niet hé. Dacht ik al'', gaat ze verder. ''Nee, supertof idee. Vooral doen'', reageert Rob. ''Als we het met zijn allen doen loopt het gewoon''. Ze moeten zelf nadenken over leuke ideetjes. Cemal wil een mannen kleding stand en dat gaan ze regelen zegt Rob. Bronno benadrukt dat er voor de dames een grote maten kleding stand komt. Hij wil dat dus ook voor de mannen. Victoria gaat kijken of ze dat kunnen vinden. Michael laat weten dat bezoekers naar een springkussen vroegen. Op vorige markten was dat er wel eens en nu moeten mensen eerder weg omdat de kinderen onrustig worden. Rob laat weten dat ze eieren gaan schilderen en verstoppen en degene die het kwartel ei vind krijgt een merchandise pakket. Het springkussen gaan ze ook achteraan. Bronno kent ook nog iemand die wat met ballonnen doet. Victoria laat weten dat mensen met hun ideeën naar haar toe moeten komen. ''We gaan er met zijn allen aan trekken'', aldus Rob. ''We hebben ook te maken met seizoenen. We moeten er hard aan trekken, de hele maand lang''.

Bjorn heeft niet zo heel veel te melden. Elke keer de hele agenda opnoemen heeft niet zoveel nut. Toch laat hij weten dat op 2 april Live in de loods is en de voorstelling See us op 30 maart. Vorige maand hebben ze een ''fantastisch mooie'' opening gehad van het bruin café. Bjorn zat te bedenken 'kunnen we er iets anders mee doen'. 12 maart wil hij het bruin café weer open gooien voor publiek. Dan kunnen de bezoekers een pijltje gooien, een drankje doen en er zal muziek zijn van zeven tot elf. De bar is dan geopend en dan hebben ze toch een klein evenement in maart. ''Komen er tien mensen komen er tien mensen. Komen er twintig, komen er twintig''. Een soort meet en greet denkt Cees. Het lijkt Bjorn leuk en ze gaan het op de webshop zetten. Er zijn sowieso al zeven mensen die komen, laat Bjorn weten. Voor 2 april moet Bjorn weten wat iedereen gaat doen en niet gaat doen. Dat wil hij vandaag weten. Ze gaan binnenkort repeteren en dan gaat Bjorn de studio in omtrent een nummer wat ze voor hem aan het maken zijn. Rowena gaat ook weer het een en ander doen en ze hebben een boyband die optreed. Ramona gaat iets doen, Victoria, Gabriëlle en Benjamin gaan spoken word doen en op 7 maart komen er mensen om het met de Utopianen door te nemen. Bjorn wil dus dat de mensen die iets willen doen vandaag naar hem toe komen zodat hij het kan mailen. Bas laat weten dat ze vandaag met hun hoofd in het gips gaan. De boyband vereeuwigen. ''We gaan ons hoofd verkopen. We geven hoofd'', grapt hij.

Cees begint vervolgens over de financiën. Volgens hem is de finance niet fijn op het moment. ''Als we kijken naar de huidige situatie. Openstaande crediteuren van bijna 7000 euro. 6872 om precies te zijn''. Aan debiteuren hebben ze ook een behoorlijke post, maar er zijn er een hoop uit 2014 die kunnen ze op hun buik schrijven. Die hebben ze er dus ook buiten gelaten. De harde toezeggingen van mensen die nog wel gaan betalen is een minder groot bedrag. Als ze kijken naar de liquiditeit op dit moment. ''Bank, kas, chartaal, giraal, munten, papier. Wat er dus in de hand is om boodschappen te doen. Dan staan we als we kijken naar de reserve. Daar zitten we fors aan te snoepen. Dan zouden we op dit moment 4800 euro in de min staan. Oftewel we hebben nog zo'n kleine 5000 euro cash als je er zo naar kijkt''. (over van de 10.000 reserve) Ze zitten aan hun 10k op het moment. Daar moeten ze het mee doen. De vaste kosten werden gesteld op om en nabij de 6000 euro, maar het is toch iets hoger. 6300 euro nu. Dat komt door het gemiddelde bedrag btw dat ze afdragen per maand gebaseerd op eerdere cijfers. Dat is niet helemaal zuiver. Er volgt een streamlock. ''De honderd euro die iedereen kreeg is bij deze teniet. Bestaat niet meer'', laat Ivan weten. Volgens Cees heeft de private bank nog wel geld en Ivan nog geld van Mark. ''Dat heb ik niet, dat heeft de groep. Dat is geld om te investeren'', aldus Ivan. Ze mogen dus even geen dingen aanschaffen van Cees.

