Dominique: ''Bronno zijn mening is de wet''. ~ Utopia Gekte

3/02/2016

Dominique: ''Bronno zijn mening is de wet''.

Voorbereidingen.

Er is weer vertier en vermaak op de livestreams. Het is bijna tijd om gezichtsafdrukken van gips te laten maken. Cemal is al druk bezig met het maken van het gips in een emmer. De 'boyband' die één nummer gaat zingen tijdens de Live in de loods heeft bedacht om de neuzen te vullen met tampons. Anders krijgen ze allemaal gips in hun neus. Het ademen gaat door een klein pijpje. Het lijkt nu al te eindigen in een catastrofe, maar het is leuk dat ze een poging gaan wagen. Michael en Bas smeren de hele mal van piepschuim vast in met Vaseline. Op die manier kunnen ze de afdruk straks makkelijk uit de mal verwijderen. Bronno komt tussendoor opeens met een idee. Hij hoopt dat ze nog een mal hebben zodat hij 'zijn poot' ook kan vereeuwigen. Hij denkt dat het misschien handig is voor later, als ze een houten poot voor het theater willen maken ofzo.

Op de andere stream vallen we midden in een gesprek tussen Cees en Dominique. Het gaat over de verliefdheid van Dominique richting Bas toe. Bronno schijnt wat Do betreft te opdringerig te zijn geweest daarover. Het kwam op haar over alsof ze wanhopig zou zijn. Ze vind het niet fijn dat iemand die er net in zit al zulke conclusies trekt. Van Cees zou ze het wel kunnen hebben omdat hij al langer in Utopia zit en Bas ook goed kent. ''Bronno is, als hij een mening heeft, is dat de wet. Dus ik dacht ik lul maar met je mee'', zegt Dominique. ''Hij doet beweringen die vaak helemaal nergens op gebaseerd zijn'', vult Cees verder aan. Do vraagt vervolgens hoe het met Cees gaat en of hij nog in Utopia wil zijn. ''Snap jij het nog en wil je hier nog wel zijn''. vraagt ze. Hij denkt dat het niet aan de orde is, maar denkt soms wel 'wat doe ik hier nog'? Hij moppert over hoe vies het is en blijft. En ook wat zijn kinderen allemaal moeten lezen op het internet over hun vader. Hij laat Dominique het damestoilet zien en dat vind ze geen prettig gezicht. Het schijnt er sinds gisterochtend al te zitten. Ook over de douche is Cees niet te spreken. ''Maar goed, dat veranderd toch niet'', weet Cees. Dominique zegt dat hij altijd even kan praten met haar wanneer hij daar behoefte aan heeft. Cees ziet het nut daar niet van in omdat er toch nooit iets gaat veranderen.

Ze begint ook nog over het computeren. Cees heeft vanochtend zijn computertijd niet gebruikt. Hij heeft ook niet gezegd dat hij ingeroosterd staat en de computer mag gebruiken. Het lijkt net alsof hij geen kans kreeg, maar het leek er meer op dat hij sowieso geen zin had om te computeren. Do adviseert om toch het rooster nog aan te passen zoals is afgesproken tijdens het centraal. Cees ziet ook daar het nut niet van in. Wanneer beide bewoners zijn uitgesproken gieten Bas, Cemal en Michael de gips in de afdrukken. De hoofden gaan in de mallen en Cemal komt er al snel weer even uit. Het pijpje zat niet helemaal goed. Vervolgens duikt hij terug in het gips. Ze moeten zo'n 5 minuten stil blijven zitten en door een pijpje ademen. Of het resultaat geslaagd is zullen we straks wel zien!Bron.

1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.