''De mensen met verstand kan je er zo uit pikken''. ~ Utopia Gekte

3/12/2016

''De mensen met verstand kan je er zo uit pikken''.

Goedemorgen Utopia.

Goedemorgen en welkom bij een nieuwe dag vol met streamlocks. Ik ben het aantal streamlocks sinds vanochtend vroeg allang weer kwijt. En dit terwijl er eigenlijk weinig bijzonders gebeurt. Het is nu al half elf 's ochtends en de meeste bewoners moeten nog steeds echt wakker worden. Gelukkig zijn er ook bewoners die wel aan het werk zijn. En Bas is voor de verandering één van hen. Samen met Cemal en Ivan werkt hij verder aan de badkamer. Bas veegde alle troep bij elkaar en Cemal zuigt het momenteel op met de stofzuiger. Zelfs tijdens het zuigen komt er een streamlock. Wellicht vanwege het tijdstip waarop dit gebeurt...

Naast deze drie mannen is ook Cees al een tijdje druk in de weer. Met kopjes, met mopperen, met zijn gezicht wassen. Je kent het wel. Verder was Rowena deze ochtend er weer vroeg bij om de koeien te verzorgen. Michael stond er bij met zijn handen in zijn zakken. Een beetje 'mooi' zijn en ondertussen wat in de camera kijken en lachen. Niks bijzonders deze ochtend dus. Ook vannacht is er weinig bijzonders gebeurt, op een mooi gesprek tussen Cees en Ivan na. Mocht je tijd hebben is het zeer de moeite waard om de onderstaande video te bekijken. Zonder streamlocks zelfs. ;-) Liever lezen? Dat kan ook, alleen wat ingekort:

Ivan en Cees verbazen zich er over hoe weinig uren ze per maand maken. En die realisatie hoopt Ivan over te brengen op anderen. Wel is hij het met Cees eens dat er een aantal mensen zijn die zich wel constant bezig houden met de samenleving. En dus wel veel meer uren maken dan 14 uurtjes in een week. Cees moet er ontzettend aan wennen dat er mensen in de hottub zitten terwijl een ander de hele dag op zit te ruimen. ''En dan zeggen ze moe te zijn. Waarvan? Een schop onder je reet moet je hebben zeg ik dan. En jij kan er zo relax mee omgaan'', aldus Cees tegen Ivan. Ivan begint te lachen en zegt dat zijn uitbarstingen altijd een opstapeling zijn van meerdere dingen.''Weet je wat ik jou kan aanraden. Ik heb altijd mijn focus gelegd op de mensen die wél willen. Op de mensen waarin jij, ik in mijn geval, potentie in zag. Dit is iemand waar ik op kan bouwen, iemand die mij kan helpen Utopia naar het volgende leven te brengen. Een beetje mee kan lezen en schrijven. Als ik aan het brainstormen ben of kijk met wie ik kan samenwerken, dan versterk je die groep. Laten we eerlijk zijn. Of je wil of niet. De mensen met een beetje verstand kan je er zo uit pikken. Soms is er iemand waar je twijfels bij hebt, maar die doet wel dit of dat. Dan focus je je daar op. Ik zou je aanraden om sterke personen te kiezen die een mooie en goede visie hebben. En het belang van Utopia op waarde hechten. Wanneer zij die steun voelen geven ze dat ook eerder terug. Zo gaat het. Rob maakt best wel veel geintjes, dat weet ik ook, maar hij ziet jouw waarde in de groep ook heel erg'', laat Ivan weten. Cees geeft aan ook steeds beter met Rob overweg te kunnen, al ging dat eerst wat stroef vanuit beide kanten. Ook Gina en Victoria zouden volgens Ivan heel graag willen. ''Hou die mensen heel dicht bij je en luister naar wat zij willen. En werk met ze mee. Dat is de groep die wil. Zij trekken Utopia eigenlijk. En vergeet Rowena niet, zij wil ook heel graag. 


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.