Ramona wil weten wat ze er aan kunnen doen. Cees zegt dat ze het budget van 1800 euro aan boodschappen makkelijk met 300 euro in de week kunnen doen. Hij wil het dus terug brengen naar 1200. ''Dan dalen de kosten al''. Ze moeten er echt een beetje op letten met de boodschappen. Ivan is het er niet mee eens. Die is faliekant tegen om op eten te gaan bezuinigen. Dat is volgens hem niet nodig. Ze hebben veel investeringen gedaan, een markt gehad die minder heeft gedraaid. Het komt volgens hem door de bezoekersaantallen. Ze moeten er nu met zijn allen aan trekken. Zorgen dat de evenementen vol zijn en zich focussen op de producten die al lopen. Zorgen dat de evenementen gaan lopen en niet bezig zijn met nieuwe producten die nog moeten gaan bewijzen dat ze verkopen. ''Elke keer op eten bezuinigen daar kom je er niet mee''. Bronno ziet wel eten verdwijnen en niet in monden. Er ligt een hoop wat niet gegeten word. ''Het is niet dat we bakken met eten weg gooien'', reageert Ivan. Gina vind dat ze wel kunnen bezuinigen op eten. Vervolgens praten de Utopianen weer lekker door elkaar heen. ''Carnaval, botox, de dierenkliniek, Arjuna, dat zijn dingen...'', begint Ivan. Ze moeten zich gewoon volledig gaan focussen op de evenementen die nog komen. Ze moeten dingen meer promoten zoals bijvoorbeeld de Le Luifel dagen. Cemal denkt aan terrein verhuur voor feestjes of fotoshoots met je favoriete Utopiaan. Cees zegt dat de Miss Nederland kalenders ook nog geteld moeten worden vandaag.

Benjamin is bezig met de webshop. Hij heeft het zo goed als overgenomen van Bjorn. Het mailcontact. Ze moeten zorgen dat de mails ongelezen in de goede mailbox komen. Morgen komen Monique, Dave en Jos van Stichting Hope. Er komen persoonlijke verhalen omtrent drugs verslavingen. Benjamin, Michael, Dave en Jos gaan allemaal iets vertellen en Rowena gaat haar single ten gehore brengen. Morgen gaan ze dat allemaal doorspreken en het beloofd een mooie indrukwekkende avond te worden. Kaartjes zijn te koop op de webshop voor vijf euro. Benjamin wil kijken om dinsdag 15 maart een actiedag te doen voor de Utopia foundation. Een officiële opening voor de website. Van twaalf tot zes wil hij aandacht vragen voor de foundation. Er is flink gedoneerd dus Benjamin wil ook weer een diner gaan organiseren voor een nader te bepalen doelgroep. Bronno is nog maar net binnen, maar heeft twee dingen te melden. Hij hoort dat de caravan verplaatst word. De caravan zou met hout bekleed worden, maar het lijkt Bronno leuker en goedkoper om hem te beplakken met kunst gras. Hij vind het maar een lelijk ding en dan is hij minder opvallend. Er is maar een klein beetje geld voor nodig. Hij weet niet of er ruimte voor is, maar hout kost ook geld. ''Wat mij betreft geen prioriteit'', reageert Cees. Bronno's tweede punt is dat hij vannacht weer in de loods is komen slapen. Dat viel hem niet zo tegen als dat hij verwacht had, maar hij houd van frisse lucht en dat is minder aanwezig. Het bed beviel hem niet heel goed dus hij wil een ander bed scoren voor zichzelf. Hij ligt in een tamelijk luxe bed vergeleken met de rest. Hij wil hem inruilen of verkopen om geld te genereren om daarmee vervolgens een ander bed te regelen, maar er liggen nog mensen op een krakkemikkig bed dus vraagt hij of er mensen zijn die zijn bed zouden willen hebben. ''Geen ouwe schoenen weg gooien voor je nieuwe hebt'', reageert Cees. Bronno wil een nieuw bed regelen. Een compleet ander/nieuw bed van buiten. Rowena wil Bronno's bed wel, maar Ramona wil ook een ander bed. Ivan zegt Ramona's bed te gaan fixen en dan moet Bronno kijken of hij zijn bed kan verkopen. Ivan maakt ook Rob en Dominique hun bedden en als er nog meer bedden moeten gebeuren moeten ze het bij hem aangeven.

