Het centraal van 22 maart 2016 ~ Utopia Gekte

3/22/2016

Het centraal van 22 maart 2016

Een tweede Utopia motor tour

Om kwart voor één zitten de bewoners eindelijk klaar om centraal te gaan. Victoria laat weten dat de actie van gisteren zijn vruchten heeft afgeworpen. De kaartverkoop staat inmiddels op 35,6%. ''Blijf vooral door gaan''. Cees heeft vanochtend de tussenstand van ''de presenteer battle'' bekeken. Hij stond toen op 49%. Gert-Jan stond tweede en Bjorn derde en ze stonden bijna gelijk volgens Cees. Inmiddels is de stand weer veranderd. Rowena begint ook over de markt. Ze wil zoveel mogelijk mensen op het terrein krijgen, dus misschien kunnen ze toch nog nadenken erover dat mensen die een kaartje kopen een extra iemand mee mogen nemen. Ramona heeft nog een actie. Het paas eieren zoek spel. Het is leuk als Bjorn, Cees en Gert-Jan dat presenteren denkt ze. Op de markt word het spel gespeeld, maar Ramona wil hem nu ook nog gaan doen. Op de markt zijn er leuke prijzen aan verbonden, maar nu ook. Degene die het gele ei vind krijgt een heerlijk diner van Ramona en Gabriëlle op vrijdag avond. De tweede plek krijgt een ontbijt op bed vrijdag ochtend en degene die het derde ei vind krijgt een haar was beurt van Dominique. Ramona wil dat vandaag nog doen. Met zijn allen. Het lijkt haar leuk als de heren dat dan presenteren. Voor de mensen van buitenaf word de derde prijs in ieder geval een patatje uit Le Luifel. Benjamin stelt vervolgens voor dat dit de laatste keer is dat ze persoonlijke ansichtkaarten verkopen. Het loopt voor geen meter. Mensen die ze nog willen kunnen ze op deze markt komen kopen.

Cees vertelt vervolgens over de financiën. ''Het zal jullie niet verbazen als we weer wat naar beneden zijn gegaan qua liquiditeit''. Cees praat onduidelijk en snel waardoor we niet alles goed mee kunnen krijgen. Hij noemt op wat ze in kas hebben, wat ze aan crediteuren hebben. Dat ze aan vaste kosten nog een portie van 104 euro hebben, maar dat moet iets meer zijn. Om en nabij de 250 euro hebben ze deze week te besteden. Als ze de reserve op 10.000 houden staan ze op een liquiditeit van ''min vier''. Als ze kijken naar puur geld dan hebben ze nog 6000 euro over. Cees vertelt vervolgens welke rekeningen er nog open staan. Giga print, rekeningen voor gereedschap en easy drink onder andere. Ramona is van mening dat ze donderdag echt een brainstormsessie moeten gaan doen. ''We moeten echt geld gaan verdienen''. Cemal wil een statement maken en is van mening dat ze als bedrijf niet afhankelijk kunnen zijn van één evenement. Er volgt een onduidelijke discussie en een streamlock. Victoria laat weten dat de badkamer er nu tussen is gekomen, maar het belang van missie, waar gaan ze naar toe. Na de markt maakt ze het in één week af. Het loopt te lang en er komt elke keer wat tussen. Het is dan het enigste waar ze dan mee bezig gaat. Ze zijn stuurloos, dit is belangrijk. Er is behoefte aan volgens Victoria. Alles waarvoor ze samenwerken loopt goed volgens Rob, maar volgens Rowena is het ook niet fout om een persoonlijk doel te hebben. ''Mijn persoonlijke doel brengt straks ook geld in het laatje''. Cemal is van mening dat ze gewoon altijd achter elkaar moeten staan want als je de krachten samen bundelt kan je op ideeën komen waardoor dingen beter in de groep passen.

