Het centraal van 29 maart 2016: Bronno doet een oproep ~ Utopia Gekte

3/29/2016

Het centraal van 29 maart 2016: Bronno doet een oproep

19 april de stemming

Om tien over twaalf zitten de bewoners centraal. Victoria opent het centraal door te laten weten dat ze 30 april een Koningsmarkt organiseren. Victoria wil dat alle inwoners leuke dingen bedenken. Bas oppert het idee van een stukje vrijmarkt. De groep vind dat een leuk idee. Met traditionele spelletjes'', vult Cees aan. Ook word er nog even geklaagd over Dominique dat ze steeds foetsie is met foto's maken op de markt. Voortaan gaan twee mensen foto's maken op de markt. Cees begint vervolgens over de financiën. Een langdradig onduidelijk verhaal weer. Het enige duidelijke wat we er uit kunnen halen is dat ze vaste kosten hebben van ongeveer 6500 euro en dat ze rekening houdend met de reserve nog zo'n 2500 euro over hebben als Cees alle kosten er dus alvast vanaf getrokken heeft. Bjorn laat weten dat morgen de voorstelling See us is en zaterdag twee april hebben ze een serieus evenement waar geld mee te verdienen is. Ze zijn al aan het snoepen van hun reserve dus ze kunnen hun slag slaan tijdens de Live in de Loods. Bjorn's streven is om 200 kaarten te verkopen. Dan moeten ze er nog zo'n 85 verkopen om dat aantal te halen. Als er mensen zijn met leuke ideeën hoort hij het graag dan kunnen ze er net als dat ze met de markt gedaan hebben nog even hard aan trekken. Rowena gaat tijdens Live in de loods haar single ''Gebed zonder end'' doen. De Utopiaanse backstreet boys treden op. Rowena en Bjorn zullen samen iets zingen. Ramona gaat wat zingen. Cees gaat drummen enzovoort enzovoort. Ook komt dan natuurlijk de pianoshow. Er komt een lichtshow. Alles er op en eraan. Dat is 2 april en toegang kost maar een tientje benadrukt Bjorn.

Ramona vertelt nog even verder. Morgen op 30 maart gaat See us spelen. Ze is zenuwachtig maar heeft er alle vertrouwen in. Ze hebben wel nog echt iets te doen. Het theater opbouwen. De balletvloer moet neergelegd worden. De boxen moeten op zijn plek. Alles gaat nu al zo staan zoals ze het morgen gaan doen. Het doek moet ook nog opgehangen worden. Wim komt daarvoor langs. Dat is dan het eerste wat gedaan moet worden. De coulissen komen tussen drie en vijf. Ramona heeft er superveel zin in en Cees gaat toch ook wat presenteren. Ramona heeft hulp nodig bij het opbouwen en daarna gaan ze repeteren. Vanavond is de doorloop met alles er op en eraan. Morgen moet alles klaar zijn. Ze moeten hun kostuum ook alvast regelen. Een zwarte broek met zwart t-shirt en de uitvergrotingskleding moet in zoveel mogelijk kleur. Rowena wil Ramona haar complimenten geven. Het theater wat ze doet is ''the bom''. Cemal heeft het idee om een mannen en vrouwen douche te maken. Dan zijn de mannen en vrouwen verantwoordelijk voor hun eigen douche. Cemal vind namelijk veel haren en tampon papiertjes. ''Bloed'', vult Cees aan. Gina's trots is de kapsalon, althans dat was het. Nu is het een bouwval en ze word er dood ongelukkig van. Donderdag heeft ze haar eerste klantje en het is al een keer verzet. Het zou nu spik en span zijn. Wat moet ze nu doen. Het weer verzetten? Ze besluiten volgende week te kijken hoe ze de kapsalon onder handen gaan nemen. Bas laat weten dat als het goed is vandaag ook het bad word gedaan, dus misschien hebben ze na woensdag geen puinhoop meer nodig. Gina benadrukt dat 19 april de stemming is. Dan moeten er ook gipsplaten zijn om de stem bordjes op te hangen. Het moet dus snel gebeuren.