Michael laat weten dat de aanmeldingen binnen stromen voor make-up lessen. Hij gaat met Cees zitten om te kijken hoe hij dat gaat doen. Hij wil een deel van de studio krijgen om daar een make-up hoek te maken. Hij heeft vijf mailtjes binnen gekregen en dat vind hij best wel veel, dus als hij naar de studio mag verplaatsen zou hij dat fijn vinden. Ook wilde hij regenboog zebrapaden aanleggen, maar dat is heel duur om aan te leggen en kan dus nog niet. Michael heeft een regenboog vlag gekocht en wil vragen of hij en Victoria die op het Utopia terrein mogen hijsen om een statement te zetten dat Utopia mee doet aan solidariteit. Er zijn wat stream storingen tussendoor waardoor we een deel niet kunnen volgen. Gina heeft ook een aantal dingen. De groeten doen aan Kay was met een reden. Er volgt een streamlock. Na de streamlock vertelt ze over de barbier workshop die komt. Dat vind ze gruwelijk. Gina heeft het er heel lang over gehad dat ze dat wilde. Het kost veel geld, maar de man die gisteren in Utopia was wil dat aankomende zondag aan Gina gaan leren in ruil voor een luxe lunch van Magiwirosti. Voor de kapsalon heeft ze aardig wat klanten staan, maar die moeten echt nog even wachten door de verbouwing. Le Luifel aankomend weekend loopt als een tierelier. Zoals het er nu voor staat komen er elf mensen. ''Mensen kunnen ook nog steeds bandjes aanschaffen'', laat Gina weten. ''Ze komen op de webshop'', vult Michael aan. Ze gaan straks gelijk een foto maken met Dominique en die er op zetten. Ook heeft Gina nog iets samen met Victoria. Haarbandjes. Dankzij de standhouders borrel hebben ze iemand die het gaat op kopen en buiten Utopia gaat verkopen en verspreiden. Ze willen er deze week voor gaan zitten. Ze hebben er wel een investering voor nodig, maar die investering hebben ze ook direct terug. Gina laat ook nog snel weten dat mensen elke vrijdag en zaterdag kunnen langs komen voor een frietje, snack en rondleiding.