Bjorn begint over de evenementen. Een van de aankomende evenementen is See Us. ''Yay'', gilt Ramona. Maar ze moeten de markt van 26 maart even voorop stellen. Daarna komt See Us, de theater voorstelling. Daarvoor zijn nu 26 kaartjes verkocht en er zijn dus nog 14 kaartjes te koop. Daarna is Live in de loods met de piano show. Ook daar zijn nog kaartjes voor te krijgen. Na de markt moeten ze daar met zijn allen flink aan gaan trekken. Iedereen moet dan zijn optreden gaan oefenen. Rowena laat weten dat vanavond de releaseparty is voor haar single Gebed zonder end. Dat is vanavond om 8 uur voor de Utopianen. Het word een klein spektakel met een uurtje muziek. ''Ontspannen, je kent het wel. Ik heb er veel zin in. Het word waarschijnlijk in de loods om bepaalde redenen. Jullie snappen hem''. De eerste drukkingen van de cd'tjes zijn er al. De eerste honderd zijn al klaar. Ze zullen voor het eerst te verkrijgen zijn op de markt zaterdag 26 maart. ''Dus wees erbij''. Ze krijgen er een handtekening bij en één euro van de fysieke cd gaat naar de stichting ''vrienden van de hoop''. De cd kost 7,50 oftewel vijf muntjes. Hij is met handenarbeid gemaakt. De eerste twintig cd's zijn exclusief met een gouden plaatje. Ook heeft ze het nieuws gehoord van Brussel. ''Het kan allemaal erger dan we hier meemaken dus geniet van je dag. Hou van elkaar, heb lief. Denk om elkaar en laat je hart spreken. We hebben heel veel liefde nodig op de wereld'', aldus Rowena. ''En hou vertrouwen in de mensheid'', laat Benjamin weten. ''Laat je niet bang maken'', vult Victoria aan.

Ramona heeft een tijdje geleden de merchandise shop op zich genomen. Dat vind ze top om te doen. Dus na de brainstormsessie wil ze kijken wat de volgende stappen kunnen zijn, Daar wil ze nog geen investering voor aanvragen, maar eerst kijken wat er nog meer kan. En om transparant te zijn. Ramona houd van make-up en is daar nog niet professioneel in. Toen Milou er was heeft Ramona gevraagd of ze haar kan opleiden. Ze hebben toen op en neer gemaild en voor een relatief laag bedrag wil ze Ramona vijf volle dagen les geven en een start pakket aanbieden. Dan kunnen ze vervolgens samen fotoshoots uitzetten en dingen met Utopianen doen. Ze heeft een investering aangevraagd bij Victoria en Rob en die is goedgekeurd. Ze kan daar dus mee aan de slag gaan. Vanochtend was ze boos, maar je moet agressie niet met agressie bestrijden en dat heeft ze wel gedaan. Ze verloor hoop en vroeg zich af of ze nog wel kinderen kan krijgen in deze wereld met al die aanslagen. Maar ze voelt zich fijn bij haar medebewoners en wil samen genieten. Cees laat weten dat de laatste keer de boodschappen zomaar van tafel gehaald werden en dat hij toen achter iedereen aan moest voor geld. Dat wil hij niet meer hebben. ''Jullie kunnen naar me toe komen om af te rekenen''. Openstaande posten vind hij vervelend. Dan raakt hij zijn overzicht kwijt en moet hij er achteraan. Dat wil hij dus anders doen. Ook de computer blijft een ding. Als hij bezig is en even weg is ''Bam, zit iemand anders er achter'' terwijl er dingen open staan. Die worden dan gewoon weg geklikt. ''Als Cees achter de PC zit geen dingen weg klikken. Ga achter de andere computer'', vult Victoria aan. En Rob benadrukt dat als je wel klaar bent je je tabbladen ook echt weg moet klikken. Er staan er soms wel 25 open.

Bjorn laat weten dat ze vorig jaar paas eieren zoeken hebben georganiseerd voor kinderen, los van de markt. Dat was heel leuk en er was veel animo voor. Dit is alleen voor de doelgroep kinderen dus daar kunnen ze naar kijken. Het moet dan wel snel gebeuren want kinderen moeten zich twee weken van tevoren aanmelden. Vorig jaar hebben ze ook een Utopia motor tour gedaan. Dat was een zeer geslaagd evenement. Waarom zouden ze daar geen tweede editie van maken. Bjorn heeft een gesprek met die mensen gehad en wil het groter en uitgebreider doen met live muziek en meer motoren. Hij heeft er een begroting van gemaakt en is zo vrij geweest om het meteen op de webshop te zetten. Het is niet voor bezoekers, maar heb je een motor dan kan je daar naar toe komen. Met zijn tweeën maximaal. Er is dan een barbecue en het kost 15 euro. Dan krijg je een luxe barbecue met lekker vlees. live muziek en twee consumptie muntjes. Een goeie en leuke samenwerking denkt Bjorn. Gina komt vervolgens aan het woord. De dames die er net waren waren er vanwege extensions. Die zet Gina namelijk nog steeds. Deze maand gaat ze ook Ramona's haren doen om te laten zien wat ze kan. Volgende maand heeft ze haar eerste klant. Ook heeft ze een spray tan cursus gevolgd. Ze kan de Utopianen behandelen voor een klein bedrag en voor mensen thuis kost het 17,50. Gina wil het op de webshop gaan zetten. Ze is met Gabriëlle bezig geweest vanwege hun zelfgemaakte vesten. Ze heeft er een mail uitgestuurd om te kijken wat de offerte prijs is. Ze hebben het idee helemaal uitgewerkt. Het heet Roseless(?). Ze zijn er mee bezig, maar komen er later nog op terug.

