Gert-Jan ondergaat de vragenronde ~ Utopia Gekte

3/17/2016

Gert-Jan ondergaat de vragenronde

Bjorn ziet Gert-Jan niet als concurrentie

Nadat een nieuwe bewoner zichzelf voorgesteld heeft worden er ook altijd een aantal vragen gesteld. Zo ook bij Gert-Jan. Zo vraagt Victoria bijvoorbeeld wat zijn normen en waarden zijn. Gert-Jan wil zijn eigen doelen nastreven. Hij vind het belangrijk om zichzelf recht in de spiegel aan te kunnen kijken. Bas vraagt of zijn kinderen ook naar Utopia gaan kijken. De jongste zal niet gaan kijken, maar misschien dat de oudste wel wat video's zal kijken. Bronno vraagt of Gert-Jan van plan is om het vijftien maanden vol te houden in verband met zijn kinderen. Dat is hij wel van plan. Gert-Jan wil zelfs kans maken op de titel Utopiaan van het jaar. Gert-Jan vind presenteren leuk, maar wil nog veel meer doen om geld te verdienen. Hij wil mensen gaan trainen op sportgebied, maar ook wil hij commerciële trainingen geven aan ondernemers. Rowena vraagt wat zijn uiteindelijke doel is qua presenteren. Gert-Jan vertelt dat hij Rolf Wouters als grootste voorbeeld ziet. Wil Gert-Jan in de samenleving, de foundation of in de BV. Gert-Jan kan daar nog niet echt een antwoord op geven. Hij denkt de BV omdat hij een echte ondernemer is. Gert-Jan komt meteen met een lading nieuwe ideeën. Bijvoorbeeld een mannendag waar je met je vrienden heen kan gaan. Bas vraagt of Gert-Jan kan zingen. ''Nee'', antwoord hij. Ze beginnen over de boyband. Dat ze nog een derde persoon zoeken. Gert-Jan wil ze best aankondigen en dansen vind hij heerlijk.

''Hoe ga je om met tegenslagen'', vraagt Ramona. ''Niet accepteren'', antwoord hij. Victoria wil weten of Gert-Jan meer een groepsmens of meer een individu is.  ''Echt een groepsdier'', antwoord hij. Rowena wil weten uit wat voor gezin hij komt. Gert-Jan vertelt dat hij twee zusjes heeft en dat hij uit een streng gelovig gezin komt. Een ondernemend gezin. Keihard. Ze zijn harder naar elkaar, maar weten wel dat ze wat aan elkaar hebben. Hij is heel netjes en zegt nog steeds ''u'' tegen zijn ouders. Hij is wel los gegaan de andere kant op, maar heeft nu zijn balans gevonden. Rob vraagt of hij nog steeds gelovig is. Gert-Jan gelooft niet zo zeer in een instelling zoals bijvoorbeeld een katholieke kerk, maar wel in iets almachtigs. ''Noem het Buddha, God, Allah''. Hij gelooft ook wel in geesten en dat mensen iets kunnen zien. ''Waar denk je dat voor jou persoonlijk de meeste ontwikkeling zal plaats vinden'', vraagt Benjamin. ''Dat ik dingen makkelijker kan loslaten. Alles even kunnen loslaten. Back to basic. Wie ben ik, wat wil ik. Niet als een kip zonder kop door blijven gaan''. Hij is van mening dat je moet doen wat je wilt, want als je doet wat anderen willen ben je toch nooit goed genoeg. Hij houd ook niet zo van beren op de weg zien. Dan moet je creatiever zijn. Hij houd van oplossend denken. Gabriëlle vraagt of hij rookt en/of drinkt. Gert-Jan is niet zo van het drinken. Hij kan ook zo op de bar staan dansen, daar heeft hij geen drank voor nodig. In het gewone leven rookt hij niet. Hij rookt alleen af en toe een joint, maar dat is een taboe en zijn plantje mocht hij niet meenemen, dus hij zal nu wel af en toe een sigaret roken.

Gabriëlle is benieuwd of hij kan koken. Gert-Jan vertelt dat hij pannenkoeken kan bakken en een ei. Dat hij orders aan kan nemen, maar dat hij verder voor geen meter kan koken. Hij kan wel goed afwassen. ''Zou je seks hebben op tv'', vraagt Rowena. Als er een leuke meid komt... Hij is een jongen met gevoelens. Voor zijn kinderen moet hij oppassen, maar Gert-Jan is ook gewoon een mens. Als het gebeurd is het midden op het terrein met alle camera's er op. Dat kunnen ze volgens hem toch niet uitzenden om half acht. ''Zeg nooit nooit''. Rob vraagt of Gert-Jan eerst voor de groep of eerst voor zichzelf gaat. In eerste instantie zit hij er voor zichzelf, maar als je wil bereiken wat je wil bereiken, dat kan volgens hem niet in je eentje. Dat moet je als groep doen. De groep gaat voor, maar hij zit er wel heel duidelijk voor zichzelf. Hij is niet gekomen om vrienden te maken. Wel om mensen te leren kennen. ''Maar je komt met een doel. Om dingen te bereiken''. Cemal vraagt of hij een werkbroek bij zich heeft. ''Werkschoenen. Dat is al wat, en een oude spijkerbroek. Die mag gewoon vies worden'', laat Gert-Jan weten. Bronno vraagt of Gert-Jan gestreamd heeft. ''Nee, daar heb ik geen tijd voor gehad. Ik heb gister avond wel zitten kijken''. Hij weet dus wel alle namen. Ramona zegt dat hij misschien kan nadenken over haar theater doek. Gert-Jan wil daar wel mee helpen. Ook met de kapsalon wil hij helpen. ''Wat verwachten jullie van mij'', vraagt Gert-Jan uiteindelijk. ''Gewoon rust, rust in de toko'', antwoord Rowena. ''Snel resultaat'', reageert Cees. ''Dat je doet wat je zegt dat je gaat doen'', aldus Benjamin. Benjamin vind hem oprecht. Zo komt hij over. ''Gewoon jezelf zijn, kijken hoe het hier gaat''. Cees is nogal direct. ''Laat maar zien''. Rob laat weten dat de eerste indruk heel positief is. ''Welkom in de familie man'', aldus Ramona. Gert-Jan laat weten dat hij 5 april jarig is. ''Ik zou zeggen vijf april fissa'', aldus Bjorn.

Na het voorstellen en de vragenronde is het natuurlijk tijd voor de rondleiding. Bjorn mag dit keer de rondleiding geven. Terwijl Bjorn daar mee bezig is komt Dominique aanlopen met een markt reclame shirt. Dominique wil dat hij die meteen aantrekt. Hij is nu in de picture, dus het is goed om de markt te promoten. Bjorn gaat vervolgens verder met de rondleiding. Hij is blij dat Gert- Jan er is. Dan kunnen ze bijvoorbeeld samen gaan sporten. Ook laat Bjorn weten Gert-Jan niet als concurrentie te zien. Hij weet van zichzelf dat hij goed is. Hij heeft andere kwaliteiten, is anders dan Gert-Jan. Iemand zien als concurrentie is een teken van zwakte. Bjorn vind het dus alleen maar tof.



1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.