Het centraal van 7 maart 2016 ~ Utopia Gekte

3/07/2016

Het centraal van 7 maart 2016

''What the fuck verwacht ik hier te bereiken?''

Om vijf voor half één zien we Victoria en Dominique op de vide waar ze een gesprek over missie en visie hebben. Om tien over half twee zien we Dominique opeens huilen. We hebben het even gemist omdat we de andere stream aan het volgen waren, maar er is dus weer iets aan de hand. ''Je praat jezelf allemaal dingen aan die er niet zijn. Daar word je dood ongelukkig van. Als de nood er is en je weet het even niet, trek aan de bel. Je doet het meer, maar niet genoeg nog blijkt. Anders voel je je niet zo. Vluchten kan niet, dat gaat je op de lange termijn ook niet helpen. Echt iets wat je voor jezelf heel goed moet bedenken en weten. Er zijn genoeg mensen die je zouden kunnen helpen'', aldus Victoria. Er volgt een streamlock. ''Onder de loep ligt'', horen we Dominique daarna zeggen. ''Er is niks om je voor te schamen'', reageert Victoria. ''Mezelf'', laat Dominique weten. ''Hou ermee op'', adviseert Victoria. ''Ik weet niet hoe. Ik voel me zo ongemakkelijk'', aldus Dominique. ''Geeft niet, het hoort erbij'', reageert Victoria. ''What the fuck verwacht ik hier te bereiken als ik nog zo verdwaald ben'', vraagt Dominique zich af. Vervolgens worden de dames centraal geroepen. Dominique staat snel op om haar ogen droog te deppen met een doekje en om even een borstel door haar haren te halen en een vestje aan te doen.

Om 12:43 start het centraal. Bjorn en Bas zijn er nog niet, maar ze gaan gewoon beginnen. Bjorn heeft namelijk een afspraak vanwege geluidsapparatuur en Bas is de eend aan het föhnen. ''Update van de sloop en bouw van de badkamer'', begint Ivan. En dan volgt er hoe kan het ook anders, meteen weer een streamlock. Na de streamlock is Ivan druk aan het vertellen hoe alles er uit komt te zien. ''Hier komt er een wand. Dat blijft kapsalon. Van hier tot hier word de badkamer. Hier komt een deur opening. Hier een douche, hier een douche en hier een bad. Hier aan de andere kant is het afgesloten met een wand. Hier blijft een opening. Daar komen ook nog was tafels. Hier dus een opening. Kom je binnen. Toilet, toilet, ruimte voor wasmachine en droger. Zo komt het er een beetje uit te zien'', aldus Ivan. ''Prachtig'', vind Rowena. ''Morgen halen we de vloer weg en dan kunnen de balk lagen er uit. We lopen een dag op schema omdat we een dag eerder zijn begonnen. Beter op schema lopen dan dat het schema naar de gallemiezen gaat. We zijn geen verrassingen tegen gekomen. [...] Woensdag komt Wim Vroege, die legt het leidingwerk neer'', aldus Ivan en er moet nog meer gebeuren. Ivan gaat de planning ergens ophangen zodat iedereen kan kijken. Als alles mee zit zou het 23 maart af moeten zijn. ''Netjes'', vind Rowena. ''Twee weken'', benadrukt Cemal. ''Als de bouw begonnen is en er zijn evenementen kunnen we het afzetten met dranghekken. Als we elke keer alles netjes opbergen leven we ook niet in een puinhoop'', aldus Ivan.

''Wij gaan straks nog een buiten douche bouwen. Als mensen het hier aan de kant willen maken voor als Marianne komt. Ze komt tussen half vier en kwart voor vier. Ze gaat een presentatie geven over beweegredenen om de partij voor de dieren te beginnen'', vertelt Benjamin. Hij is benieuwd hoe ze naar bepaalde dingen kijkt. Mochten de anderen nog dingen hebben ''geef het aan en jullie zijn ook vrij om dingen te vragen'', aldus Benjamin, maar er moeten niet teveel dezelfde vragen gesteld worden. ''Zijn er nog belangrijke dingen verder'', vraagt Ivan. Bjorn is er inmiddels toch bij en wil nog wel wat zeggen. Vandaag zijn ook de voorbereidingen voor de Live in de loods op 2 april. De mannen komen straks, de spullen zijn al geleverd. ''Twee piano's en een drumstel staan er. Dat betekent dat degenen die iets gaan doen, die gaan vandaag even naar de studio''. Als het zover is laat Bjorn het weten. Victoria, Gabriëlle en Benjamin moeten even kijken op welk tijdstip ze dat doen. Zij gaan spoken word doen. Rowena gaat gebed zonder end doen en misschien nog wat anders. Ramona gaat Claudia de Breij doen en Romano gaat samen met Cemal en Michael optreden als boyband. Ivan gaat ook nog een liedje zingen, Cees gaat drummen en Rowena en Ramona willen samen ook nog wat doen, maar dat wist Bjorn niet. De mensen kunnen elk moment arriveren denkt Bjorn.

Ramona heeft ook nog iets. 30 maart is haar theater voorstelling See us. Ze herhaalt het eventjes omdat de kaartverkoop nog niet zo goed gaat. Ze zou vandaag aan de promotie zitten, maar omdat er belangrijkere dingen zijn doet ze dat pas morgen. Ze wil hulp van mensen die wat van promotie af weten. Het lijkt haar toch wel tof als er vijftig mensen zijn, want ze gaat het voor vijftig mensen doen. Er volgt een streamlock :D. Na de streamlock laat Cees weten dat hij vanavond iets ingevuld moet hebben. Ook word er nog even gevraagd hoe de opstelling voor de academie moet. Als laatste meld Cemal dat hij een papier op tafel heeft gelegd dat ingevuld moet worden. ''Fotoshoot met je droom Utopiaan'' en wie daar aan mee willen doen. Vervolgens is om 12:53 het centraal weer afgelopen.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.