Het centraal van 31 maart 2016 ~ Utopia Gekte

3/31/2016

Het centraal van 31 maart 2016

Cemal wil dansles

Om kwart over elf zitten de bewoners er weer klaar voor. Tijd voor een centraal. Ramona bedankt de groep voor het meewerken aan de theater voorstelling See us. Ze vond het een groot succes en is super trots op wat ze in zo'n korte tijd hebben neergezet. Gert-Jan komt daarna aan het woord. Gister zijn ze bij elkaar gekomen voor een bakje koffie, maar vandaag niet. Ze zouden het vijf dagen uitproberen en ondanks dat er vandaag gesport is met Arjuna en dat Rowena jarig is is dat natuurlijk geen excuus om niet samen te komen. Dat wisten ze gisteren namelijk al. Hij hoopt dus dat ze morgen weer wel bij elkaar kunnen komen. Gina begint vervolgens over de badkamer. Ze vind overal haartjes. Ze vind het prima dat de mannen zich scheren, maar ruim het dan ook op. De bewoners spreken af dat iedereen zijn eigen troep achter zijn kont opruimt. Ze moeten er samen voor zorgen dat de badkamer leefbaar blijft. ''Als we samenwerken moet het lukken'', is Rowena van mening. Gert-Jan gooide vanochtend een pan op de grond, maar niet omdat hij boos was. Het ging per ongeluk, maar hij vond het eigenlijk ook wel een mooi statement. Hij heeft de afgelopen week drie keer afgewassen zonder dat iemand hem daarbij kwam helpen. Gisteren had ook weer niemand afgewassen en vanochtend stonden alle pannen dus nog op het aanrecht. Hij heeft alle dagen gewerkt en tussendoor veel gemaild voor Cartopia. Het frustreert hem dat hij 's ochtends dan nog een stapel ongewassen pannen ziet staan. Is er dan niemand die dat even heeft kunnen doen. ''Ik probeer dit ze al maanden wijs te maken'', reageert Cees. Rob stelt voor om het schoonmaakrooster weer in te voeren. Ze besluiten te stemmen en meer dan de helft van de groep is het ermee eens. Het schoonmaakrooster komt dus weer terug. Als je niet op het rooster staat betekent dat niet dat je niks hoeft te doen. ''Ruim gewoon je eigen bord en beker op'', aldus Bjorn.

Cemal vind dat ze meer met entertainment kunnen doen op evenementen. Meer beleving. Hij vraagt wie er in het entertainment team willen. We zien onder andere Rowena en Gert-Jan hun hand opsteken. Dominique vertelt dat ze er zit met een doel. Dat is de buitenwereld bekend maken met de consequenties van pesten. 17 april is voor haar een belangrijke dag. Dan wil ze een theatervoorstelling plaats laten vinden. Gister waren een aantal acteurs daarvan ook aanwezig bij See us. Binnenkort heeft Dominique een afspraak met Patricia en Jordy. Die zitten allebei bij Stop pesten nu en gaan helpen de dag goed in te delen. Dominique vind het ontzettend spannend. Ze vind het nu al ontzettend spannend en heeft er hulp bij nodig. Gert-Jan is ook jaren gepest en wil haar helpen als dat kan. ''Sowieso als er iemand is die die avond wil delen dan vind ik dat alleen maar mooi'', reageert Dominique. Vanaf vier april komen in totaal zes keer de acteurs repeteren. Ze heeft de inzet van de hele groep nodig. Een deel van de opbrengst van de kaartjes gaat naar een goed doel. Dominique vraagt zich af hoe ze hier een promo voor maakt. Je kan met dit onderwerp niet echt een hele blije promo maken. Ramona vind het belangrijk dat het vandaag op de webshop komt te staan. Dominique wil weten wie haar wil helpen met het filmpje. Romy steekt haar hand op en Ramona wil ook altijd wel helpen. Gina is van mening dat ze echt teveel evenementen hebben. Volgende week zaterdag hebben ze ook weer een groot evenement. De trouwerij. En live in de loods komt er ook al aan. Alles word ondergesneeuwd en wat gaan ze er aan doen. Ze kunnen niet in vier dagen verwachten dat de kaartverkoop gaat stijgen. Ramona gaat een planning maken welk evenement wanneer komt en wanneer ze het moeten promoten. Gina wil zich focussen op de trouwerij. Daar worden trouwjurken en dergelijke voor geregeld en de kaartverkoop is om te huilen. ''Hoe gaan we de bruiloft doen. Laten we dat pesten dan nog even daarna. Als dit een blamage word...''.

