''Er zijn ook heel veel mensen die dit beoordelen'' ~ Utopia Gekte

3/07/2016

''Er zijn ook heel veel mensen die dit beoordelen''

Marianne Thieme arriveert

Na het gesprek bij het rokersbankje gaan Bjorn en Dominique ook nog even samen ergens verderop zitten praten. Het is dan tien over vier. Bjorn dacht ook dat hij dingen wist die hij blijkbaar nog niet wist. Bjorn leert ook alleen maar. ''Je kan hier niet even niks. Ook als je er gewoon bent zien ze je'', laat Dominique weten. Dan denkt ze dat anderen haar beoordelen en denkt ze weer voor een ander. ''Anderen pleasen''. Ze moet er zo doorheen, ze is aan het graven, ze is er moe van. ''Ik ben echt moe''. En dat zie je volgens Bjorn. Bjorn vond rust toen hij zich echt geen zorgen meer maakte om wat anderen van hem vonden. Hij kon er eerst echt wakker van liggen. ''Dan geef je jezelf echt veel rust. Ik dacht dat ik het kon. Dacht ik heb het goed onder controle, tot ik hier kwam. Blijkbaar vind ik het toch soms belangrijk wat anderen van me vinden. Dat is ook niet erg. Het is iets menselijks. Als je om iemand geeft vind je het ook fijn als diegene om jou geeft. Het is heel lekker als je dat meer kan loslaten. Dat heb ik ook weer opnieuw hier moeten ervaren en meemaken. Weer op me bek moeten gaan. Dat is heftig, je word er alleen maar sterker van. Je moet van een stukje verder komen dan dat ik kwam toen ik hier binnen kwam'', aldus Bjorn. ''Het is doodeng om dat gevecht met jezelf aan te gaan terwijl zoveel mensen naar je kijken. Dan zeggen ze 'je kan ook mensen inspireren'. Maar er zijn ook heel veel mensen die dit beoordelen'', aldus Dominique. ''Laat ze beoordelen. Dat zegt meer over iemand anders dan over jou zelf'', reageert Bjorn. ''Ik ben het niet gewend om iemand niet te pleasen. iets waar ik altijd mee bezig ben geweest'', aldus Dominique. Bjorn heeft het echt zo ervaren. ''Doordat je op die manier denkt trek je hetgeen wat je niet wilt je aan. Doordat je zo denkt trek je het juist aan en dat is zonde'', aldus Bjorn.

Om kwart over vier stopt het gesprek omdat Marianne Thieme arriveert. ''Wauw wat groot zeg. Dat had ik helemaal niet verwacht'', laat ze weten. Binnen stellen de Utopianen zich aan haar voor. ''Leuk dat jullie er zijn'', laat Ivan weten. ''Bedankt voor de uitnodiging'', reageert Marianne. ''We hebben er heel veel zin in'', aldus Ivan. Er is ook nog iemand met Marianne Thieme meegekomen die zichzelf voorstelt als Thomas. ''Leuk om hier te zijn, dankjewel'', laat ze nogmaals weten. ''Leuk om je te ontmoeten'', aldus Cees. Marianne laat weten dat het er gaaf uit ziet en dat het nog lekker warm is ook. Ze neemt al snel plaats op de bank en krijgt meteen vragen van de inwoners. Ze laat weten dat de verkiezingen officieel in maart zijn, dus ze heeft nog even om zich voor te bereiden.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.