Het centraal van 10 maart 2016. Bas krijgt op zijn kop. ~ Utopia Gekte

3/10/2016

Het centraal van 10 maart 2016. Bas krijgt op zijn kop.

Waar zijn de Utopianen mee bezig?

Victoria begint het centraal met de markt. Momenteel is 12% van de kaarten verkocht, dus we kunnen nog veel promotie verwachten. Er komt wel 'vet entertainment' volgens haar. Dus reden genoeg om een kaart te kopen. Tenzij je de kas van de bewoners niet wil spekken. Dan kan je misschien beter de ansichtkaarten voor de dieren kopen. Ramona wil op een creatieve manier de mensen laten zien wat ze allemaal in hun mars hebben. Dit door middel van een promotievideo voor de markt. Victoria verwacht volgende week minstens een verdubbeling van de kaartverkoop voor de markt. Rowena oppert om meerdere nummers van zichzelf te gaan zingen op de markt. Ook wil ze als straatmuzikant een hoedje neer leggen zodat mensen muntjes kunnen doneren, indien zij dit willen. Dat is voor de foundation. Ook Ramona heeft nog een idee. Ze zou tijdens de markt meteen een monoloog willen laten horen ter promotie van haar theater evenement.

Bjorn heeft iets te vertellen over 20 maart. Dan is er namelijk een DJ workshop. Er zijn die dag 3 tijden en voor de laatste tijd zijn er een aantal kaarten verkocht. Het loopt dus niet zo hard. Aanstaande zondag krijgen de bewoners zelf een workshop in de middag. Aanstaande zaterdag is er het bruincafé/KroegTopia. Morgen wil Bjorn een vergadering voor die avond. Er zijn momenteel 38 gasten die komen. Ook vertelt Bjorn dat er 19 maart een benefiet is waarvan de gehele kaartverkoop naar de Jasper Valentijn Foundation gaat. De 30e komt Spoken Word, maar daar komen ze later op terug. En ook een theater. 2 april is er weer een Live in de loods. Zonder Bas, want die is uit de boyband gestapt. Rowena gaat rappen, ook met Ramona. Bjorn gaat een eigen nummer zingen die geschreven is door Benjamin, Gabriëlle, Rowena en Victoria. Cees gaat een nummer van Michael Jackson doen. De rest willen ze nog even geheim houden.

Ivan vind dat er teveel evenementen achter elkaar plaatsvinden. Bjorn is het er in principe mee eens, maar maakt onderscheid tussen feestevenementen en andere soorten evenementen. Theater is wat Bjorn betreft geen evenement waar ze duizenden euro's mee gaan verdienen. ''Met alle respect'', zegt hij er bij. ''Als ik naar de webshop ga, als klant zijnde, denk ik joh...'', moppert Ivan. Volgens hem doen ze niks anders dan de klandizie verspreiden. ''Ik ben al in de war, ik zweer het. Je raakt je focus kwijt omdat je niet meer weet welke evenementen er allemaal zijn. Als er constant iets wordt geroepen, denk ik joh, wat gebeurt er allemaal? En ik woon hier, ik zit tussen jullie'', aldus Ivan. Bjorn blijft zichzelf verdedigen. Bronno wil ook even iets zeggen: ''Misschien moeten we niet elk evenement in elk centraal aankondigen. Dan is het wat minder vol''.

Iedereen is het met Bronno eens. Rob oppert ook om het centraal alleen voor zakelijke dingen te houden. En voor de rest kunnen ze een brainstormsessie houden voor ideeën en dergelijke. Zo wil hij het centraal inkorten want iedereen vind het altijd te lang duren. Iedereen is het er mee eens dat het centraal op de schop moet. En andere kleine dingen kunnen ze dan in een brainstormsessie doen wanneer daar belangstelling voor is.

