''Die mannen werken zich suf. Hij had het eerder moeten zeggen'' ~ Utopia Gekte

3/17/2016

''Die mannen werken zich suf. Hij had het eerder moeten zeggen''

''Ik heb met Ivan de discussie tig keer gehad''

Dominique en Gina praten om tien voor vijf nog even verder voor het Cordwood. Dominique merkt dat Bronno moeite heeft met aansluiting vinden en dat hij een maatje mist. ''Maar dan moet je niet dit soort fratsen uithalen''. Ze wil hem er voor behoeden en haar ei kwijt. Het word een lang gesprek met Bronno denkt ze en hij weet het altijd zo te draaien dat je aan jezelf gaat twijfelen. Ze zag Benjamin's hoofd en vind het heel erg. ''Die mannen werken zich suf. Hij had het eerder moeten zeggen''. Binnen zijn Rob, Cemal, Bas en Benjamin nog altijd druk bezig met de badkamer. ''We zijn echt opgeschoten vandaag'', laat Dominique weten over de sleutelhangers. ''Opgeschoten? Het is gewoon af'', reageert Gina. ''Juist''. Om vijf uur zien we Gina in de horeca keuken met Bronno praten ''Ik heb met Ivan de discussie tig keer gehad. 'Maak je niet druk, maak je niet druk'. Ik heb meteen gevraagd of ik er bij betrokken kon worden. Ik zag het fout gaan. Ze zeiden 'we maken een oprit'', aldus Bronno. ''Waarom dan een douche?''. Gina snapt het niet. ''Het is alleen de oprit. Normaal zou je alles gelijk doen. Dan was er nooit wat aan de hand geweest'', aldus Bronno. Nu is Bronno er, maar misschien komt er ooit echt iemand in een rolstoel. Bronno vind dat mensen in een rolstoel ook een kans moeten krijgen.

''Je moet je niet rot voelen. Je hebt je spijt betuigt'', aldus Gina. ''Er loopt er nog eentje die me helemaal negeert. Daar kan ik mee leven en sta ik duizend procent achter. Dat is Cees. Ik stond gewoon in mijn recht. Ik heb mijn punt. Hier was ik machteloos en ik kan niet tegen machteloosheid'', aldus Bronno. Hij heeft ook telkens pijn. ''Gooi er maar een paar pillen in want ik vrat me op omdat hun iets aan het doen zijn wat afgebroken moet worden. Wat een gevecht ik heb gehad. Ik mag ze graag. 'Bouw maar lekker dan kan je het straks weer afbreken'. Die zitten hier niet. Ik heb bij niemand zo'n gevoel'', laat Bronno weten. Hij is niet gek en vanuit het oogpunt van de buitenwereld werkt het zo. Wat een ander vind boeit dan niet. ''Maar je staat hier zo met je rug tegen de muur en dat vreet dan aan je, dat wil je niet weten. Het gaat nog wel even duren. Ze nemen het mij niet kwalijk, maar zitten dankzij mij nu wel in die situatie'', aldus Bronno. Gina dacht eerst ook 'kon je daar niet eerder mee komen'. Maar ze snapt wel waarom hij het wil. De wc snapt ze. Mensen moeten ook naar het toilet. Dat is wat je uit wil dragen. ''Het gevaar zit er in dat jullie mij al niet meer als gehandicapte zien'', laat Bronno weten.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.