Een succesvolle voorstelling ~ Utopia Gekte

3/30/2016

Een succesvolle voorstelling

Een daverend applaus

Om tien voor acht komen de bezoekers het terrein op. De bewoners die mee doen aan de voorstelling gaan dus snel achter het doek. Romy blijft bij de deur staan om de bezoekers te ontvangen en te verwelkomen. ''Jongens jullie gaan die shit rocken. Altijd doorgaan, als je iets vergeet gewoon doorgaan'', spreekt Ramona haar medespelers nog toe. Ramona en Dominique knuffelen even en Ramona spreekt Dominique persoonlijk nog wat moed in. ''Je bent prachtig, laat het zien''. Rob zien we achter de bar drankjes inschenken en om vijf over acht begint Cees met de opening. Zo'n vijf minuten later is hij uitgesproken, zet Bjorn de muziek aan en kan de voorstelling beginnen. Tijdens de voorstelling vertellen de bewoners ook een persoonlijk verhaal van bijvoorbeeld vroeger. Gina weet eindelijk haar tekst. Tijdens de repetities vergat ze het steeds, maar nu slaat ze zich er doorheen. Bas vertelt over een ongeluk dat hij ooit gehad heeft en dat het een wonder is dat hij het heeft overleeft. Hij leeft elke dag alsof het de laatste is. Om vijf over half negen is de voorstelling weer afgelopen en klinkt er een applaus. Cees doet het eindwoord en achter de coulissen word er geknuffeld met Ramona. Vervolgens gaan alle spelers nog één laatste keer op. Ze buigen, ontvangen een daverend applaus en klappen ook voor het publiek.

Daarna doet Cees nog een nawoord met Ramona naast hem. Er klinkt een luid applaus voor haar. Vervolgens komen ook de andere spelers erbij en word er gefeest op het podium. Ze springen en joelen. Ramona is supertrots op wat ze hebben gedaan. Ze hebben persoonlijke verhalen gedeeld. Ramona word er emotioneel van. Het koste soms veel energie, maar dit doet haar heel veel. Ze weet dat de kunst in dit programma ook mag bestaan. Dat vind ze belangrijk. Ramona laat weten dat de bezoekers nog lekker een drankje kunnen doen en dat ze nog even kunnen blijven kletsen. Ook komt er straks nog een optreden van Rowena met haar nieuwe single dus de moeite waard om nog even te blijven. Gabriëlle laat weten dat ze zoveel struggles had. Ze zijn geen acteurs dus voor Ramona was het tien keer moeilijker om het voor elkaar te krijgen. ''Als je mensen met passie voor het vak hebt heb je niet zoveel moeite''. Ze vind dat Ramona het goed gedaan heeft. Ze zijn een zooitje ongeregeld, maar ze hebben het vooral voor Ramona gedaan om haar droom uit te laten komen. Ook Cees krijgt complimenten. ''Cees je hebt het goed gedaan, echt goed gedaan'', vind Cemal.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.