Tijd voor Gina. Ze zit lekker in haar vel. Vorige week heeft ze haar kapsalon uitgebreid met een exclusief haarmerk. Ze gaat het extra promoten en mailtjes uitsturen. Ook heeft ze afgelopen zondag een barbiersworkshop gehad dus dit kan nu ook geboekt worden. Aanstaande zaterdag komt er een spray-tan waar ze modellen voor zoekt onder de bewoners. Er zijn al snel vrijwilligers voor. Ook heeft ze iets belangrijks waar ze mee zit. ''Volgens mij hebben we afgesproken, net als met evenementen, dat we iets niet teveel moeten doen. Omdat we de focus kwijtraken. Nu zie ik de kledinglijn, dat Ramona bijvoorbeeld gaat uitbreiden. Zie ik opeens ergens dat er 400 dollar is geïnvesteerd in nieuwe shirts. Als we niet meer transparant zijn dan ga ik ook niet meer transparant zijn. Ik gooi elke 10 euro in de groep'', aldus Gina. Bas is degene die hier schuldig aan is. Hij zegt een goedkopere site te hebben gevonden en wat dingetjes wilde kopen om te kijken hoe het loopt. ''Het zijn en blijven hoodies en je blijft uitbreiden. Je krijgt alleen maar meer en meer kleding. Waar gaan we naartoe? Dan kan ik ook zeggen ja ik heb akkoord voor de kapsalon en ik ga een hele muur met haar doen. Waarom niet? Ik wil weten waar ik zelf aan toe ben want de irritatie is vrij hoog'', aldus Gina. ''Omdat ik een paar shirts en hoodies heb gekocht'', vraagt Bas sarcastisch. En dat is onder andere de reden ja. Bjorn moet Gina wel gelijk geven. ''Ik probeerde gisteren 800 euro te besparen op de dixies, wat is gelukt, en jij geeft 500 euro uit aan kleding. Dat vind ik best veel en past niet in transparantie. Die 500 euro is betaald met Paypal en...'', er komt een streamlock.

Michael en Victoria vinden beide dat ze shirts moeten maken waar daadwerkelijk vraag naar is. En niet voor elk evenement steeds voor zichzelf allemaal shirts gaan maken. Volgens Michael wachten veel mensen op simpele shirts waar op staat 'I love Utopia'. Tijdens de hele discussie komt er nogmaals een streamlock wanneer Gina wegrent. Geen idee waarom. Na de streamlock zien we Gina weer terug wandelen. Misschien was haar batterij leeg. De discussie gaat nog altijd over de shirts. Michael legt uit dat in Amsterdam ook één soort merchandise het hardst lopen. Omdat er 'I love Amsterdam' op de shirts staat. Benjamin benadrukt nog even bij Bas dat dit niet de normale gang van zaken is. Ik vraag me ondertussen af waarom Bas wel geld van de BV kan 'stelen' voor zijn shirts, maar niet voor de zieke eend.

Door met het volgende. Michael heeft wat te koop staan op de webshop. Een poster en ansichtkaart. Ook komen de mensen van de Gay Pride en Euro Pride naar Utopia. Hij wil een lijstje met namen van bewoners die daar bij willen zijn. Het gaat volgens Michael om veel meer dan op een bootje staan en feesten. Er komen ook bekende sporters die uit de kast zijn gekomen om hun verhaal te doen. Verder... Zijn de bewoners 19 maart vrij, hebben de dames vanavond de hottub in bezit en gaan ze zondag spelletjes doen.

Ramona: ''Ik heb de afgelopen weken getwijfeld of dit wel de plek voor mij is. Het is hier binnen eigenlijk precies als buiten. Dat kunst inderdaad niks oplevert. Moet ik hier dan zijn om af te vallen? Om te feesten? Maar ik heb gezien dat het hier net zo is als buiten. Ik wil mensen laten weten dat kunst er echt moet zijn''. Rob geeft aan dat ze sommige dingen doen om keiharde cash te vinden, en andere dingen zoals kunst vanwege de creativiteit. Alle inwoners staan achter Ramona en geven aan dat iedereen ziet hoe goed ze is in theater. Ook al loopt de kaartverkoop voor theaterstukken niet, mensen thuis zien het toch wel.

Rowena vertelt over haar single die wordt uitgebracht. Ze moeten de singles zelf maken. Dus cd's inkopen en hoesjes drukken. Ze heeft al in haar hoofd hoe het hoesje er uit moet zien. Platenmaatschappij 8ball laat nog weten wat ze precies willen. Verder wil Ramona samen lunchen voor de saamhorigheid en daarna heeft ze nog een kleine verassing. ''Iets heel simpels, maar wel fijn''.

Victoria. Zij heeft elke maandag tussen 2 en 3 ingepland voor de webshop. Dan kunnen er nieuwe producten worden geplaatst of aangepast. Ze benadrukt dat de courant van Benjamin is. Ook heeft ze een brief liggen voor de nieuwsbrief. Als er dingen zijn die bewoners er in willen hebben kunnen ze dat vandaag nog aangeven. Zowel Cemal als Cees geven aan dat iedereen nog iets moet invullen op lijsten. En daarmee is het centraal afgelopen.
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.