Rowena laat weten dat Gebundelde krachten op de webshop te verkrijgen is, net zoals haar single Gebed zonder end. Veel mensen hebben de CD al gekocht op de markt en vanaf zondag is het dus ook op de webshop te verkrijgen. Rowena wil vragen ''Als je kijkt en hem wil hebben surf naar de webshop en koop hem! Eén euro gaat naar het goede doel. Stichting vrienden van de hoop. Die stichting zet zich in tegen verslavingsproblematiek''. Rowena vertelt dat er nog veel aan zit te komen. Een releaseparty, een remix en ze is bezig met een videoclip. ''Laat het leven''. Oja ze gaat haar single ook doen tijdens See us en Live in de loods. Gert-Jan laat weten dat hij ''The knight rider'' auto tijdens Cartopia waarschijnlijk in Utopia krijgt. Dat vind hij leuk. Vorige week heeft hij iets aangedragen en hij wil dat niet links laten liggen. Een momentje om samen koffie te drinken. Hij weet dat hij het niet kan doordrukken, maar wellicht kunnen ze het gewoon een dag of vijf proberen. Dat ze om kwart voor tien tot tien uur 's ochtends even met elkaar gaan zitten. Dan kunnen ze kijken of iemand hulp nodig heeft. Bespreken waar ze mee bezig zijn enzovoort. Rowena vind het een leuk plan. ''Handen omhoog als je voor bent'', word er geroepen. Wij krijgen het niet in beeld, maar aan de reacties te horen gaan er veel handen omhoog. Ze besluiten om het vanaf morgen om tien uur al te gaan proberen.

Rowena laat weten dat ze 9 april een wedding party hebben. Door alle drukte hebben ze daar geen prio van gemaakt, maar Rowena en Gabriëlle hebben nog maar twee weken. Het is een belangrijk statement. ''Liefde is van iedereen''. Victoria gaat de twee dames trouwen. Gina is de wedding planner en kaarten zijn nog steeds te verkrijgen. Het begint om twee uur, half drie begint de ceremonie en om een uur of drie zijn ze dan klaar met trouwen. Dan snijden ze de taart aan en is er een feest. Dominique en Gina zullen de taart maken. Bronno wil nog even een momentje voor zichzelf pakken. Bronno mist natuurlijk een been en heeft schoenmaat 45,5. Omdat hij maar één been heeft heeft hij ook altijd maar één schoen nodig. Hij doet een oproep aan kijkers die ook maar één been hebben en die dus ook maar één schoen gebruiken en de andere schoen dus weggooien. Hij wil een oproep doen naar Nederland voor mensen die een schoen over hebben en mensen die hetzelfde hebben zodat hij zijn schoen ook door kan sturen. Hij heeft alleen linkerschoenen nodig en kan zijn rechter dan dus weg doen aan iemand anders die alleen een rechterschoen nodig heeft. Mailen hiervoor kan naar inwoners@talpa.tv Bronno gaat vragen of zijn visite op zolder wil gaan zoeken. Dan nemen ze zijn prothese mee. Er zal dan wel ook een prothese maker moeten komen om zijn prothese aan te passen. Dan gaat hij in Utopia proberen te revalideren en gaan ze hem zien pijn leiden en afzien. Dan kan hij op den duur misschien wel hand in hand lopen met Bas omdat hij dan geen krukken meer nodig heeft of met Sascha wandelen zonder kar nodig te hebben. Er klinkt een applaus voor hem.

''Ik ben jarig. Ik wil iedereen bedanken voor de post'', laat Benjamin weten. Hij gaat straks douchen en wil de buiten douche op gaan ruimen. Die douche gaat dus plat. Bas laat weten dat er morgen iemand langs komt voor de vijver en Gabriëlle vertelt dat haar Jekemenie sweaters op de webshop in de uitverkoop zijn. Bjorn benadrukt dat er vanavond om acht uur een gast komt. Supergezellig vind Bjorn het. ''Super kicken''. Wie er komt wil hij nog niet vertellen. Na afloop hebben ze een feestje voor Benjamin's verjaardag. Kwart voor acht moeten alle bewoners klaar zijn. Rowena vertelt dat er vandaag ook koeienvoer geleverd word en dat ze dan hulp nodig heeft met uitladen. Om tien voor één is het centraal weer afgelopen.2 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.