Dominique heeft het altijd verstopt, maar hier kan ze geen kant op ~ Utopia Gekte

3/08/2016

Dominique heeft het altijd verstopt, maar hier kan ze geen kant op

''Je huilt zo vaak, dan moet er wel iets zijn''

Om kwart over twaalf vraagt Ramona aan Dominique hoe het met haar moeder is. Dominique denkt goed. Ze is druk bezig met haar werk, maar ze ervaart de leegte en dat is ''kut'' om te lezen. Ook is ze kritisch op sommige dingen. ''Dat is een moeder hé'', reageert Ramona. ''Ja dat is ook zeker zo, maar ik zou het zo graag willen verklaren en oplossen. [...] Het baby'tje van mijn beste vriendinnetje is geboren. Ze heet Demi. Ik ben zo benieuwd hoe het met haar is. Hoe ze het ervaart om mama te zijn'', aldus Dominique. Het gesprek eindigt al snel weer. Ramona wil met Bas praten, maar die is nog even bezig achter de computer. Ramona gaat dus maar alvast sporten. Om tien over half één zien we haar in de gym op de loopband waar ze al dansend aan het sporten is op de muziek die op de achtergrond te horen is. Om één uur zien we Gabriëlle en Dominique op de vide. ''Die theater dingen. Ik weet dat je best wel hoog in je emoties zit, maar wanneer heb je er tijd voor''', vraagt Gabriëlle. Dominique laat weten dat Ramona ook in haar emoties zit omdat het theater slecht loopt. ''Iedereen heeft hier emoties. Soms word het een beetje teveel'', aldus Gabriëlle. Dominique merkt dat ze er heel erg in blijft hangen, maar ze weet niet hoe ze het moet stoppen. ''Het is een proces. Je kan ook wel heel erg jezelf gek maken'', antwoord Gabriëlle. Ze laat weten dat Victoria met haar gepraat heeft. En natuurlijk hebben ze vraagtekens. Hoe Dominique over kan komen en wat ze zegt dat ze is. Dominique wil zo graag, maar vind het zo spannend en een beetje eng waardoor ze het maar doet met een glashard gezicht. En dat komt voor hun dan heel tegenstrijdig over, maar ze is heel erg aan het struggelen ermee.

''Veel mensen hebben daar geen gevoel of tijd voor. Ik ook niet en ik maak het ook niet omdat we niet veel praten, dus het ligt ook bij mij'', aldus Gabriëlle. Ze begint vervolgens over Bronno die telkens s*ksistische opmerkingen naar Dominique maakt en haar als lustobject ziet. Gabriëlle weet niet hoe Dominique daarmee om gaat. Dominique laat weten dat Bas haar gezegd heeft dat ze er voor uit moet kijken dat ze er niet te aardig mee omgaat. ''Ik wil niemand kwetsen en laat dan iemand over me heen lopen'', laat Dominique weten. Ze heeft er wel wat van gezegd en sindsdien heeft hij geen opmerkingen mee gemaakt. Bij Gabriëlle doet hij het ook, maar Dominique zit nog in een fase en Gabriëlle is daar al uit. Gabriëlle wil niet boos worden, dat is haar enige struggle daar. Of Gabriëlle reageert niet, ze reageert heel bot of ze loopt gewoon door. Dominique heeft er geen last van verder. Dat had ze wel, maar nu niet meer. Er volgt een streamlock. Dominique is zo bewust van alles. Haar energie level is mega laag. ''Het put je uit'', reageert Gabriëlle en weer volgt er een streamlock. ''Dat zie ik ook aan je. Je huilt zo vaak, dan moet er wel iets aan de hand zijn'', aldus Gabriëlle. Dominique heeft het gewoon altijd verstopt en hier kan ze geen kant op en voelt ze hoeveel er nog zit en hoe ver ze nog moet gaan. Als ze dat had geweten had ze niet voor Utopia gekozen, daar niet gezeten. ''Is dit wel de plek voor je. Goede vraag, maar je hebt er wel voor gekozen. Je wist het niet en neemt het eigenlijk een beetje voor lief'', aldus Gabriëlle. ''Nou voor lief. Ik heb nog nooit zo'n dikke confrontatie met mezelf gehad'', reageert Dominique.  ''Als je deze shit overleeft is buiten pussy. Daar heb je zoveel vluchtwegen'', aldus Gabriëlle.

Gabriëlle heeft ook heel lang gestruggeld, maar ze had haar doelen om op te focussen en dacht 'ik ben hier nou eenmaal, wat ga ik doen. Naar huis en bij de pakken neer zitten of er iets aan doen?'. Op een gegeven moment heb ik gezegd 'ik ga het gewoon doen, ik kan niet anders''. Dominique zou het ook kunnen doen in een omgeving die veiliger voelt. Ze wil ook niet dat mensen op hun tenen gaan lopen voor haar, dus ze weet niet wat ze moet doen. Vandaag heeft ze post gehad met kritische puntjes en dat kwam hard aan. Dan heeft ze weer een masker op, maar van binnen gaat ze kapot. Ze laat het niet zien want dan denken anderen weer 'ze is weer aan het huilen'. Dominique heeft schijt aan zichzelf, maar niet aan anderen. ''Als ik de hele dag huil, moeten mensen daar maar schijt aan hebben'', aldus Gabriëlle. Ze heeft vandaag ook gehuild met Bjorn. Dat was wel een dingetje gister. Dat zet haar aan het denken over hoe ze in elkaar zit en waar haar grenzen liggen. Hoe ver ze kan gaan. Het komt wel goed dat weet ze, maar iedereen heeft wel zijn ding, zijn kwetsbaarheid. Die van Dominique is heel zichtbaar, dat is het verschil.

Dominique kan het niet weghalen omdat ze het zelf ook niet weet. Ze wil niemand tot last zijn en dan is ze haar zelf weer tot last. Het is een spiraal. ''Niet iedereen hoeft je vriendin te zijn. Je hoeft niet te investeren in mensen die niet in jou investeren. Niet iedereen kan je aardig vinden'', dat kreeg Dominique in haar post. ''Probeer vol te houden. Zolang je denkt dat je kan moet je gewoon doorgaan'', aldus Gabriëlle. Er volgt maar weer eens een streamlock. ''Do ik verveel me er is geen rommel op te ruimen'. Ik vind dat zo lief'', aldus Dominique. ''Ik denk wel dat ze je mist en het is moeilijk voor een moeder om haar kind zo te zien dus je moet ook proberen om te genieten'', aldus Gabriëlle. Ze is al vaker naar Dominique toe gekomen om te praten. Het is voor haar altijd 50/50. Al weet ze dat het voor Dominique lastig is. ''Je hebt al 70% geïnvesteerd, het is ook aan mij om te komen'', snapt Dominique. ''Ik ben gewoon niet een prater zoals veel mensen hier zijn. Ik luister, ik ben meer een stille genieter'', aldus Dominique. Het lijkt Gabriëlle verstandig om de banken voor de open haard te zetten en weer eens een gesprek te hebben en Dominique denkt dat meerdere bewoners daar wel behoefte aan hebben. ''Misschien moeten we even Ramona voorop zetten, er is maar één kaartje verkocht'', aldus Gabriëlle. ''Misschien moeten we een promo filmpje maken. Ik moet ook nog voor de markt maken. Rob zit heel erg achter me aan, ik heb geen inspiratie. Ik weet het niet'', aldus Dominique.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.