Dominique spreekt Michael aan op pijnlijke uitspraken. ~ Utopia Gekte

3/01/2016

Dominique spreekt Michael aan op pijnlijke uitspraken.

Dominique VS Michael deel 100.

Dankzij wat gefriemel met Dominique is Gina alle stress rondom Cees alweer vergeten. Samen leggen ze de enige echte Utopia pols/armbandjes netjes op tafel zodat het kan worden gefotografeerd. Daarna loopt Dominique richting Michael. ''Dit gesprek hoeft niet lang te duren. Ik woon hier ook, ik groei ook en ik hoop dat we respectvol met elkaar om kunnen gaan. Dingen als 'dat trek ik niet' hoeven niet gezegd te worden, in welke context dan ook. Je had het ook anders kunnen zeggen. Dat vind ik wel een heel persoonlijke uitspraak. Daarnaast heb je mij natuurlijk ook nep genoemd en dat ik helemaal niet onzeker ben. Kijk beter voordat je dat soort uitspraken doet'', zegt Dominique. Michael weigert om die uitspraak terug te nemen. Respect is er al volgens hem, maar verder gaat er niks veranderen. ''Ik zeg gewoon wat ik persoonlijk vind. Ik kom netjes naar je toe, leg je uit dat ik je een stem wilde geven, die trek ik in. Een dag later kom je overstuur bij de open haard en vervolgens pak je mijn tekst en mijn stemmen naar je toe. Dat is niet netjes. Dat is gewoon niet netjes. Ik ben nog niet klaar. Dat is niet netjes. Heb maakt niet uit wie op mij gestemd heeft, maar ik had gewoon mijn stem kunnen geven aan jou. Jij komt naar mij toe helemaal over de zeik. En je doet precies hetzelfde, precies. Letterlijk. Wacht even. Je doet precies hetzelfde Do. Precies''.

''Je bent naar mij toe gekomen en je wist niet wat ik hier kwam doen. Je hebt mij nooit gevraagd wat ik kom doen. Je zegt mij een tweede kans te geven, maar ik heb nooit een tweede kans gehad'', is de mening van Do. Michael weerspreekt dat en ze laten elkaar niet uitpraten. ''Ik snap niet of je hier nou voor Bas zit of voor je eigen dingen. En daar twijfel ik nog steeds aan'', legt Michael uit. Dominique zegt dat hij er zo over mag denken en gaat geen moeite doen om dat te veranderen. Ze zegt geen stem te hebben gegeven omdat ze hem een vervelende gast vind, maar omdat ze zich genegeerd voelde. Ze verwijten elkaar dingen over en weer. ''Mensen die je echt aardig vind negeer je niet'', zegt Dominique. ''Je kan niet eens het fatsoen opbrengen om mij welterusten terug te zeggen. Ik heb meerdere malen geprobeerd contact met je te zoeken. Ik weet niet waar ik je heb als je de ene week wel vriendelijk kan doen en de andere week niet. Ik mag je erg graag en ik mis het dat wij geen band met elkaar hebben. Dat zou ik heel graag willen. Juist door ons verleden wil ik liever niet dat je zulke opmerkingen tegen mij maakt. Je mag mij nep vinden en denken dat ik niet onzeker ben. Maar spreek het alsjeblieft niet uit want het doet mij ontzettend veel pijn''.

Michael snapt niet zo goed waar dit opeens allemaal vandaan komt. ''Ik geloof zeker dat er veel is gebeurd. Ik weet heel goed waar je voor komt, maar laat dat dan ook zien. Ik steun je er in. Moet ik het echt nog een keer allemaal uitleggen? Dan schrijf ik het wel op en dan kan je het lezen. Misschien begrijp je het dan beter. Het komt niet aan. Ik heb al 3x hetzelfde verhaal tegen je gezegd. Ik weet dondersgoed wat je hier wil. Maar ik weet niet precies of dat het echt wel is. Kom je voor dat deel of voor dat deel? Ik schrijf het wel op ook al heb ik het de vorige keer heel duidelijk vertelt'', besluit Michael. Vlak voor de streamlock horen we nog dat Dominique dat een goed idee vind.

Na de streamlock zijn beide bewoners nog altijd in discussie met elkaar. Dominique legt uit aangeschoven te zijn bij de markt om aan haar zelfvertrouwen te werken. ''Ik schrijf het wel op, het komt niet tot je door'', zegt Michael nogmaals. Michael belooft genuanceerd te zijn in zijn zinnen en dat kan Do wel waarderen. Ze blijft wel klagen over het feit dat Michael haar nep en niet onzeker heeft genoemd. ''Ik vind je geeneens nep, dat heb ik nooit zo gezegd. Ik twijfel aan je onzekerheid. Als je hier ligt op de bank en ligt te zoenen, dat vind ik geen onzekerheid. Meerdere mensen hebben het gezien. Nog geeneens alleen de eerste weken. Ik kan nog wel meer dingen noemen die zich hebben afgespeeld. Als je zo onzeker bent en uitgebreid gaat lopen bekken. Er zijn nog veel meer dingen, ik ga ze opschrijven'', zegt Michael voordat er weer een streamlock komt.

''Het is goed zo Do. Het is goed zo. Je hoeft niks te bewijzen. Ik zie dingen en ik blijf het zien. In april is de stemmig en dan geef je mij maar 3 stemmen. Daarvoor zijn de mooie stemmingen. En ik realiseer mij steeds meer dat je al zoveel moet aanpassen en zoveel stappen moet terug doen. Het laatste beetje wat ik nog heb ga ik niet veranderen'', zegt Michael. Hij zou het tegen iedereen zeggen. Dominique vreet zichzelf steeds meer op en herhaalt het hele harde uitspraken te vinden. ''Vooral van iemand die ik zo mag. Ik ben zo onzeker dat ik niet naar je toe ben gekomen'', zegt ze. Michael snapt er niks van. ''Ik vind het nog steeds een slangenstreek. Je pakt mijn woorden letterlijk''.

Het gekibbel blijft doorgaan en het is uiteindelijk toch een lang gesprek geworden. En helaas voor Michael en Dominique zonder een bevredigende oplossing. Michael zegt uiteindelijk toe om niet meer publiekelijk bepaalde dingen te zeggen. Dominique staat op en Michael gaat verder lezen in de krant.''Kan één van jullie straks met mij praten'', vraagt Dominique met een brede glimlach op haar gezicht. Onduidelijk is aan wie ze het vroeg, maar dat zien we straks wel.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.