Victoria is even enthousiast. Die ''gekke slinger'' in haar haar willen mensen kopen. Het zal een vrouw zijn die met ''samen stijlvol'' heeft gestaan. Die vond het zo leuk dat ze er een combinatie pakketje van wil maken. Dat zal een afnemer zijn van het product. Nog even wat anders over de markt. Ze kreeg van Cees een opmerking over aankopen die ze zelf doen op de markt. Daarvan moeten ze een bonnetje vragen. Verder is Victoria bezig met missie en visie. Ze heeft de vragen uitgeprint waar ze antwoord op wil hebben en een intekenlijst wanneer ze een gesprek met haar willen doen. Ze past haar rooster op haar medebewoners aan. Het is belangrijk dat zo snel mogelijk te doen. Victoria gaat alle papiertjes uitdelen. Dan kunnen ze de vragen alvast lezen en voorbereidend werk doen. Gabriëlle vraagt of het verplicht is. Ze heeft de vragen al eens uitgebreid beantwoord met Ivan. Toch wil Ivan nog een open gesprek met Gabriëlle. De intekenlijst hangt Victoria op het bord, daar moeten ze hun naam op invullen. Gabriëlle laat weten dat negen april haar huwelijk met Rowena is. De kaarten zijn al te koop via de webshop en kosten 7,50. Er zijn 60 kaarten beschikbaar. Gina is wedding planner en Michael gaat het huwelijk voltrekken als Megan. Ook willen ze vragen of er mensen van buitenaf zijn die voor één dag willen trouwen.  Rowena wil een homo, lesbi en hetero stel.. Gabriëlle laat weten dat op 17 maart gebundelde krachten is en haar nieuwe sweaters komen vanavond ook online op de webshop. Bas wil vragen om een fotoshoot voor zijn Baas shirts zodat die ook op de webshop komen en ook zijn ansichtkaarten voor het dierenfonds moeten er op. Victoria gaat de webshop doen dus wil met zijn allen bij één komen.

Ramona begint over de webshop en merchandise winkel en dat ze geld moeten gaan verdienen in plaats van verliezen. Het is zaak dat maar twee mensen dingen weg pakken uit de shop en dat zijn Ramona en Benjamin. Er verdwijnt teveel. De boekjes worden weggegeven en dat kan gewoon niet. Benjamin vind dat ze ook kritisch moeten kijken naar kleding die ze zelf bedrukken en waar ze zelf in lopen. Ramona laat weten dat ze gister een goede repetitie hebben gehad. Mensen begrijpen nu waarom ze theater doet. Mensen zien dat en geven zich bloot. Een doel van haar is dan al bereikt. Ze is nu al trots. Ze heeft nagedacht want er stonden 150 kaartjes op de CO, maar ze wil het intiemer. Ramona vind het ook super tof dat ''iedereen'' mee doet. Ze wil met iemand gaan zitten om dat op de webshop aan te passen. De kaartjes staan wel al online en kosten tien euro. Ramona laat weten dat ze zelf ook heel luidruchtig is, maar dat ze merkt op het moment dat ze repeteert dat spelers dan af worden geleid door mensen die aan komen lopen, een grapje maken of even schreeuwen. ''Als je theater doet ben je ook aan het werk''. Ramona wil de mensen die niet mee doen dus vragen om er toch een beetje rekening mee te houden. Rob wil er een deal in sluiten. ''Als jij kapt met gillen 's morgens zal ik minder luidruchtig zijn'', reageert hij. Victoria en Benjamin doen samen de webshop. Victoria zal de evenementen plaatsen met foto's erbij en dingen invoeren op de webshop. Als mensen bestellingen doen dan regelt Benjamin dat, net als het mailcontact en spullen versturen. Victoria doet dus afbeelding en aanpassing en voor retourzending, vragen of een mailtje moet je bij Benjamin zijn. Ramona beseft dat de bouwplannen moeten gebeuren, maar ze wil ook het theater af hebben. Ze heeft een theater doek en het is allemaal goedgekeurd, maar het moet ook nog opgehangen worden. Het moet naar beneden kunnen, maar ook weer omhoog. Ze heeft alleen geen idee hoe, dus heeft ze mensen nodig die haar daar bij willen helpen. Ze wil met Cemal gaan kijken om iets te maken zodat ze coulissen hebben.