Gert-Jan benadrukt dat ze zaterdag al Live in de loods hebben. Daar hebben ze nog maar twee dagen voor dus hij wil zich eerst focussen op Live in de loods omdat ze daar ook nog mee achterlopen. Ze moeten nog kaartjes verkopen om uit de kosten te komen. ''We zijn nu break even'', laat Bjorn weten. Na Live in de loods hebben ze nog een week voor de bruiloft en na negen april hebben ze nog acht dagen de tijd om zich te focussen op het pest evenement. ''Op een gegeven moment is het teveel'', laat Bjorn weten. ''Buiten heb je ook ruimschoots van tevoren'', reageert Gina. ''Dat zijn wel dingen die hier anders lopen dan buiten'', benadrukt Bjorn. Rob laat weten dat ze morgen om twee uur een BV meeting hebben en Cemal oppert dat iedereen die een act voor Live in de loods heeft vandaag gewoon moet gaan oefenen. ''Dit is al gezegd'', moppert Cees. Gisteren was voor Victoria een mooi voorbeeld. Een mooi gesprek en dan uiteindelijk maar vier mensen die het doen. Ze hoopt dat ze de roosters serieus nemen want dan is er eindelijk een structuur. Ze willen verder. ''Laten we dan nu die knoop ook doorhakken. Het is elke keer herhaling over herhaling. Dodelijk vermoeiend. Als je je er niet aan houd spreken we je er op aan'', aldus Victoria. Bronno geeft complimenten over de voorstelling en dat ze daarna allemaal gelijk gingen opruimen. Het kan dus wel. Samen staan ze sterk. Zaterdag hebben ze een muziek evenement. Bronno heeft ook een muziek evenement georganiseerd. Misschien kunnen ze zaterdag flyers meegeven voor dat andere evenement.

Rowena wil ook graag nog een releaseparty organiseren voor de buitenwereld wat betreft haar single Gebed zonder end. Ze twijfelt of ze het door moet laten gaan. Het heeft geen nut als er zoveel evenementen na elkaar gepland staan. De fysieke cd is te verkrijgen, maar de releaseparty zal een start zijn voor de digitale versie. Dan weten mensen ook dat ze hem digitaal kunnen aanschaffen. Eightball had dat ook gevraagd omdat Rowena niet aanwezig kan zijn bij radiostations. Iemand oppert dat Rowena het misschien kan combineren met de bruiloft. Dan hebben ze één evenement, maar volgens Rowena valt het dan een beetje in het niet. Ze zou de releaseparty willen plannen op 14 april. Ook wil ze nog een videoclip maken. Ramona zegt ook nog een promo te willen maken voor de bruiloft. Ook gaat ze vandaag de toneeltekst schrijven door Dominique. Ze moeten inspelen op de dagen die komen gaan. Rowena wil in mei ''bevrijdingspop'' organiseren met bandjes die zich kunnen laten zien. ''We hebben al een groot evenement in mei. Cartopia'', laten Cees en Gert-Jan weten. Bjorn benadrukt dat ze één keer in het kwartaal een heel groot evenement mogen hebben. Gert-Jan laat weten dat het kan dat hij vaak achter de computer te vinden is omdat hij nog veel moet doen. ''Ik ook straks. Dus dan zijn er twee bezet'', laat Cees weten. ''Jullie weten dat ik een grote passie heb voor dansen. Ik vind het geweldig. Kan me inleven. Ik wil vragen of ik danslessen mag volgen'', aldus Cemal. In oktober wil hij iets organiseren. Hij wil iets classy's neerzetten met een mooie choreografie. Daar moet hij naar toe werken en daar heeft hij dansles voor nodig. Ramona zou er nog even mee wachten, maar Cemal wil sowieso beginnen met dansles. Dat is zijn passie. Cees laat weten dat hij met een plan moet komen.

Victoria gaat een planning maken voor missie en visie. Ze gaat naar de mensen toe die ze nog niet heeft gesproken en gaat het samen met Ramona doen, die kan dan ook mee luisteren. Dus de mensen die nog niet met Victoria hebben gesproken weten dat ze Victoria kunnen verwachten. ''Cees heeft kunnen regelen dat we graszoden krijgen'', laat Rob weten. Maar daar moeten ze nog wel even groen licht voor krijgen. Iedereen lijkt voor te zijn. Bas vraagt wie er willen helpen met schoonmaken in de badkamer en hij laat weten een opening van Baas Beach te willen eind mei. Om kwart over twaalf is het centraal weer afgelopen. ''Mi gado mi jezus'', sluit Ramona af.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.