Gina: ''Praat ik Chinees ofzo?'' ~ Utopia Gekte

3/01/2016

Gina: ''Praat ik Chinees ofzo?''

Sproeien over de wc.

Meteen na het centraal praten Bronno en Gina nog even na over Cees zijn punt. Cees klaagde namelijk over de tijd die hij heeft op de computer per dag. Momenteel is dit 3 uur en dat schijnt niet genoeg te zijn. Gina vroeg daarom of hij dan 4 uurtjes nodig heeft. Cees reageerde ontwijkend, Bjorn steunde Gina en wilde het ook wel weten, maar Cees voelde zich direct aangevallen. Hij kan en wil blijkbaar niet aangeven of 4 uur wel of niet genoeg is. En als hij aan de beurt is volgens het rooster gaan 'ze' volgens hem ook niet achter de computer vandaan. Rob was het ook een beetje zat en stelde op een gegeven moment dat Cees volwassen genoeg is. Volwassen genoeg om diegene er op te wijzen dat Cees op dat moment staat ingeroosterd. Enfin, een hele toestand om niks zoals wel vaker het geval is. Cees beëindigde het centraal geïrriteerd.

''Praat ik Chinees ofzo'', vraagt Gina zich na het centraal nog even hardop af.  Wat Bronno betreft niet, het was een logische vraag. ''Laat je niet gek maken zou ik zeggen, je doet helemaal niks fout meissie''. ''Daarom vond ik het jammer dat hij in de slachtofferrol viel meteen'', moppert Gina. Bronno steunt haar en herhaalt nogmaals dat het een hele normale vraag was. En daarmee is het kleine drama weer tot een einde gekomen. Er is afgesproken dat Cees zijn extra uur en/of uren op het rooster zet. Dan kan daar in ieder geval geen onduidelijkheid meer over ontstaan. Alhoewel, Cees had er nogal wat moeite mee...

Een ander belangrijk punt is het toilet. Bronno moest het kleine kamertje namelijk even gebruiken en komt teleurgesteld terug. ''Staan er mensen met douchesproeiers of euuhhh'', horen we hem mopperen. ''Ik ga nooit achter mensen aan, of ze wel of niet sproeien. Daar hou ik mij niet mee bezig'', laat Rob weten. ''In het begin viel het mij niet op, en nu valt het opeens op. Doe je het staand of zittend'', vraagt hij aan Benjamin. Laatstgenoemde wisselt het af, meestal zit hij wel. ''Ik maak hem 2 á 3x per dag droog rondom'', moppert Bronno. Benjamin wijst het er op dat het ook druppels van de wc-borstel kunnen zijn, als er tenminste geen remsporen in het toilet meer zitten. ''Ja, maar je gaat toch niet een borstel gebruiken terwijl de bril naar beneden is'', vraagt Bronno zich af. Hij vind dat ze allemaal moeten zitten wanneer ze een plasje doen. Waar Bronno zich druk maakt om alles en iedereen, zien we alles en iedereen behalve Bronno gewoon hun ding doen.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.