Helft van de bewoners ligt nog in bed. ~ Utopia Gekte

3/04/2016

Helft van de bewoners ligt nog in bed.

Bronno aan het woord.

''Ik heb altijd discussie met bedrijven, die die scootmobielen leveren. Dat ze niet sterk genoeg zijn, ze moeten gewoon door gras kunnen rijden. En dan krijg je weerstand, dat gelul, dat ze daar niet voor zijn gemaakt. Wij gehandicapten leven alleen op het asfalt en voor de rest hebben we geen leven. Zoek het uit'', moppert Bronno. Hij heeft grootse plannen met scootmobielen en laat een beetje doorschemeren aan Rowena. Zij doet deze ochtend namelijk hard haar best om Bronno te motiveren. Ze heeft zelfs aangeboden om Bronno te helpen met het kijken naar de mogelijkheden. Bijvoorbeeld wat ze kunnen opzetten voor andere gehandicapten in een scootmobiel. Bronno wil er weinig over kwijt, maar hij heeft dus al een doel. Hij wil een 'off the road' organiseren in Utopia. Speciaal voor mensen in een scootmobiel. Door de bossen. Over een parcours. Ja wel, een soort stiletto race voor mensen in een scootmobiel. Met gevaar voor eigen leven. Sensationeel, dat dan weer wel. Maar ik zie het niet gebeuren. Het is niet rendabel. En waarom zouden ze het hele parcours speciaal gaan aanpassen voor die ene keer dat er enkele mensen in een scootmobiel overheen crossen? Volgens mij vergt dat nogal wat investeringen en aanpassingen om de veiligheid te garanderen. En zoals Bronno al zegt; Verzekeraars gaan geen scootmobiel vergoeden als er door zoiets eentje kapot gaat. Hoe denk jij over dit idee van Bronno?

Verder in Utopia... Vooralsnog krijgen we alleen een constant pratende Bronno in beeld. Op de andere stream mogen we namelijk zien hoe Benjamin nog in bed ligt te slapen en draaien. Ook Ramona is haar bed weer in gegaan na het verzorgen van de koeien. Het is inmiddels half 10 geweest en minstens de helft van de bewoners ligt nog in bed. Benjamin en Michael hebben hun ogen open. Ze hebben alleen nog geen zin om op te staan. Cees en Ivan zitten beide in stilte achter een computer. Niet veel later blijkt dat ze samen bezig zijn met de financiën.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.