Het centraal van 14 maart 2016 ~ Utopia Gekte

3/14/2016

Het centraal van 14 maart 2016

Ivan draagt taken over

Om tien over twaalf zitten de bewoners centraal. Cees laat weten dat één van zijn dochters vandaag 31 jaar is geworden en dan moet er natuurlijk een verjaardagsliedje gezongen worden. Zo gezegd zo gedaan. Ivan laat vervolgens weten dat hij het centraal kort wil houden. Ook moet het centraal de volgende keer gewoon om elf uur zoals de afspraak is. Cees vertelt natuurlijk weer over de financiën. De kroegavond was gezellig, maar heeft ook iets opgeleverd. Zo'n 1000 euro. Ze staan wel nog zo'n 4500 euro ''in de min''. Het live in de loods concert wat er nog aan zit te komen en andere evenementen moeten er voor zorgen dat ze weer in de plus komen te staan. Ze moeten dus nog even opletten met uitgaven. Benjamin wil weten wat de prijsopgave van het zwembad is. Cemal heeft zojuist een afspraak gehad met iemand en diegene gaat zijn best doen om alles zo goedkoop mogelijk te leveren. Benjamin vind het zwembad in ieder geval geen prioriteit. En dan de markt. Volgens Rob gaat het weer een super toffe markt worden. Qua kaartverkoop zitten ze op 12,6 %. Ze moeten er dus weer keihard aan gaan trekken. Victoria zal vandaag een afspraak hebben met iemand die kunst maakt van glas. Cemal vraagt zich af of er ook aan de kinderen gedacht word. Daar gaan ze nog even voor zitten. Ook willen ze een ideeën bus neerzetten tijdens de markt zodat mensen zelf kunnen aangeven wat voor merchandise er moet komen. Rob wil de merchandise vooral anders aan gaan pakken. Minder producten en leuke kleine souvenirs.

Rowena is natuurlijk druk bezig met haar single die uit gaat komen. Ze heeft gister een mail ontvangen dat haar single op de radio zal gaan komen. Ook gaat ze een telefonisch interview doen. komt er een releaseparty en een videoclip en de cd zal deze week nog te verkrijgen zijn. Ook is er nog wat frustratie rondom de schoonmaak. ''Ruin gewoon je shit op'', laat Benjamin weten. Hij wil niet elke keer de keuken zelf schoon moeten maken. Hij wil graag weten wie hij kan aanspreken op het schoonhouden van de keuken. ''Het is niet alleen helpen. het is ook initiatief tonen''. Gabriëlle ziet niet heel veel, maar vind het fijn dat Rob de verantwoordelijkheid op zich neemt. Ook Victoria is het er mee eens. ''Ruim je shit op. Kap ermee. Je bent toch geen kind, het is niet zo moeilijk. Je draait je om en het is weer een bende''. Ook is er iemand die telkens op fruit tekent. Rob wil dat diegene daarmee op houd. Je kan het daardoor niet meer eten volgen hem.

Bjorn laat weten dat ze in Utopia altijd van de officiële dingen zijn. Hij wil Benjamin en Victoria dus naar voren hebben. Bij een overdracht hoort een officiële overdracht. Bjorn heeft er dus bubbels bij. Bjorn vertelt eerst nog een verhaal over hoe hij de webshop ooit is gaan doen en dan vertelt hij dat nu Benjamin en Victoria de webshop gaan runnen. ''Ze doen het fantastisch'', aldus Bjorn. Ivan staat vervolgens op om dan ook maar wat officiële overdrachten te doen. De akker wil hij overdragen aan Rob en die betrekt dan ... erbij. 4 april komt Jan Nede(?) langs. Die is al eens eerder langs geweest en heeft toen dingen geplant. Hij komt controleren en een speedcursus geven hoe ze dingen in de akker moeten zaaien en verpotten. Rob en Benjamin krijgen daar de leiding over van Ivan. Daarna moeten ze het enkel bijhouden. Ivan vind Bronno een goede om de kas op zich te nemen. De kas gaat waarschijnlijk leeg. Bas gaat zijn kippen namelijk bij elkaar doen volgens Ivan. Bronno zou alvast aan de slag kunnen met het deel van de kas wat al leeg is. Het stukje van het terrein waar ze stenen weg hebben gehaald moeten ze twee weken laten rusten. Daar zijn kalk korrels in gestrooid. Ook bij de akker moeten ze kalk korrels strooien en dan meteen compost er overheen. Dat ook twee weken laten rusten en dan mest korrels er in strooien. Voor de pui liggen er twee ronde stengels. Die beginnen nu te ''ontkoppen''. Je kan die nu nog niet ophangen. Het zijn klimop planten en je moet ze vast maken naar boven, legt Ivan uit. En dan de badkamer. Degene met de meeste bouw ervaring en die niet bang is om zijn handen vies te maken is Bas volgens Ivan. Ivan wil Bas daar dus de leiding over geven. Wel heeft hij nog steeds hulp nodig. Het is dus de bedoeling dat iedereen hem daar in ondersteunt. ''Als hij iets doet doet hij het goed en stopt hij niet voor het klaar is. Ik wil dat aan Bas overdragen''. Bas gaat akkoord. Hij wil er wel een glaasje champagne bij. ''De Baskamer'', grapt hij. Rob laat weten dat er nog wel een bouw team is en dat lijkt Bjorn duidelijk. ''Trek er aan alsjeblieft. Strakke planning. Ook leveranciers die je niet kunnen helpen als je niet op schema loopt''. Vandaag gaat er niks gebeuren. Het cement moet twee dagen uitharden. Morgen gaan ze beginnen met lijntjes uitzetten waar de wanden komen en dan zetten ze de wanden neer.

De koeien, daar zijn Rowena en Ramona mee aan de slag. Het lijkt Ivan verstandig en goed als er overal iemand is die er de volle verantwoording over neemt. Rowena is daar een goeie voor vind Ivan. ''Half acht is half acht. Is er een feestje dan ga je nog steeds naar de koeien'', laat Ivan weten. Rowena vraagt of eerder ook kan. ''Nee, ze zijn eenkennig. Op ritme. Wil je het eerder gaan doen, maak dat dan je vaste tijd''. En dan hebben ze nog ''In design''. Ivan is er van overtuigd dat er nog veel boekjes uit zullen komen. Vandaag aan het einde van de dag wil Ivan met Benjamin en Victoria gaan zitten om ''In design'' te laten zien. En dan het bonus geld wat hij nog over heeft. ''Yes'', reageert Cees. Er zit nog 2500 euro cash in de envelop. 870 euro daarvan gaat naar Cees. Die moet nog twee facturen betalen. Houtsnippers en compost. De bundel die is uitgebracht word ook bekostigd vanaf dat bonus geld zodat ze er geen gezeik mee hebben. Dan blijft er nog zo'n 1200 euro over. Dat wil Ivan overdragen aan Victoria en Rob. Zij houden er het beheer over.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.