Dominique heeft niet zoveel te melden. Vandaag is de laatste dag dat er een pakketje binnen kon komen. Gister heeft ze PostNL gebeld en het pakketje is ''verhinderd''. PostNL weet niet wat dat betekend. Ze moet het bedrijf bellen waar het is gekocht en dan is het aan hun. Ze heeft gevraagd of Cees wil bellen. Ook is ze bezig met stansen, maar dat is een zwaar werkje als je werkt met een verkeerd soort leer. Dominique heeft het verkeerde leer dus heeft ze gekozen voor een alternatief dat tevens goedkoper is en Victoria ook kan gebruiken. Een brand pen. Ze gaat branden in het leer. Dat ziet er mooi en stoer uit. Als het binnen is kan ze er mee aan de slag. Bjorn is de webshop dus aan het overdragen aan Benjamin en Benjamin doet dus vanaf heden de mails en verzendingen. Het lijkt Bjorn leuk om een officiële overdracht te doen. ''Laten we die morgen doen''. Victoria gaat de teksten doen en pagina's er op zetten en de bier viltjes moeten ook op de webshop. Ze zijn binnen en Bjorn vind dat ze best wel leuk zijn geworden. Op de achtergrond staat een QR code waarmee mensen meteen op de webshop terecht komen. Ze zijn te koop en kosten 4,50 voor vijftien stuks. Dat is exclusief verzendkosten. Rowena heeft eigenlijk niks, maar wil wel iets vragen. Of ze vanavond iets te doen hebben. Rowena heeft behoefte om met iedereen te chillen en het spel weerwolven te spelen. ''Een uurtje of acht''. Alle bewoners lijken enthousiast. Bronno wil toch ook nog even vragen om een investering. De was word overal over relingen gehangen, maar voor de vide langs in de hoogte is veel loze ruimte. Je ziet vaak waslijnen met katrollen vanuit het raam naar binnen en weer weg. Hij wil dat dus ook in Utopia. Gina vind het een goed idee. ''Kan je zoiets maken'', vraagt Ivan. ''Daar komen we samen uit'', reageert Bronno. Gina irriteert zich er aan dat haar kleding gaat stinken. Als ze haar was wil drogen is het na vijf dagen nog niet droog. Dan stinkt het en kan het weer de was in.

Cees wil nog even laten weten dat als hij op de computer wil dat ook moet kunnen. Hij besteld geen kleding en schrijft geen privé post. Hij zou het prettig vinden als er gehoor aan gegeven word, maar dat word er nu niet. Hij kreeg boze blikken en antwoorden als 'dit moet eerst af'. Toch wil hij er graag meer aandacht voor, anders zit hij er 's avonds laat nog en dat is niet de bedoeling. Hij wil ook met zijn post aan de gang. Dat heeft hij erg verwaarloosd en daar heeft hij voor op zijn kloten gekregen. Hij moet daar de tijd voor nemen anders komt het niet goed. Dat gaat hij niet 's nachts doen dus daar is hij ook mee bezig de komende dagen en daar wil hij begrip voor. Gina benadrukt dat Cees al drie uur per dag ingedeeld staat achter de computer. Ze vraagt of hij het daar niet mee red. Cees zegt van niet. Hij staat om acht uur op het rooster, maar hij mag zich naar eigen zeggen gelukkig prijzen dat hij nog slaapt tot een uur of negen en 's avonds is hij ook bezet. Als zijn medebewoners er op een gewone manier op in gaan voelt Cees zich duidelijk aangevallen en heeft hij er geen zin meer in. ''Dit was mijn punt, geweldige dag'', en hij wil op staan. Bronno zegt dat het dan ook op het rooster veranderd moet worden als hij uit wil slapen. Dan kunnen andere mensen er om die tijd op en dan weten mensen waar ze aan toe zijn. Hij kan niet gewoon midden op de dag wanneer het hem uit komt aan komen lopen en mensen er af sturen. Dan moet hij zich gewoon op vaste tijden op het rooster zetten zodat ze er rekening mee kunnen houden.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.