Gabriëlle laat weten dat het boekje gebundelde krachten op 17 maart is uitgekomen. Ze hebben nog weinig boekjes over voor de markt dus willen weer nieuwe bestellen. Bas is nog altijd druk bezig met de badkamer. Hij vind het centraal lang duren en wil eigenlijk weer aan de bak. Voor de vijver moet het een en ander ingekocht worden om de boel weer helder te maken. Benjamin stelt voor dat mensen die koken voortaan niet meer hoeven af te wassen. ''Als je kookt kan je je eigen pannen afwassen'', is Ramona van mening, maar niet de rest van de bende. Volgens Gina is er nog steeds de afspraak dat je je eigen bord af moet wassen. ''Ja, zooo'', reageert Cees. Bjorn vertelt dat er spiegeltjes zijn aangeschaft op verzoek van Dominique. Zelfreflectie spiegels. Die spiegels zullen ze krijgen en de opbrengst gaat naar de foundation. Ze gaan twee euro kosten. Op de markt zullen ze al verkrijgbaar zijn. Gert-Jan heeft zijn eerste evenement mee gemaakt en vond het heel gezellig. Hij houd wel van een feestje. Ze hadden personeel staan en hadden niet allemaal wat te doen. Als er iemand beschikbaar is vind hij het leuk om voor bij de deur te staan. Dat is leuk als er capaciteit voor is. Zodat ze mensen bij aankomst ontvangen en na afloop ook bedanken. Ook sleept hij nog weleens met dingen rond. Misschien zouden ze een pomp karretje kunnen aanschaffen om dingen beter te kunnen verplaatsen. Benjamin benadrukt dat ze een top apres ski feest hebben gehad. Ze kunnen daardoor 1000 euro over maken naar de Jasper Valentijn foundation. Er klinkt een applaus. Benjamin gaat de persoon die de eet wedstrijd heeft gewonnen nogmaals proberen te bellen. Die neemt telkens niet op. Na de markt heeft hij een afspraak met mensen uit Kerkrade om misschien wederom een benefiet avond te organiseren.

Cemal doet de bewoners de groetjes van zijn vrienden, familie, de collega's van zijn moeder en zijn moeder zelf. Ook wil hij sterkte uitdelen aan de nabestaanden van de slachtoffers van de terroristische aanslag in Brussel. Nabestaanden, vrienden en kennissen wil hij veel sterkte toe wensen. Hij hoopt dat ze hun visie ''alleen maar liefde'' kunnen verspreiden. Daar zullen ze ook even bij stil staan tijdens de releaseparty van Rowena. ''Jullie zijn leuk'', aldus Cemal. Victoria vind dat ze ook nog altijd een evaluatie van evenementen moeten doen. Ze was zwaar beledigd aan het eind van de avond. Ze zou met vier man achter de bar staan. ''Zie je dat iemand hulp nodig heeft kom dan niet de laatste vijf minuten en kom niet alleen voor een eigen drankje achter de bar en dan weer pleite''. Ze heeft grotendeels de bar alleen gedraaid en tussendoor ook nog kots geruimd. Ze wil meer saamhorigheid in samenwerken. Eén ding verbaasd Bronno. Hij zag haar twee keer alleen staan en ze zouden met zijn drieën staan. Bronno heeft toen gevraagd of ze hulp nodig had en ze antwoordde. ''Nee, het gaat lekker zo''. Victoria verdedigt zichzelf door te zeggen dat dat op die momenten zo was. Rowena gaat zo op de computer om haar cd's af te maken. Rob laat weten dat Jan Neele vier april langs komt. Hij wil een team samenstellen. Er moet nog van alles gebeuren. De kas moet leeg voor die tijd en de gym willen ze verplaatsen zodat daar de kippen in kunnen die nu in de kas zitten. Gina benadrukt dat haar kapsalon ook prioriteit heeft. Ook wil ze dat de kapsalon een wand krijgt zodat hij afgesloten kan worden. Ramona laat nog even weten wat er vaak spullen weg zijn uit de stal. ''Als je wat pakt leg het terug. Dan kunnen wij onze werkzaamheden doen bij de koeien''. Vervolgens is om tien over twee het centraal weer afgelopen.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.